Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

SM: Izazivam moderatore (Abstract)

461 pregled · 7 odgovora · otvorena 20.01.2010. u 01:29

Zdravo!

Izazivam moderatore FanArta na dvoboj u kategoriji Abstract!

Koji moderator bi da odgovori? Srijeda je... Sjeća li se iko Smokijeve teme o titulama? :)

Šala mala <^^.>

Izvinjavam se moderatorima FanArt podforuma što sam ih prepao. Znam da su vam se ruke oznojile, ali ne sekirajte se, neću (još) postavljati ništa :D Moramo se šaliti malo, jel tako?

Htio bih samo da prodiskutujem ovaj odlično osmišljeni, ali nešto slabije realizovani sistem mastera.

Prvo pitanje koje sam ja sebi postavio nakon čitanja Smokijeve teme o titulama je: 'A šta ako Style Mastera izazovu dvije ili više osoba odjednom?' Logično, može se desiti... Tada SM-u neće biti dovoljno 48 sati da odgovori na sve izazove. Mislim da treba uvesti pravilo koje nalaže da prva tema napisana taj dan bude i ona na koju će SM odgovarati. Sve teme nakon prve se ukidaju.

Druga stvar je vrijeme koje SM ima na raspolaganju da odgovori izazivaču. Moje lično mišljenje je da je to pomalo nefer. SM ima samo 2 dana, a izazivač svo vrijeme ovog svijeta :) Znači izazivač može raditi na wallpaperu 3 mjeseca, napraviti DD na DeviantART-u i prezentirati je SM-u. Teško da će on za 48 sati napraviti nešto bolje.
Moj prijedlog po ovom pitanju, je slijedeći:
Member izaziva SM-a, ali neko od FanArt moderatora bira stil. Na taj način će i izazivač i SM imati 2 dana na raspolaganju, te niko od te dvojice neće imati prednost jedan nad drugim. Fair play is... eer... fair!

Isto bi trebalo važiti i za FanART Mastere. Samo bih dodao slijedeći prijedlog - da stil za treću sliku bira neko od FanArt moderatora, da ne ispadne da izazivač bira stil za 2 slike.

To su moji prijedlozi što se tiče mastera i titula, odlična ideja koja me je nakon dugo vremena privukla na gamers i zbog kojih ću se najvjerovatnije aktivirati na polju FanArt-a :)

Lijep pozdrav,

Sequnix !
Ja sam za to da se napravi neka vrsta contesta tacnije, vise njih za razlicite stilove rada na kojem bi se birao po 1 pobjednik koji naravno dobija SM-a.
Mislim da bi tako bilo idealno, a da se ne bi desilo da neko ceka odredjeno vrijeme da moze izazvati SM-a i da to bude vise izazivaca, predlazem da onaj ko 'uhvati brzi voz' se natjece protiv SM-a.
Dakle ko prvi on dobija priliku da izazove odredjenog SM-a.

EDIT:

Zaboravio sam reci da to sto mislis da izazivac ima svo vrijeme svijeta, to nemora znaciti da ima prednost zato sto ti je smoki fino rekao da ce se imati prilika za revans na kojoj ce naravno izazivac biti osoba koja je prethodno izazvana te ta osoba ima pravo na biranje stila i samim tim opet ispada da ta osoba ima prednost dakle izjednacenje.
Procitaj detaljnije smokijevu temu.
NIje fer ni da neko od modova bira stil jer kako znas da taj neko nije vec dugo pripremao rad i ako zada taj stil (ili ako drugi modovi budu birali stil velika je vjerovatnoca da ce izazvani mod reci drugima koji stil da predloze) onda izazivac nece moci za 2 dana da napravi bolji rad.

Po meni, nakon sto izazivac izatove moderatora, treba se dignuti tema sa anketom u kojoj ce stajati koji ce se stil birati.

Tako je koliko toliko fer.

EDIT: Skala koji ti je vrag pa me samaras?

Post dobio šamar od skala

je napisao/la:
Mislio sam da će titula Style Master biti nešto što svak želi, ali da će je svi i poštovati te neće trčati da izazivaju trenutne SM-ove s obzirom da znaju da se radi o malo boljim radovima. Treba da dva puta razmisle hoće li ga izazvati. To će možda u početku biti tako kako ti kažeš, ali kako vrijeme prolazi tako će radovi postajati jači, znači diže se kriterij od mastera do mastera, a SM-ovi bolji i iskusniji.

A prijedlog ostaje prijedlog. To je nešto što se uzima u razmatranje, ja ne zahtjevam, ja predlažem :D
reLo je napisao/la:
NIje fer ni da neko od modova bira stil jer kako znas da taj neko nije vec dugo pripremao rad i ako zada taj stil (ili ako drugi modovi budu birali stil velika je vjerovatnoca da ce izazvani mod reci drugima koji stil da predloze) onda izazivac nece moci za 2 dana da napravi bolji rad.

Po meni, nakon sto izazivac izatove moderatora, treba se dignuti tema sa anketom u kojoj ce stajati koji ce se stil birati.

Tako je koliko toliko fer.

EDIT: Skala koji ti je vrag pa me samaras?
nidze veze ... sto da raja odlucuje izazivacu kojim ce stilom radit. ako vec izaziva, onda je normalno da ce odabrat podrucije u kojem je najbolji

Post dobio aplauz od ultranumb

Prvo: Interesuje me na kojoj je drogi smoki bio pa mu je ovo na um palo ?

Drugo: Zar nije logicnije da se ovo Betlanje, odrzava svake sedmice, u tom smislu dodje neki lik za IDom 2341321 i jednim postom, niko ga ziv nezna, izazove mene, ja ispadnem pametan prihvatim, odredimo limit 2-3 dana da radimo sliku, dignemo temu, postavi on rad, postavim ja. prodje 15 sekundi, lik me ogulio ko cigance napolitanku

To jest, da svako ima pravo da izazove nekoga kad god on oce, ali ne kada je taj neko vec izazvan, npr. eldin izazvo Bojana, oce i dinoxus Bojana, e nemoze, ako vetrox pobjedi, dinoxusu je slobodno da se bettla sa vetroxom, sve dok vetrox nezijani svoju SM poziciju.
Uglavnom znate na sta mislim, jer je tekst veoma nepovezan

?
torQ7u je napisao/la:
Prvo: Interesuje me na kojoj je drogi smoki bio pa mu je ovo na um palo ?

Drugo: Zar nije logicnije da se ovo Betlanje, odrzava svake sedmice, u tom smislu dodje neki lik za IDom 2341321 i jednim postom, niko ga ziv nezna, izazove mene, ja ispadnem pametan prihvatim, odredimo limit 2-3 dana da radimo sliku, dignemo temu, postavi on rad, postavim ja. prodje 15 sekundi, lik me ogulio ko cigance napolitanku

To jest, da svako ima pravo da izazove nekoga kad god on oce, ali ne kada je taj neko vec izazvan, npr. eldin izazvo Bojana, oce i dinoxus Bojana, e nemoze, ako vetrox pobjedi, dinoxusu je slobodno da se bettla sa vetroxom, sve dok vetrox nezijani svoju SM poziciju.
Uglavnom znate na sta mislim, jer je tekst veoma nepovezan

?
To je znači igra kraljeva , meni je ideja prejaka ali najbolje je da se na početku odabere jedan kojeg se može izazvati i ako ga izazove neki user i on pobijedi onda raja izazivaju njega[ tog usera] i tako sve u krug i bilo bi dobro da se izazvati može 3 dana u sedmici , ne samo jedan dan ili cijela sedmica
Ovako, malo sam se oznojio citajuci gornji tekst....
Evo odgovora jedno po jedno, procitaj sve nema 2-3 recenice da nebi opet dole bilo pitanja koja su odgovorena...

1. A šta ako Style Mastera izazovu dvije ili više osoba odjednom?
Ako nisam preciziro izvinjavam se. Odgovor je da, ciji prvi izazov bude postan on je i jedini vazeci, ako npr. ti kao SM Abstract-a budes izazvan od dvojice, prijavis meni ili drugom MOD-u da se druga(treca,cetvrta) tema salje u kantu, a ti ili mod ste obavezni samo da napisete drugom/trecem izazivacu da nije prvi digao temu. Znaci logicki si se trebao postaviti, ti branis svoju titulu, gdje si vidio npr. gledam ove Kecere na OBN-u da glavnog izazove 10 ljudi, Style Master je vazan a ne member, member se mora potruditi da dobije taj rank, odnosno da ga preotme.

Ko da gledam da ce i ovo neko postavim, srijednom se moze postaviti vise izazova za vise SM-ova, sto se mene tice, mogu se svi izazvati, ali otom potom. Prvo da se podjele titule.

2. Moje lično mišljenje je da je to pomalo nefer. SM ima samo 2 dana, a izazivač svo vrijeme ovog svijeta ?
Zivot je nefer, ako se on pripremao dva mjeseca njegova stvar, izbacit ce SM-a ali pitaj se koliko ce ostati na funkciji jer ce i on bit kad-tad izazvan. Nemoj zaboraviti da cim mi podjelimo titule, SM-ovi imaju pravo na rematch, koji je definisan na glavnoj temi.
Tvoj prijedlog da mod bira "drugi" stil bio bi nelogican, jer StyleM (majstor tog i tog stila), nebi bilo logicno da radi neki drugi stil kako bi dobio izazov.

3. da stil za treću sliku bira neko od FanArt moderatora, da ne ispadne da izazivač bira stil za 2 slike?
Granted, o ovom nisam pretjerano razmisljao, dodano u pravila.

Sequnix uskoro otvaramo FA prostorije na Skenderiji. Rekli su nam iz administracije da je sve placeno, pa ako hoces posao :):):):)

Sada odgovori na tuđe postove, neki postovi koji su po meni nerealni su vec izbrisani, odgovorio sam im nabrzaka na qb ili pm.

@ Justice: Mislim da ce se i oduziti ova moja verzija dodjela. Hocu i ja na sto brzi nacin da podjelim ove titule, i da prava zabava pocne. Neke cemo preko tema neke i preko contesta. Eto ko se javja da organizuje jedan Photomanipulation Contest, pocet cemo prvo sa jacim titula tipa abstract,photomanipulation,sigs, ako se vec ne podjele tokom izazova administraciji (nama). Paralelno i na sto brzi nacin podjelit.
Nagrade za photomanipulation ili neki drugi koji se odlucite ce biti: SM Titula, FA medalja,Premium,bodovi, tako da imamo sta dati i primamiti XD

@ TRL: momak konta :)

@ reloaded: momak ne konta :( Ako si izazvao SM-a onda se boris za njegovu titulu, a normalno i logicno je da ces raditi i taj style gdje je on master, i gdje ti zelis biti takoder.

@ RICHAAMAN: fanart nije jedini podforum, moramo sto manje smetati ostatku podforuma.

@ torQ7u: ja nisam drogar :) znam popit ali drogu nikad :):)
Necemo mi igrati veliku ulogu u ovom sistemu, cilj je da podjelimo titule, evo sad i na vise nacina, preko starog i preko justice/ve idelje, contesta odredenog styl-a.
Drugo, ja sam za ravnopravnost novih i starih clanova isto koliko i za ravnopravnost homo i hetero populacije. Sta ako neki momak odlican u PS-u sazna za ovaj site, privuce ga fanart i odluci se biti clanom, i boriti se za titule.
Ovo drugo sto si napisao, to je vec odgovoreno kod sequnix-a.

Tastatura = engleski alfabet, nemam para za nasu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.