Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 25 bodova

Internet na 2 kompa

234 pregleda · 11 odgovora · otvorena 08.01.2010. u 22:07

zanci imam 2 kompa al samo na jednom net pa cesto zaratim sa burazerom kad on oce da igra nesto a ja se dop sa nekim na msnu i tako.... i sad ocu da se osamostalim da na taj komp prikljucim internet (komp solidan moze cs 100 fps ) i sad sam konto da ih povezem i razmisljam se Wireless ili cable ...

ne razumijem se u nista pa ako mi neko moze objasnit sta je prakticnije sta je najlakše najbolje itd.... takodje da nije preskupo

btw imam modem onaj od HS-HKB-a onaj motorolin !
Spoji oba PCa na router. Upiši na svakome pass od routera i imaš net.

Ako hoćeš još i djeljenje datoteka između ta 2 kompa odi na neki folder ili disk - desni klik - sharing options i sve podesi.

ili ovako :

Kupis Ethernet Hub, 3 Cat5e kabla sa RJ-45 uticnicama. Jedan kabl ubodes u desktop komp, jedan u laptop, jedan u modem. Konfigurises mrezu, dodijelis im svima IP adrese i napravis konekcije i to je to.
vidi jeli ti static ip addres i koji ti je router ako je tp link onda javi mi na pm ;)
Wireless, kao što sama riječ kaže bežićno.
On ti je skup brate.

Evo jedna slika :

Slika govori više od riječi

Ovdje imaš nešto što se zove 8 port switch, i on košta nekih 20 KM.
On će ti služiti da spojiš ova dva kompjutera.
napisi koji ti je model ovog routera za internet ako znas sta je router ?
eh owako prvo kupish router a ukoliko si korisnik adsl uni prozaju takwe usluge [ukoliko imash adsl router 2x2] odes na onaj njihov pord i uradish configuraciju ukoliko nemash kupish router zatim uz router dode dosta cablova takoder bi ti trebali cablovi od modema koje bi po upustvima koji dode kakda kupish router ukoliko kupish polovan trazi to upustvo il zamoli onog ko ti prodaje da ti objasni
mores na 2 nacina jedan je routerom a drugi da kupis usb kabal za konekcije nezz sad kako se zove i obicni kabal ostavis gdje jeste a usb kabal u modem i u drugi kompjuter i instaliras drivere za usb konekciju.. tako je bar meni konektovano.
http://www.gamers.ba/forum/7/73699/umrezavanje-2-kompjutera/

http://www.gamers.ba/forum/7/76344/umrezavanje-/

http://www.gamers.ba/forum/6/62232/-tut-umrezavanje/

Najeftiniji nacin ti je preko routera.

Znaci sve sto trebas da uradis je da kupis router.

Spojis oba pc-a na router. Podesis passworde na oba pci

Konektujes se.

Rotere mozes uzeti Ovdje a u nekim shopovima mozes nac i jeftinije
:D

Nadam se da ti je pomoglo ^^ :D
Kod mene su dva kompjutera pa ima interneta jer sam spojio oba compa preko rutera:)

Najbolje je da ti zovnesh te iz HS-a i oni ce ti to najbolje napraviti.Tako sam i ja.:)
Ovak oako na modemu imas nekoliko prkljucaka onda je to moguce izvesti
Znaci odes u neku radnju (kompujterku) i kazes da ti daju neprimjer mrezno kablo ali moras reci tacan prikljucak i izmjeris razdaljinu od jednog do drugog compa i kada dodjes stavis prikljucak iza rutera ili gde vec stoji i dovuces 2. dio kabla i ukljucis u drugi comp i valjda ti mora raditi tako je i kod mene samo sto je u mene ADSL
ti mozes spojiti dva kompa s modemom od hs-a

jedan na usb drugi na ethernet "zabu"

i u pocetku te malo zajeb. connect, tj kaze ti pogresan pass ili tak ness. (na oba kompa konektujes se na isti user i pw)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.