Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Predstavljen bh. olimpijski tim za Vancouver

193 pregleda · 20 odgovora · otvorena 21.01.2010. u 14:42

U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH danas je održana press konferencija povodom odlaska bh. olimpijaca na Zimske olimpijske Igre u Vancouver.
http://img263.imageshack.us/img263/5340/vancuversavez.jpg " border="0">
Šest sjajnih mladih ljudi predstavljat će našu zemlju u alpskim i nordijskim disciplinama i to: Tanja Karišik – biathlon i ski trčanje, Žana Novaković - alpsko skijanje, Maja Klepić - alpsko skijanje, Nemanja Košarac – biathlon, Mladen Plakalović – ski trčanje i Marko Rudić - alpsko skijanje.

Šef misije, mr. Said Fazlagić, obratio se u ime bh. olimpijskog tima i saopštio odluku Izvršnog komiteta OK BiH da će zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji otvaranja ZOI-a "Vancouver 2010" nositi Žana Novaković.

Olimpijske igre počinju 12. februara 2010. godine, a polazak bh. olimpijskog tima je 8. februara.

Na press konferenciji bila je prisutna i majka oboljele djevojke Mije Jeličić i ovom prilikom uručen joj je cjelokupan prihod od prodaje knjige "Globalno liderstvo" autora prof. dr. Izeta Rađe i doc. dr. Mile Sadžaka.

Potpredsjednik OK BiH Marijan Kvesić uručio je poklone djeci SOS Kinderdorfa i još jednom pokazao da je OK BiH veliki prijatelj djece.

Izvor: sarajevo-x

Brisite na svoj obraz
Da ne bude obicna vijest , zanima me sta vi mislite o nasim sportistima ili sve vise propadamo , prerastamo u zemlju spremnu za propast. Nacionalizam/Radikalizam izostavite molim vas.
sport.ba?
cntr je napisao/la:
sport.ba?
Olimpijske igre su najveca cast za svakog sportistu , pa cak i gameri trebaju da znaju barem nesto o tome i treba da nam svima bude drago zbog ovih momaka/djevojaka koje predstavljaju nasu zemlju na ovom prestiznom takmicenju. Vama ako je svima postao obicaj da pisete postove poput skola.ba , lektire i slicno ako neko nesto trazi , ja samo zelim da koliko toliko cestitam ovim uspjesnim ljudima

Post dobio aplauz od nera_f

reeq je napisao/la:
Olimpijske igre su najveca cast za svakog sportistu , pa cak i gameri trebaju da znaju barem nesto o tome i treba da nam svima bude drago zbog ovih momaka/djevojaka koje predstavljaju nasu zemlju na ovom prestiznom takmicenju. Vama ako je svima postao obicaj da pisete postove poput skola.ba , lektire i slicno ako neko nesto trazi , ja samo zelim da koliko toliko cestitam ovim uspjesnim ljudima
+1

Svaka cast bosanac,jedna pametna u toku ove sedmice
Ne vidim razloga zasto bi ko brisao temu ! Imas moje licno odobrenje za sve ovakve i slicne vijesti da ih pises kao teme (naravno ukoliko su bitne i zanimljive) samo jedna mala zamjerka. Piši više svojim riječima

@ topic : Mislim da ništa od medalje ni ove godine ali "uspjeh" je što ćemo uopšte imati predstavnika tamo. Sretno momci i djevojke !
Ovi mladi ljudi su zaista sjajne osobe jer sigurno svim srcem žele da osvijetle obraz Bosne i Hercegovine i koliko toliko nas promovišu. Ipak, svi znamo koliko se kod nas ulaže u sport, pa i u olimpijce, te s pravom ne možemo očekivati neki veliki rezultat, ali možemo očekivati srčanu borbu za što bolje rezultate.

Naprijed!
• Da,prerastamo u zemlju spremnu za propast navest cu jedan razlog zato shto se u sport opcenito ulazu vrlo male svote novca,to je dovelo do jednog fatalnog zastoja u pogledu razvitka sporta u BIH.
• Sjecam se "nedavne" Olimpijade u Torinu kada je nasa predstavnica u biatlonu nosila nedozvoljenu pretesku "pusku" koja je bila cak muzejski eksponat iz Olimpijade u Sarajevu 84' godine.I nas Olimpijski tim je morao posudjivat tu neku savremeniju pusku od Olimpijskog tima Slovenije da bi nasa predstavnica uopce nastupila.
• To je jedan dokaz kako se ukaze u sport u nasoj drzavi a ima ih na milione vjeruj.
• Nadam se da ce nasi sportisti pruziti najbolje shto mogu i dati sve od sebe u predstojecoj Olimpijadi zelim im' puno srece.
svaka cast ovim momcima i djevojkama, nije ovo mala stvar,

zelim im sve najbolje i puno uspjeha

sljedece olimpijske igre zlato dolazi u Bosnu

Larisa Ceric uzima hladno
adeen je napisao/la:
Da hoce i nas Bog jednom pogledat !! $$
Previse se svaki put uzdamo u tu recenicu umjesto da se uzdamo u sebe i svoj rad, nece nista doc odozgo samo tako, treba krenut prvo od sebe.

Sretno nasim ! Valjda ce nesto osvojit.

Jedino sto zamjeram na OI je sto konstantno odbijaju zahtjev da Elektronski Sport bude dio OI.
Tema za pohvalit, meni se svidja neka malo i ovoga da se opustimo, da izrazimo svoje osjećaje vezane za olimpijske igre.

Volim zmiski sport i zmiske olimpijske igre, to gledam od malih nogu, posebno volim bob šteta što tu nemamo svoje predstavnike. Ovi naši predstavnici su heroji ljudi koji na olimpijske igre idu praktično svojim parama. Ti ljudi skoro da i nemaju podrške, imaju stipendiju koja iznosi 1000 KM mjesecno (nisam siguran) a i one im kasne po 2, 3 mjeseca. Žalosno je, kakave imamo resurse (planine), olimpijske planine da nemamo utrke u svjetskom kupu u skijanju u zemlji u kojoj se je održala olimpijada 84... Pa imamo i skakaonicu (jahorina, vlašić), imamo bob stazu koja trune propada doslovno... Imamo predstavnika u biatlonu, cura bude medju 50 od 80, 90 učesnika mi se smijemo (a vidi je jest slaba, smiješno; i sl komentare) pa ona ide svojim parama na ta takmičenja, predstavlja svoju zemlju nosi zastavu... Ko ce predstavljat zemlju možda naši lijepi političari, ne nego sportisti. Oni je predstavljaju na otvaranju OI a te prenose gleda 2, 3 milijarde ljudi. Kaže spiker na otvaranju Bosna and Herzegovina i tad ide 7, 8 ljudi (sportsita) koji nose zastavu BiH meni srce tad zatreperi, naježim se ne znam kako je vama.

Respect takmičarima BiH na OI
codex je napisao/la:
Previse se svaki put uzdamo u tu recenicu umjesto da se uzdamo u sebe i svoj rad, nece nista doc odozgo samo tako, treba krenut prvo od sebe.

Sretno nasim ! Valjda ce nesto osvojit.

Jedino sto zamjeram na OI je sto konstantno odbijaju zahtjev da Elektronski Sport bude dio OI.
Ma kume , dzaba tebi i rad i trud kad u ovoj drzavi nista ne funkcionise .. Jesam mozda mlad i sve to al' za ovih nepunih 15 godina zivota shvatio sam da zivim u kurtonu od drzave !!
I ovi momci/djevojke sto sada idu na ove OI mislis da su imali neke uslove ?! Jesu moj qrac .. Umjesto da ih nagrade samim tim ulaskom u neke kvalifikacije sta vec , neku motivaciju da im dadnu ili nez ni ja vise
Primjer je moj prijatelj koji trenira samnom tkd..
Lik je drzavni prvak, balkanski prvak, ide po svjetskim, evropskim prvenstvima, osvaja medalje gdje god stigne .. I znas sta mu je drzava dala ? Neku plaketu razmjera 3x3 cm

Uglavnom sretno ovim nadama BiH !!
Steta je da nasu drzavu, koja ima (ili je imala) predobre uslove za razvoj zimskih sportova, predstavlja samo 6 ljudi... Zahvaljujuci ljudima koji se nalaze na celu Ministarstva sporta i kulture, kao i na celima slicnih organizacija, koje trebaju da guraju ovakve talentovane ljude, spali smo na taj nivo da je i sama kvalifikacija na OI predstavlja u neku ruku uspjeh..

Da neko slucajno ne zna, sta se desilo sa nasim bob timom? Znam da je prije par godina bilo prica da bi mogli napraviti senzaciju na nekim od predstojecih takmicenja.. Cak sam poznavao jednog clana tog tima, koji je takodjer u neku ruku gamer.. Znam da je visio u Neonu, igrao WoW-a, ako se ne varam
adeen je napisao/la:
Ma kume , dzaba tebi i rad i trud kad u ovoj drzavi nista ne funkcionise .. Jesam mozda mlad i sve to al' za ovih nepunih 15 godina zivota shvatio sam da zivim u kurtonu od drzave !!
I ovi momci/djevojke sto sada idu na ove OI mislis da su imali neke uslove ?! Jesu moj qrac .. Umjesto da ih nagrade samim tim ulaskom u neke kvalifikacije sta vec , neku motivaciju da im dadnu ili nez ni ja vise
Primjer je moj prijatelj koji trenira samnom tkd..
Lik je drzavni prvak, balkanski prvak, ide po svjetskim, evropskim prvenstvima, osvaja medalje gdje god stigne .. I znas sta mu je drzava dala ? Neku plaketu razmjera 3x3 cm

Uglavnom sretno ovim nadama BiH !!
Jest to tako i nisam nista u vezi toga mislio nit reko nego sto se uvijek uzdamo u visu silu kad zagusti npr u fudbalu i popushimo, ne treba sreca ako smo dovoljno kvalitetni sviro nama sudija 3 penala il 2 crvena mi cemo dobit tu utakmicu ako smo kvalitetni.
codex je napisao/la:
Jest to tako i nisam nista u vezi toga mislio nit reko nego sto se uvijek uzdamo u visu silu kad zagusti npr u fudbalu i popushimo, ne treba sreca ako smo dovoljno kvalitetni sviro nama sudija 3 penala il 2 crvena mi cemo dobit tu utakmicu ako smo kvalitetni.
Shvatio sam ja tebe , sve normala al' o5 tu glavnu ulogu cine uslovi za rad , sto je kod nas u svim segmentima u granicama minimale .. Ovdje ne mozes qrac popu*it kako treba
Zamolio bi clanove koji odgovaraju na moju temu da ne psuju iz razloga sto bi bilo dobro podici vasu ekvivalenciju na neki nivo , umjesto da se sluzite postapalicama i prostalucima. Zna se ko psuje , a ko ne bi trebao.
Boze sacuvaj,,,

Moze li se znati koja od drzava ima manje predstavnika na Olimpijadi ?! :S
Želim im svu sreću ovog svijeta , znam da će im trebat ..... Nadam se da će jednog dana o5 u Sarajevu biti olimpijada
NIJE_BITNO je napisao/la:
Želim im svu sreću ovog svijeta , znam da će im trebat ..... Nadam se da će jednog dana o5 u Sarajevu biti olimpijada
To bi bilo lose da u nas bude Olimpijada. '84 zahtjevi nisu bili kao sada. Ako je tada trebalo 100 miliona KM-ova sada treba cetiri puta vise , tako da bi za nasu drzavu bio to mastan bankrot

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.