Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje 20 bodova

zvuk

268 pregleda · 22 odgovora · otvorena 20.01.2010. u 19:25

Vec 2-3 mjeseca nemam zvuka na racunaru.Prikljucem zvucnike nema prikljucim sluse nema.Pregledao sam i nije nista muted.

Molim vas pomazite. :(
Skini driver

Link: http://www.driverskit.com/freedownload/Sound_Card/Realtek/ALC650_ALC655_AC97_Audio_A3_52/15299.html

Mora moc :)
Koja ti je maticna?
Eee otidji vidi na control panel/sounds,speech and Audio Devices/Sounds and audio devices..Kad udjes tu odes sounds i pise Sound Scheme i vidi jeli ti to na Windows Default i ja sam imao takav isti problem :S
Možda nemaš instalirane drivere odeš u contor panel sound ako nemoš ništa da pojaćaš smanjiš onda nisu instalirani i koja ti je zvucna ?
Drvieri , ako nisu drveri prvojeri volume master , control panel Sounds sve pregledaj mozda se disable
tEcHnOo je napisao/la:
Eee otidji vidi na control panel/sounds,speech and Audio Devices/Sounds and audio devices..Kad udjes tu odes sounds i pise Sound Scheme i vidi jeli ti to na Windows Default i ja sam imao takav isti problem :S
Nema ti to veze sa zvukom na mp3, filmu ili igrici, kod mene je na no sounds, znači isključiva zvukove na win, što štedi RAM, pa bi preporučio svakom da isključi, nikakve svrhe od tih zvukova...
@ontheme
daj model matične, da nađemo drivere...
trebas instalirat driver za zvucnu karticu al ako već ima ona ti zvucna ne podrzaje operativni sistem provjeri odes na my
comp desni klik propertis device manager sound,games,..controlers
i vidi imal ti zvucna:P
evo skini ovaj driver jer je on najcesce kod malo stariji racunara
http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=23&PFid=23&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false#AC
Kako ste ludi nemogu da vjerujem lik nije ni napisao koja mu je zvucna, vi mu dajete drivere...kao da ima samo jedan driver koji je univerzalan :O
kakva ti je zvucna karta, integrisana??...mozda je crkla .... otidji lijepo na desni klik na my computer, pa svojstva, hardwere, device manager i vidi ako imas na zvuku upitnik klikni na to i samo update drivers...ako ti to ne pomogne e onda odnesi na servis jer ti nesto nije uredu s zvucnom...ti si to rusio sistem ili???
Instaliraj drivere od maticne i od slusalica ako si dobio.
I problem bi trebao biti rijesen
Probaj Installirat Druge Drivere a i pogledaj zvucnu kartu
Realtek i Dolby Driveri su ti najbolji
Nemoj nista komplikovat samo instaliraj ponovo drajver i to je to meni je to rijesilo belaj nisam imo tona 1god. ;)
Jesi u zadnje vrijeme instalirao neki dr. os ?
Ako jesi do drivera je sig.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.