Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

- Forum

360 pregleda · 30 odgovora · otvorena 27.01.2010. u 00:44

STo smo mi stvoreni da se patimo i zivimo kad cemo svi umriojeti?

Neko mogu da vjerujem dobio sam nervni ku**c,sve sam zivce izgubio sto me bog ne uzme sebi
STA OCEKUJTE JESI SE IKAD ALLAHU ZAHVALIO ?? JESI LI ? STO TE STVORIO ? JESI LI IKAD NESTO URADIO PA REKAO HVALA ALLAHU ?

- Kako vas ba nije stid ? Imas gdje spawati imas sta jesti imas sve .. kako je onom sto zivi bez krova, sto ima primanje od 60 km na 5 clanova porodice.
emanuela je napisao/la:
ovaj svijet je svijet vise dimenzija...al fazon je sto mi vidimo samo jednu...i to nasu .... btw....ima mnogo literature koja o tome govori....a cemu onda istjerivanje dzina ili egzorcizam ??
Religija i vjerovanje u bogove nastale je u doba srednjeg stepena divljastva kod covjeka, kada mu se u potpunosti razvio mozak i svijest. Postavljali su sebi pitanja, Ko daje kisu?, Odakle dolaze gromovi... Vidis, oni nisu znali da su to prirodne pojave, pa su to pridodavali nekim visim silama. Otprilike tako nesto.
Zasto se u Bibliji ili Kuranu nigdje ne spominju dinosaurusi, covjekoliki majmuni...
Dokazano je da je planeta stara 4 milijarde godina, po vjeri stara je 5508 god.
Ako smo svi nastali od jdnog muskarca i zene, zar sledeca pokoljena nisu bila incestiozna. Znaci, Bog opravdava incest?

Dok se sam ne uvjerim u to, za mene ce to predstavljati syplje price.
eX je napisao/la:
Nechiji zakljucak za koji sam i sam shvatio .
tesko je sada govoriti nekom sta je dobro a sta lose i sta ima a sta nema....to vam ja ne trebam govoriti....to su vas roditelji trebali nauciti....svako ce odgovarati za sebe ljudi....Tebi tvoja a meni moja vjera
emanuela je napisao/la:
tesko je sada govoriti nekom sta je dobro a sta lose i sta ima a sta nema....to vam ja ne trebam govoriti....to su vas roditelji trebali nauciti....svako ce odgovarati za sebe ljudi....Tebi tvoja a meni moja vjera
Brate neraspravljvaj se sa debilima nisu vrijedi toga ..
pachanGa je napisao/la:
Brate neraspravljvaj se sa debilima nisu vrijedi toga ..
nerviraju me neznalice brate....nemoj pricati o necemu ako nisi kompetentan za to....procitaj nesh pa pricaj....btw pametniji ste kada jednostavno sutite
emanuela je napisao/la:
nerviraju me neznalice brate....nemoj pricati o necemu ako nisi kompetentan za to....procitaj nesh pa pricaj....btw pametniji ste kada jednostavno sutite
Koga Allah dž.š. uputi nikoga u zabludu ne može odvesti, a koga On u zabludi ostavi nema mu upućivača.

sve je jasno
Ako ti se nesto loše dešava nemoj Boga krivit za to. Isto tako kada ti sve ide kao po loju mislim da se i tu Bogu ne treba obraćat. Naime, smatram da Bog ne postoji, i u tom slucaju sve sto se desava (lose ili dobro) je pod nasim uticajem ili uticajem sredine i prilika, i to nema veze s Bogom.

Da li ima smisla zivjeti? Ne znam. Svako treba tražiti smisao u nečemu. Dosta ljudi ga pronalazi u Bogu, i to je nesto dobro. Jer kada covjek vjeruje u nesto onda se on toga drzi i zivi po tome uvjerenju. Isto tako neki ljudi smisao nalaze u poslu, umjetnosti, ljubavi itd.

Ljubav će nas sve spasiti
smoki je napisao/la:
to imas za sve politeisticke i monoteisticke vjere i za naravno ateisticka vjerovanja.....ali ti si se opredjelio za taj "Agnostic" xD...da ti je sa srecom
pachanGa je napisao/la:
Koga Allah dž.š. uputi nikoga u zabludu ne može odvesti, a koga On u zabludi ostavi nema mu upućivača.

sve je jasno :)
Odnosno onaj ko sebi u glavu utuvi da zna sta je smisao zivota taj ne popusta.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.