Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Vaš nick

1.008 pregleda · 54 odgovora · otvorena 05.02.2010. u 18:15

Dobro veče radni narode

Evo odlucih se da dignem temu vezanu za vaš nick. Vecina nas, u stvarnom životu prepoznaje se po nicku, nick je postao "trece ime", bar za mene Muamer 'FosiL' Čehić. Raja u razredu/školi zove me FosiL il' Ćeha, korice teka su ispisane tim riječima.

U ovoj temi trebate opisati "biografiju" svog nicka/svojih nickova (naravno ako hocete). Dolaskom i igranjem cs (lana), morao sam imat nick, naravno koristio sam ime. Vecina ljudi s kojima sam igrao (shoT, spY, celer0n, danger, !c3...) kao nick, uzimali su stručne, engleske riječi. Bilo je i oni koji su na svoje ime dodavali nastavak -x (sulex - trulex )...). Na početku online karijere (2001 god) koristio sam nick Keyboard (nisam znao šta znači ). Igrao sam nekoliko mjeseci s tim nickom, saznao značenje - promjenio(smijali mi se :$). Dosta ljudi kao nick koristi svoj nadimak, i ja sam probao al' nije išlo. 2003 nakon 5, 6 neuspješnih mjenjanja nickova odlučujem se za nick FosiL, koji je ostao sve od danas. Inspirisan grupom "Novi Fosili"...

Da bi vam pomogao u pisanju, izbacit cu nekoliko teza/pitanja (nemoj te odogovarat na pitanja, piši slobodno - nije test )

-kako ste se odlucili baš za "taj" nick (inspiracija) ?
-zbog cega baš "taj" nick ?
-dali ima neko posebno znacenje ?

Temu odobrio gospodin blazze
hehehhe e moj fosilko i sam znas da sam nik abraham dobio jos u prvom razredu kad se te mi vi u razredu poceli zvati tako a i ja se bas nisam puno bunio pa mi je tako sad na sveski umjesto ibrahim pise abraham i isto tako na kontrolnom
Otac mi valjda nadio nadimak Miire, i od tada me svi zovu miire, pa sam i odlucio staviti nick miire.
Prvo sam koristio nick blues, kao sinonim za navijača Chelsea. Nakon što sam vidio da nick nije Bog zna šta, uzeo sam nick reloaded. Međutim, surfajući po gametrackeru otkrio sam da dosta ljudi koristi taj nick, pa sam iskombinovao nesto sto niko nije koristio, a to je bio nick r3L0aded. Taj nick sam furao skoro dvije godine, a onda ponovo pređem na reLoaded, ali sa L. Taj nick i dan danas koristim, mada sam na CS-u poznat i kao reLo.
Jednostavno poceo igrat Cs-a i nekako smislio nick [xXxAd0o] ne znam odakle mi to uopste al eto. Onda vidim kod AZE nick OMGitsAZA i meni se svidi i u dogovoru sa njim ja stavim OMGitsAd0o a on promijeni. Et ;)

♥ mirre :-*
Meni Morgan samo sto u rodnom listu ne pise. Nick imam 4 godine, a uzeo sam zbog toga sto moje ime u eng. verziji je morgan

Morgan=Nenad
vidite slicnost :D
iwdnplaysson - Ah .. Znači ovako : Prije 2 godine dok sam aktivno igrao CoDUO, bio je na ga.com.ba forumu lik koji je imao nick id.GOPLAY - pa sam iz njegovih postova iščerupao, iz ovakve iste teme o nastanku nickova, da je on vidio neki njemacki klan prije više godina, gdje igraju BF, čitaj Battlefield, njihov moto bio je Go Play - od čega je nastalo to id.GOPLAY, od toga sam ja "ukrao", stavivši iwdnplay, što sam skraćeno napisa u značenju "I Wouldn't Play" aka iwdnplay, nosim ovaj nick već duuuuugo dugo dugo, i ev' sad iwdnplaysson, jer se furam na Šveđanke, pljavuše mmmm .. Kexy ^^,

Znate da njiihova prezimena završavaju na -sson

Misterija iwdnplay nicka je otkrivena !
Nick sam našao davno davno  Prije nekih 5,6 godina , uglavnom , pravio sam neku prezentaciju iz Informatike o mobitelima , i naiđem na neku marku ENTEL mobitel-a i nick mi se svidio pravo i od tada ga koristim 

:-[
je napisao/la:
Jednostavno poceo igrat Cs-a i nekako smislio nick [xXxAd0o] ne znam odakle mi to uopste al eto. Onda vidim kod AZE nick OMGitsAZA i meni se svidi i u dogovoru sa njim ja stavim OMGitsAd0o a on promijeni. Et 

♥ mirre 
Pa naravno skontao si da je nick xXxXad0o ko botovski, ko neko dijete od 10 godina, pa si promjenio 

Ado JustLike Bruno.

♥ AdoLOVENJEGOVUMAMHVALACAO 
U poćetku je bio CoYoT al me prijatelji iz klana stalno zvali Kajot pa ja promjenio u KajotY

Prijatelj mi dade ideju da stavim Coyot ^^
Nema razloga :)
Inace online nick mi je piC ali raja me zove ciča / ludi / moronu :D
Imam dosta nadimaka i nije mi bitno kako me neko zove vec kako se ponasa prema meni.
piC sam izvukao iz dzepa sto se kaze. Htio uzet proL nidje veze reko, pa reko insomania kad vidim zauzeto a čiča glupo i evo odake to dolazi :D
piČ (piC)
heh ja se ovde slucajno registrovao,nesjecam se u vezi cega mi je trebala pomoc(a nisam ni ocekivao da cu ostat na ovom Gamersu,al et dobar je pa sta mogu ),i ajd ono brzo lupi mersimthebody mislim glup nick do bola hehe,pa evo 2 godine u CoDu se zovem BiH_Bodybuilder pa sam i to bio jedno vrijeme promjeno na BiH_Soldier jer mi je bilo cool ono kad ostanem zadnji u OP FORu i kad kaze "SOLDIER GET IT DONE YOU ARE THE ONLY ONE OF US LEFT" hehe fino mi bilo nekako al sad sam opet poceo trenirati pa sam opet BiH_Bodybuilder et tak:P;)
Prije CS-a sam crtao grafite, a rijec "genije" me uvijek lozila, jer je vezana za neke ekstravagantne ljude, tipa Leonardo da Vinci, Einsten itd... Svi su bili prepametni i chvaknuti. Sto se meni svidjalo  Eh, kako sam crtao grafite, htio sam koristiti rijec "genije", ali sam cuo da ima vec jedan u Sarajevu, tako da sam prestao. Tada nisam znao za sta da ga koristim, pa i nisam. Kada sam poceo igrati CS, bio sam - naravno - bot. Pa mi malo ofirno bilo stavljati "genius" posto ne znam igrati, tako da sam odlucio neke ofirne nickove prvo, pa kad se ustelim i kad pocnem ownat, onda cu staviti. I tako sam nakon jedno godinu dana poceo koristiti. Nisam vala nesto ownao, ali sam bio bolji od vecine. Tako sam igrao puba na nekom serveru, hrvatskom, gdje su me svi zvali "genije". Kako je bilo neke djece, slucajno napisu "geniji" umjesto genije, tako da se iz tog "geniji" pricom dobila rijec: "geni" (( sa dugom E, znaci geeeeni )). I tako me zovu moji na ventu, geeeeni, ili genije. A kada sam se malo okrenuo bosanskom CS-u, odigrao lana koju, poceli su me zvati "genius" (( djinius )), sto se meni ne svidja, pa bih volio da prestanete  Hvala. Moze ili "nechko", ili "geeeeni" ili "genije". Nemojte ko haruN DZENI, j**o te DZENI 

Takodje, na gatheru je bilo zauzeto "genius", pa koristim "nechko", sto je skracenica od mog RL imena...

Sada u CS-u rijetko, prerijetko koristim nick: genius, iskljucivo na ligama, kojih nije bas puno. Ne znam sto, ali ne volim stavljati RN :/ Obicno koristim skracenice, tipa: gns, gen, nech, nec, geNiiii, i tako 

Ha ya!

Takodje me neki uzivo zovnu genije, iako ne znaju da mi je taj nick, posto sam malo chvaknut, i imam zaista razvijenu logiku (( skromnost na nivou, zar ne ?  )).
Uff imao sam par nickova (pogotovo dok sam igrao cs-a)
Pyr0',freak,ect. (nickove sam uzima iz filmova, il sam neke i sam smisljao) i onda sam vidio da "dosta" ljudi koristi slicne ili cak identicne nickove.. to me bas naljutilo i onda sam poceo koristit svoje ime kao nickname:) taRiK' i variacija taRiQue'..
Lagano zovu me svi zuti cak me ni stara nezove imenom xD

i tako nadoso da stavim nick zuti :D
Ja sam kao mal volio crtani Nemo,pa sam tako igrajuci igre dosao idjenu da stavim slovo "N" na kraju.
Prvo su me raja zvala Nemo ali sa vrenema na vrijeme navikli su se na NemoN.Inace moji prosli nikovi su bili iz igrica.
A ovaj sam sam osmislio

;)
Ovaj nick sam uzeo iz pjesme " Inside the fire ". Radi se o bivšoj djevojci jednog od mojih najdražih pjevača, Davida Draimana. Njegova je djevojka počinila samoubojstvo pa sam ime iz navedene pjesme uzeo kao nick. Naravno, Devon joj nije pravo ime.
AltF4
jednog pfinog suncanog dana, surfajuci netom, iznervirao me neki sajt, mislim da je dernek bio u pitanju, i onako random, je**m se je**m se je**m se i zastopa mi mozila, poderem Alt+F4 i nakon sto sam ponovo otvorio mozilu, promijenio i nick :$

n1msaJ
Jasmin? to su bile te neke furke sa i=1, jednostavno bekstep' proradio i okrene se nickname 

dbdbdb
radio u ps nesto, izjebo se ono bas, i naziv, sacuvam pod dbdbdb, od tad koristim kao nick :$ ovo ono :$ sivdja mi se, bas sad odo pravit logo db, ne bi trebalo bit komplikovano.

pfina tema, 
iwdnplaysson je napisao/la:
iwdnplaysson - Ah .. Znači ovako : Prije 2 godine dok sam aktivno igrao CoDUO, bio je na ga.com.ba forumu lik koji je imao nick id.GOPLAY - pa sam iz njegovih postova iščerupao, iz ovakve iste teme o nastanku nickova, da je on vidio neki njemacki klan prije više godina, gdje igraju BF, čitaj Battlefield, njihov moto bio je Go Play - od čega je nastalo to id.GOPLAY, od toga sam ja "ukrao", stavivši iwdnplay, što sam skraćeno napisa u značenju "I Wouldn't Play" aka iwdnplay, nosim ovaj nick već duuuuugo dugo dugo, i ev' sad iwdnplaysson, jer se furam na Šveđanke, pljavuše mmmm .. Kexy ^^,

Znate da njiihova prezimena završavaju na -sson

Misterija iwdnplay nicka je otkrivena !
Nije id.GOPLAY-u tako nick nastao nego je on nama pričao da je to kao: id.GOPLAY = idi se igrati, iz nekog crtića, tako nešto...

Moj nick nastao tako što sam se furao na mnchstr united i otkinem mancester ostane united i tako ostane sve do današnjeg dana
Meni je prosli nick bio MOONZOR - Neki lik mi reko da uzmem sebi nick MOON jer je dobar ... i na KillNetu svi dodavali ZOR na nick pa tako i ja i ispade MOONZOR xD...Al je meni to nakon nekog vremena posalo pre ofirno pa sam zamolio jarana da mi smisli neki nick i on reko ELITE... tako ja doso na eLitewOw.
united je napisao/la:
Nije id.GOPLAY-u tako nick nastao nego je on nama pričao da je to kao: id.GOPLAY = idi se igrati, iz nekog crtića, tako nešto...

Moj nick nastao tako što sam se furao na mnchstr united i otkinem mancester ostane united i tako ostane sve do današnjeg dana
Brate, 100% sam ovako pročitao, sad mi mrsko da pretražujem forum, ali 100% je ovako.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.