Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

G.Ba Diskusija...

621 pregled · 21 odgovor · otvorena 21.01.2010. u 13:26

Kao uvod u temu ću citirati svog dobrog prijatelja MorgaN-a:

"ma poserem se na g.ba..nije to ono na sta sam se rego prije vise od 5 god. ovo je sad photoshop.ba "

Zanemarivši prvi dio rečenice, ostatak je potpuna istina. Pitam se, onda, zbog čega stoji ova konstatacija?

Mislim da djelimilčan odgovor znam. Rapidno se vrši hiperprodukcija FanArt moderatora. Svi trenutni moderatori su kvalitetni, i to jako kvalitetni, ali, samom tom hipeprofukcijom se od gamersa sve više pravi photoshop stranica a sve manje gamerska stranica.

Svaki moderator ima neke svoje conteste, i ti contesti zatrpaše index.

Eh sad, nisu FanArt moderatori krivi zbog toga što su toliko aktivni, koliko su moderatori skoro svih ostalih podforuma krivi što su bezobrazno neaktivni. Sve osim Coffe Shopa, Fan Arta i Gaming Moviesa se može smatrati totalno neaktivnim.

Dakle, ova tema je i apel za moderatore ostalih podforuma da se malo angažuju i osvježe svoje podforume.
Kao sto vidis, podforum Gaming Movies je ozviljen tj. aktivan je podforum .. Dizu se tutoriali, prave se movie pa prezentuju i to, a sad ima i ovo malo takmicenje za moviemakere
- josh da nisu i oni razvijeni od g.ba u helach :) :r
- svaka cast njihma ( FA mod-ovima) sto dizu te conteste, i "nama" ko tim nekim photoshoperima sto prezentujemo radove svakog petka...
- evo miire sad digao i moviemaking contest, svaki dan su tu tutovi ha hu....
- eh nedaj boze da i tog nema :/
riddle

"[color=red]Oni koji nisu sada odabrani, bit ce odabrani drugi put, jer porastom broja korisnika, raste i potreba za novim moderatorima."[/color] !
Da on nije to napisao mislis da bi neko napisao kakav tut (od ovih sto nisu dobili moda )

~Sto se tice cs podforum-a bice novih tema vecinom diskusije jer cs jos od nastanka sajta i u buducnosti ce biti glavna stvar na ovom sajtu !
Nije do mene, ja sam bio voljan pomoći i ozivio sam Gamers.ba servere kao sto i sami vidite. To sto njima neko puni glavu, njihov belay
Pokusajte sa kojekakvim akcijama... Neki konteste za sliku, pokusati napraviti takmicenje u pokeru, sta ti vise znam... Malo ideja, kreativnosti i bit ce sve ok...

Ajde da se sastanemo na fb-u malo pokera razbacati...
Samo recenzije treba popraviti. :-[

Sajt je Photoshoperski jer se na njemu nalazi najviše ljudi koji se bave tim programom. Simple as that.
mirofa je napisao/la:
riddle

"Oni koji nisu sada odabrani, bit ce odabrani drugi put, jer porastom broja korisnika, raste i potreba za novim moderatorima." !
Da on nije to napisao mislis da bi neko napisao kakav tut (od ovih sto nisu dobili moda )

~Sto se tice cs podforum-a bice novih tema vecinom diskusije jer cs jos od nastanka sajta i u buducnosti ce biti glavna stvar na ovom sajtu !
"\"Oni koji nisu sada odabrani, bit ce odabrani drugi put, jer porastom broja korisnika, raste i potreba za novim moderatorima.\" !
Da on nije to napisao mislis da bi neko napisao kakav tut (od ovih sto nisu dobili moda ) "

Bi ja. Mogu to odgovorno tvrdit.
Inace vec je dosta raje spomenulo da ovaj site vise baca na fa.ba nego na g.ba .. Ali sta ces, da nema toga bilo bi samo ponavljaje pitanja od prije 5 godina i ponavljanja odgovora, vijesti itd.
Nek se samo rezencije poprave ostalo je ok ...
Ti brate sve što si napisao, pri prvom čitanju zvuči kao istina... A evo kako ja na to gledam...

Podforum FA je najaktivniji definitivno, modovi se zalazu, daju 100 % od sebe, organizuju konteste, pomazu ljudima... Samo razljika između njih i ostalih moderatore je jednostavna. Mi smo u podređenoj poziciji iz razloga što većina membera više voli vidjeti dobru sliku nego dobar tekst. Ovom podforum samo Kofi može "parirati" ali teme slobodnog pisanja kada bi se počele češće dizati ne bi imale smisla. Ostali podforumi manje više su istrošili svoje "zanimljivosti" ali uvijek ste tu VI pravi memberi, koji su tu uz nas da poguraju kad najvise treba !
Slazem se sa tobom , nema vise nikakvih veze sa igrama , da barem ti contesti budu u vezi sa igrom , lupam , pravi se wall o nekoj igri , izabere se najbolji , da se neko objasnjenje i slicno.
Ja se nadam da ce se nesto promjeniti , ali evo npr. u wow podforumu se ne mogu organizovati nikakva takmicenja jer nema mogucnosti , tacnije materijala.
Valjda ce se i ovo promjeniti. Vertox uvodi svoje glasanje , neko uvodi svoje nako izazivanje , pretjerano malo je reci
Aktivni podforumi:

World of Warcraft
Development & Web design
Gaming movies
Kanta
i naravno Gamers.ba FanArt ...

Malo manje aktivni podforumi:

Software i konekcije
Development & Web design
Coffe shop
Gamers.ba

Neaktivni:

Ostale
Avanture
Xbox
PlayStation
Unreal Tournemant
Nintendo

Ovo je moje mišljenje ....
MAND4 je napisao/la:
"\"Oni koji nisu sada odabrani, bit ce odabrani drugi put, jer porastom broja korisnika, raste i potreba za novim moderatorima.\" !
Da on nije to napisao mislis da bi neko napisao kakav tut (od ovih sto nisu dobili moda ) "

Bi ja. Mogu to odgovorno tvrdit.
Inace vec je dosta raje spomenulo da ovaj site vise baca na fa.ba nego na g.ba .. Ali sta ces, da nema toga bilo bi samo ponavljaje pitanja od prije 5 godina i ponavljanja odgovora, vijesti itd.
Nek se samo rezencije poprave ostalo je ok ...
Treba ba odrediti 3-4 clana da ozivi malo i recenzije bilo bi dobro, i da odrede jos kojeg za download
Benjo slazem se sa tobom.
Ovo je sad fanart.ba

zalosno
Frisk je napisao/la:
Treba ba odrediti 3-4 clana da ozivi malo i recenzije bilo bi dobro, i da odrede jos kojeg za download
Pa ima nas koji smo se prijavljivali za to da ubacimo nekih stvari u download znaci postaviti temu da raja napise sta bi zeljela da imaju u downloadu (cinimi se da je bila vec 1 tema ) ali opet na kraju nema nista od toga .
Gamers.ba bi se sredio kad bi ga neko vodio, nema niko osim bU-a a svi znate da on neće ništa da radi.

Potrebno je neaktivne forume osvježit, recenzije popravit i naravno downaload sekciju poboljšat sa novim stvarima, šteta što vickY nije realizovao ideju.

Slažem se sa tobom ali nisu oni krivi za to, potrebno je ubacit modove na sve podforume izuzev kante, pa bi vidili kakav bi forum bio.
Postoji jednostavan razlog

FA = svaki debil zna uci i nesta isfrljati u PS u

CW = niko od vas (mladje raje) nezna da hoda na mecevima, niko nemoze da igra na jakim ligama i gotovo sto bi bili aktivni kada sami igraci nisu

CS = Sve ovo gore samo u sirem smislu

Movie making = ni od toga nista ima mozda par clanova koji znaju nesta da "sastave" a ovo ostalo nista, tako je bilo i sa PS om tako da ocekuj MM podforum aktivan za neke 2 godine kako treba (mada ce radovi biti losi al haj bar ce biti aktivni)

Coffe shop = tu nemas sta biti aktivan ili objavish ili ne objavish nesta, ugl to su vama "gamerima" glupe teme i zbog toga da sam ja licno moderator bolila bi me neka stvar jer je vama inace sve dosadno i glupo sem igrica od kojih nemate nista

Warcraft III = Onako solidan pod forum samo stvarno ko josh igra pravog hardcore wc3 a ? normalno niko svi igraju dote i mozda po neko Tower warsa koji dosade i mozda po neki RPG koji nije uradjen temeljno i koji se prestaje igrati 1 2 mjeseca po izlasku. Sada raja normalno prelazi na TZV "HON" koji je meni licno smece jer gledajuci gameplay i posmatrajuci sistem kako funkcionishe "future dota" tu nema nikakvog skila ko u dotu nego nafarmaj pa ubij

Call Of Duty = Ima puno nastavaka ali takva je igra da igrash ono sto zadnje izadje, nema klanova a sve novije igre zahtjevaju originalne keyeve koje ova djeca nece da kupe nego kradu tako da je sama igrivost igre u ovoj jadnoj zemlji nikakva, ima izuzetaka naravno ali nema tu sta ko biti aktivan, kazem nema igraca nema aktivnosti

World of Warcraft = U zadnje vrjeme malo veca paznja posvecena ovom pod forumu jer izlazi famozni "Lich King" boss kojeg ce idoli ubiti za 1 minut na privatnim serverima i eventualno 10 dana na originalnim, forum propada jer djecurlija igra na privatnim serverima i traze samo patcheve

Unreal Tournemant = svaka rijec je suvisna, ovo bi se trebalo izbrisati

Dota = wc3

Xbox, PS3, Nitendo = Budimo realni sve sto neko posjeduje je mozda neki PS3 na kojem jedina igra koju igraju je Socer, tako da je ova kozola totalno smece u ovoj zemlji jer za 1k KM ti igrash sokera 5 godina, neupotrebljivo

Ostali podforumi nisu nizakoga jer ovdje nema ozbiljne raje koja imaju malo mozga da procitaju sastav a ne da kazu " nije ti ovo pijaca.ba nego gaymers.ba" tako da u generalnom ovaj sajt propada kao sto radi od kada je napravljen

Post dobio aplauz od God

malo rijetko sam vidio na ovom forumu da se prica o strategijama ......

A i vidim nema moderatora a strategije .....
Ko je taj riđđle nek mi ga neko prstom pokaže!?
Unreal Tournemant
Nintendo

Teme vezane za ovo dvoje nisam vidio otkad sam na sajtu ..
Mislim da je ovo 101 % nepotrebno :/
Sta mi tu mozemo brate ? Otvoriti povremeno pokoju korisnu temu ? Mislim da ponovo nebi to bilo to , jer su modovi osobe koje aktiviraju svoj podforum ..

Oduvijek je bilo predstavljanja svojih moviea , al' MovieMaking podforum se aktivirao dolaskom Mireta ..

Ono sto hocu reci jeste to da i riddle grijesi u neku ruku , raspisivanjem konkursa u podforumu FanArt koji je i isuvise aktivan , dok su podforumi tipa " UT " , " RPG " te jos par njih , skroz zaboravljeni . Niti u jednom od navedenih podforuma nema niti jedan moderator koji bi mogao aktivirati isti , iako bi se u podforumu " RPG " mogle voditi izvrsne diskusije , razmjenjivati sjajna iskustva , da oldsql gejmeri prenose svoja iskustva na nas novopecene gejmere ..

Jos jedna stvar , ovo gore napisano je bilo u cilju aktiviranja navedenih podforuma , a ne iz licnog interesa , to jest' da nebi bilo da ovo sve pisem da bi dobio moderatora . ( Vjerujte , ima retarda , smarat' ce na pm )

U koliko se odlucite na to ozivljavanje , sretno vam
100% si upravu cak sam i ja preso na Photoshop jer neam sta drugo da radim na gamersu.
Valjda ce se sve vratiti u normalu al ni ovako nije lose .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.