Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

dreamweaver

107 pregleda · 6 odgovora · otvorena 20.01.2010. u 19:43

pozz znaci treba mi neko ko zna da radi dobro u dreamweaver msm znam i ja ali neznam dali je ovo moguce da se uradi pa evo pitam

Znaci poceo sam da radim u dw stranicu napravio sam ih dosta ali tezim putem treba mi neko da mi kaze dali je moguce kada napravim pozadinu u dw sa dugmadima da kada kliknem na jedno npr na home pojavi se jedan sadrzaj na strranici a kada kliknem na forum npr. da se taj sadrzaj od home ponisti a da se pojavi forum ja sam radio tako sto sam pravio za svako dugme drugu stranu

Pa ko zna nek' pomaze treba mi hitno
Na tečaju još to nismo počeli učiti, ali nemoraš se toliko mučiti, npr. netrebaš svaki put na svaku stranu stavljat logo, jednostavno tamo gdje se nalazi logo i ona sranja pri vrhu nazoveš "header" i namjestiš da ti se to uvijek prikazuje, a ovo dolje da se mjenja!

Samo ja neznam kako se to točno radi, najbolje će ti Vertazzar pomoći! A da iskreno kažem, nsiam baš ni skužio što si pitao, ja sam napisao odgovor za ono što sam ja shvatio!
Moguce je ...
Postavis sliku, kliknes na sliku na dugme, i gdje se kucas kod kucas npr <a href="download.php/html"></a>
Pošto predpostavljam da to ne praviš na domeni nego samo na svom PC-u, napravi stranicu index.htm i u njoj napravi - index Onda napravi drugu stranicu, npr. contact.htm i kad se klikne na button 'Contact' nek vodi na tu samo stavi <a href="safsaf.htm">Contact</a> Ovako nešto .

Al' stavi sve .htm fajlove u isti direktorij.
Moltrex je napisao/la:
Na tečaju još to nismo počeli učiti, ali nemoraš se toliko mučiti, npr. netrebaš svaki put na svaku stranu stavljat logo, jednostavno tamo gdje se nalazi logo i ona sranja pri vrhu nazoveš "header" i namjestiš da ti se to uvijek prikazuje, a ovo dolje da se mjenja!

Samo ja neznam kako se to točno radi, najbolje će ti Vertazzar pomoći! A da iskreno kažem, nsiam baš ni skužio što si pitao, ja sam napisao odgovor za ono što sam ja shvatio!
to mi treba ali kako to izvesti
Mladjox je napisao/la:
to mi treba ali kako to izvesti
Kao što sam rekao, najbolje će ti to Vertazzar znati! Ja ti nemogu pomoći dobro, ja samo znam to djelomično raditi, a to ti ništa ne vrijedi!
Nemoj postavljati sliku kao background, nego preko insert image. Onda klikni na sliku, doe će ti se pojaviti image map. Oznaći na slici šta je dugme i na image map dodaj link.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.