Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pomoc

203 pregleda · 12 odgovora · otvorena 21.01.2010. u 10:44

Djevojčica Ramela Mešeljević iz Begovog Hana kod Žepča, koja je rođena bez ruku i sa kraćom desnom nogom, morat će sačekati da napuni tri godine kako bi mogla otići na operaciju kuka.

Ljekari garantiraju uspjeh ove operacije, a što se tiče Ramelinog nedostatka ruku tu, nažalost, ništa ne mogu učiniti, kaže djevojčicina majka Šeherzada Mešeljević.

- Pomirili smo se sa sudbinom. Svjesni smo da joj se ne mogu nadomjestiti ruke. To su nam javili ljekari iz Italije, a i naši doktori iz Sarajeva također to kažu. U Italiji živi djevojka koja nema ruke. Ni njoj nisu mogli pomoći. Jedina nam je nada da će Ramela u budućnosti moći barem hodati - kaže Šeherzada.

Dodaje da su Rameli nedavno u Sarajevu obavljene snimke noge i na osnovu njih ljekari su preporučili operaciju kuka.

- Italijanski ljekari pojasnili su nam da nema potrebe da putujemo u Italiju na operaciju kuka jer se takvi zahvati rade i u Sarajevu. Imamo puno povjerenje u naše doktore tako da će operaciju raditi ljekari s Ortopedije KCUS-a - kaže Šeherzada, koja osim Ramele ima još jednu djevojčicu.

Kako porodica Mešeljević živi u teškim uvjetima, podstanari su, a niko nije zaposlen, oni apeliraju na dobre ljude da im pomognu kako bi Rameli mogli osigurati pelene i hranu.

Žiroračun je: 1610550000000032, broj štednog računa: 09550250066, Raiffeisen banka, s naznakom "Za pomoć Rameli Mešeljević". Račun za uplate iz inozemstva: Raiffesien bank dd BiH Sarajevo, swift: RZBABA2S, iban: BA391611955013491231.
Ima li ono telefonskim pozivom da se donira ?
Amir je napisao/la:
Ima li ono telefonskim pozivom da se donira ?
nznm

ja sam c/p sa dz.

ftwayne je napisao/la:
nznm

ja sam c/p sa dz.

Ma ovde samo stoji žiro račun
A ne mogu ja u banku ići radi 5 maraka da uplatim kontaš..
Bolje bi bilo da ima opcija da se nazove.
Amir je napisao/la:
Kotnam , nemoraš 5 moš 100.
ftwayne je napisao/la:
Kotnam , nemoraš 5 moš 100.
Neznam brate kakva je kod tebe situacija, ali i ja bih mogao nazvati taj broj do 5 KM a ti ako mozes uplati 100 KM.
Amir je napisao/la:
Zašto ne možeš otići u banku i uplatiti 5 KM ?

Banka ne uzima provizije kada su humanitarne akcije u pitanju.
Bilo bi dobro da ima onaj telefonski broj kojim se donira a ionako imam viska kr :[
Maloprije zvao staru , pošto onda radi u banci , tako da će ona uplatit nešto para :)

Želim brz oporavak...
Da li se moze dobit onaj broj da se donira?
Ili da se na ziro racun uplati koliko moze da se pomogne
Svkakavih bolesti sad na svijetu zaista mi je zao.
Zelim joj brz oporavak
mENK je napisao/la:
Bilo bi dobro da ima onaj telefonski broj kojim se donira a ionako imam viska kr :[ :(
Ako imas viska kredita daj meni kupi premium na g.ba :D
ontopic: veoma mi je zao pokusacu donirati 20km

AHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHHAHAAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH ICE TEA :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.