Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pomoc?

72 pregleda · 6 odgovora · otvorena 22.01.2010. u 15:43

zzz gameri neznam zasto se pojavljuje ova stranica od kada sam mjenjao cooler sve sam napravio sve ljepo radi na cooleru ali jednostavno se pojavi ova stranica kada palim komp pokaze se ovo i onda moram prtisnut f1 da bi mi se ucitali windovsi jer neko razumje sta ovdje pise skidao sam i onu bateriju od maticne ali nema pomoci evo slike

Imaš problem sa coolerom koliko sam vidio piše 'fan error'.

U bio su ti je naštimano da ti izbaci error ako ti taj neki FAN nije uključen.Isključi tu opciju u BIOSu.To ti se vjerovatno desilo poslije vraćanja baterije odnosno poslije resetovanja BIOS-a.

Dakle nije to nekakav sad problem , samo nemaš ventilatora uključenog i izbacuje error.
KRYSTAL je napisao/la:
Imaš problem sa coolerom koliko sam vidio piše 'fan error'.

U bio su ti je naštimano da ti izbaci error ako ti taj neki FAN nije uključen.Isključi tu opciju u BIOSu.To ti se vjerovatno desilo poslije vraćanja baterije odnosno poslije resetovanja BIOS-a.

Dakle nije to nekakav sad problem , samo nemaš ventilatora uključenog i izbacuje error.
aha meni ventilator radi i sve ljepo vrti ali znam da je sitnica neka ajd probat cu postavit ali neznam gdje kada udjem u BIOSE odem da odem na MAIN ADVANCED POWER BOOT EXIT......... gdje da to probam nac :D:D
pumpa je napisao/la:
aha meni ventilator radi i sve ljepo vrti ali znam da je sitnica neka ajd probat cu postavit ali neznam gdje kada udjem u BIOSE odem da odem na MAIN ADVANCED POWER BOOT EXIT......... gdje da to probam nac
Šta ti piše prije ovog FAN , jer vidim da mora nešto pisat'..
Pod Advenced to probaj naći , vjerovatno imaš jedno mjesto , odnosno napajanje za ventilator na ploči a da nije vent. uključen.
Vidi dal' na ploči imaš mjesto za ventilator.

http://www.elma.it/IMAGES/fantt/4in4a.jpg

Može bit' 4vero i 3ro pinski. Dakle sa 4 ili 3 ova pina. Potraži na ploči i vidi šta piše pored njega, odnosno kako se zove.
KRYSTAL je napisao/la:
Šta ti piše prije ovog FAN , jer vidim da mora nešto pisat'..
Pod Advenced to probaj naći , vjerovatno imaš jedno mjesto , odnosno napajanje za ventilator na ploči a da nije vent. uključen.
Vidi dal' na ploči imaš mjesto za ventilator.

http://www.elma.it/IMAGES/fantt/4in4a.jpg

Može bit' 4vero i 3ro pinski. Dakle sa 4 ili 3 ova pina. Potraži na ploči i vidi šta piše pored njega, odnosno kako se zove.
ja sam cooler spojio na 3-pinski jer takav mu prikljucak a pored njega ima i 4-pinski........
tu gdje je za 3 pinski pise PWR FAN a tamo gdje je 4-pinski pise CPU FAN....
pumpa je napisao/la:
ja sam cooler spojio na 3-pinski jer takav mu prikljucak a pored njega ima i 4-pinski........
Nadji u BIOSu opciju sličnu ovoj:

CPU FAN Warrning - Disable da staviš i tako za svaki FAN.

Eto , do toga je. Kod mene je to u PC Health tab-u, ti kod sebe potraži trebala bi bit' ta opcija.
pumpa je napisao/la:
Prikopcaj fan na 4 pinski prikljucak, CPU FAN. Nema veze to sto je na 3 pinski prikopcan i dalje ce raditi, vrtiti fan ali ga ne ocitava kao cpu fan.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.