Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Knjiga

378 pregleda · 36 odgovora · otvorena 09.01.2010. u 01:48

Svaki dan , za ovim kompjuterom sjedimo i samo to , dobro ima nas izidemo ,ali uglavnom , nas dan prolazi za ovim cudom !

Ima li iko od vas da nesto procita , ili opcenito citate li ? Evo iskreno ja , nisam bas neki , da se sada ja ne bih hvalio .

I ako ima ko od vas da cita kakvi ste knjiga procitali , i koju biste mi preporucili da uzmem da kupim da citam ? !
Idem u gimnaziji i moram čitat (imam zafrkanu razrednicu, predaje bosanski), ne samo zbog nje nego i radi sebe (15, 16 knjiga tokom godine, preko raspusta jednu), uglavnom čitam.

Najviše mi je se svidjela knjiga od Molijera "tvrdica/škrtac" ismiješ se k'o lud, knjiga je komedija iz epohe je klasicizma i racionalizma. Isto tako lijepa knjiga je i "Zlatarevo zlato" od Augusta Šenoe, nije teška za razumijeti, knjiga pripada romantizmu.

Knjiga koja može uci u moj top 3 je i "Zvonar bogorodične crkve" od Viktora IGO-a (vicotor hugo), pred-romantizam, radnja je smještenja u Crkvi Notre-Dame. Knjiga sa puno emocija, ima dosta stranica al' je zanimljiva...
Najbolja je ona o 2 svjetskom ratu ,ili dnevnik Ane frank :$ .Nisam odavno citao .Jedino sto nekad procitam za lektiru ,samo da nedobiem 1
Ja ne citam nikad , znam da sam procitao Pinokija.
Salim se ba , ja ti citam one kaubojske romane
Znachi ! Preko raspusta moram procitati 3 knjige od X strana

Zlocin i Kazna
Evgenija Grande
Ana Karenjina ( 1000 strana )

jer sam pao iz Bosanskog
Skoro sam procitao od Ive Andrica "Prokleta Avlija", dobra je knjiga pa je procitaj.
Smori me komp i kanter iskreno, gejmers i kanter 10/24 h samo goni goni, ne moze vise smorilo
Poce sam citati neke stripove BLEK & AlanFord ... Ali i to jos veci smor
FosiL_ je napisao/la:
Idem u gimnaziji i moram čitat (imam zafrkanu razrednicu, predaje bosanski), ne samo zbog nje nego i radi sebe (15, 16 knjiga tokom godine, preko raspusta jednu), uglavnom čitam.

Najviše mi je se svidjela knjiga od Molijera "tvrdica/škrtac" ismiješ se k'o lud, knjiga je komedija iz epohe je klasicizma i racionalizma. Isto tako lijepa knjiga je i "Zlatarevo zlato" od Augusta Šenoe, nije teška za razumijeti, knjiga pripada romantizmu.

Knjiga koja može uci u moj top 3 je i "Zvonar bogorodične crkve" od Viktora IGO-a (vicotor hugo), pred-romantizam, radnja je smještenja u Crkvi Notre-Dame. Knjiga sa puno emocija, ima dosta stranica al' je zanimljiva...
isto kao i ti, samo sto je kod nas profesorica mnogo retardirana, pa daje i vise nego treba, al joj ne smeta kad se procita kratak sadrzaj sa neta il nesto slicno, kaze vazno je da pratite, uglavnom nisam neki ljubitelj lektira pa ih i ne citam, rijetko sta sam procitao, sjecam se da sam Gilgameša procitao i uzivao, isto tako Ilijadu i Odiseju, valja procitat sad preko raspusta sarajevski ljetopis, vjerovatno neko sranje od knjige, al valja, volim Den Brauna, sasvim slucajno dosao do knjige Andjeli i Demoni, procitao i iznenadio se koliko je knjiga dobra, poslije tog dosao do Digitalne Tvrdjave, isto tako predobra knjiga, te dvije knjige i preporucujem ^^ citalo se jos, hamlet, tvrdica, kanconijer, don kihot, dundo maroje...
da, volio bi da imam tu neku naviku prema citanju or something, al nemam, kad zaglavim za ovim racunarom, nema od citanja nista :/

napokon sam dosao do Adolf Hitler - Moja Borba
nera_f je napisao/la:
Malo pomjesao drvlje i kamenje ...

Ono brate iskreno, Agata Kristi je za pocetak super, to je pravi nacin da se zavoli knjiga dok za gdina. Ivu treba malo vise koncentracije, predznanja i slično...

Proces ? Božanstvena komedija ? Ma kao da bi uopste moga da shvati Čistilište..., onako realno...

Knjige tipa Legende o Ali paži, djela od Erika Sergala, Agate Kristi su ti sasvim dovoljna za početak... Alhemist je takodjer "lahka" mala i zanimljiva knjiga a posto kazes da bash i nisi neki, to bi ti bio moj savjet za pocetak.

GL
Ja sam njemu nabrojo knjige koje su se meni izuzetno svidjele.
Da bi se shvatila i najobicnija knjiga, potrebna je koncentracija i paznja. Sve i jedna knjiga ima neku poruku koja nije odmah jasna na obicno citanje.
Boccaco - Dekameron
Petrarca - Laura
Dante - Pakao
i uzmi od marchela onu knjigu
onda imas onih antickih epova, primjerice ilijada,odiseja,antigona,kralj edip
Philosopher je napisao/la:
Mani se racunara ba, uzmi knjigu i pokusaj biti normalan.

@Tema
Bilo koja knjiga Ive Andrica je umjetnicko djelo vrijedno citanja.
Imas zatim i Bozanstvenu komediju.
Takodjer su i knjige Agate Kristi jako zanimljive
Ako zelis nesto "novije", procitaj neke knjige Den Browna, Digitalana tvrdjava, Iluminati, Davincijev kod.
J.K.Rouling i Harry Potter serial, jako zanimljivo, puno zanjimljivije nego nego filmovi.
Mnogima se svidja i Gospodar Prstenova. Meni nije nesto posebno tako da je citaj na sopstvenu odgovornost.

I jos jedna odlican knjiga je Proces od Kafke (mislim da mu je ime Franc Kafka, samo sam za prezime siguran, davno cito).

Imam jos par knjiga nekih Turskih i Arapskih pisaca, ali se ne sjecam imena, pa ako te interesuje, mogu ti sutra poslati.
Treba citati , naravno , ono sto vas zanima , a ne na silu.Ja vas samo ne mogu shvatiti da se divite nasim piscima , pogotovo Ivi Andricu.Sta vise , njemu treba skinuti kapu , ali ako vec govorimo o svjetskim piscima , ja ga nebi ni uvrstavao u kontest.Da ne bude odgovor "procitaj , pa nesto reci" - procito sam onu " Na Drini cuprija" kolko se mogu sjetiti da je bio roman i da sam dobio slom zivaca citajuci , takdojer , brat mi je procitao njegovih 2,3 i shvatio je da je vrijeme na tome izgubio , al' dosta o njemu.

Ja bi ti najvise preporucio od Den Browna "Tacka prevare" ako te zanima sadrzaj nadji na googl'u , uglavnom , ja sam lik koji najvise obraca paznju na neizvjesnost.Iako ti se u par trenutaka ucini da vec znas sta ce se dogoditi , na kraju te potpno obrne , ja sam je u dahu procito.Ako si depresivan , uzmi "Veronika je odlucila umrijeti" portugalski pisac , veoma dobra knjiga , ali ja nisam ljubitelj takvih , ali ce ti se svidjeti 100%.Ofc, sto je reko Phil Harry Potter , kolko djetinjsto to vama izgledalo zanimljivije je xxx puta od ostalih vasih cuda , wanna watch scary movie , procito sam svih 7 knjiga , jos 7'mi film i svrseno je. ^^

I da , ja ti preporucujem da trazis strane pisce , neces se pokajat.
riaad je napisao/la:
Znachi ! Preko raspusta moram procitati 3 knjige od X strana :D

Zlocin i Kazna
Evgenija Grande
Ana Karenjina ( 1000 strana )

jer sam pao iz Bosanskog :D
hahahha enta ftw <3

cuj pao iz bosnakog

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.