Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Dali promijeniti internet provider.

204 pregleda · 13 odgovora · otvorena 14.01.2010. u 07:54

Pozdrav gameri, već duže vremena razmišljam dali da napišem ovu temu : )
Evo nakanio sam, a pitanje je sljedeće:
Dali da promijenim internet trenutno imam BIHnet ADSL 5G paket.
I vjerujte mi počeo je ADSL u zadnje vrijeme srat..
Ljudi obrću limit nenormalno znači preći će svako 100% ko je makar malo duže na netu.
Ja gledam djeca na kablovskom netu Elta MT igraju i preko steam, ali ja nemam te prilike moj net to ne može ode mi limit.
Živim u Miladijama , Kužićima , znam dosta gamera iz Tuzle Live.
Ima mi drug Wispi znači kad bi prešao na wispi.ba mogli bi čak i po pola plaćati najači paket.
Ali meni wispi.ba nebi bio dobar net ako ne kupim svu opremu.
Eh ovako recite mi, dali zavisi wirless internet od opreme.
Gledam tamo imaš skuplje konektore, skuplje antene od više GHZ itd itd.
Čak sam vidio i neke modeme power point i to..
Samo mi recite koji je najbolji trenutno provider u Tuzli za korištenje da daje veće ograničenje
Ima Zona , Wispi.Ba , Elta Mt Tuzla , itd itd.
Samo mi kažite šta da uzmem od opreme ili koji da prijavim da bude sličan adslu da nemam zajebancija oko skidanja filmova i oko igranja Counter Strike 1.6.
S' Poštovanjem Adooo

DŽe si Amire Ferizoviću, head adminu Tuzla Public servera. Nisam znao da se sad zoveš Adnan.

E sad ti meni reci ko koga levati ovdje?

i mene brate isto to zeza , jes da sam dobio ovu moja tv sa ovim takozavnim "flatom" , opet se bojim da mi ne skine sta .. skini sebi program BitMeter , free ja mislim,prati konekciju kako kad i vidjet ces da je sve od tebe ..
eh ovako imash problema jer ti modem nije podesen eo ja chu ti pomoci inache prejak paket meni malo 5 G :]

ides 192.168.1.1 i onda ti dode ovo zatim kucas admin admin u prozorcic koji ti dode zatim idesh advance adsl i iskljucis slijedece opcije : T1.413,ADSL2 ,ADSL2+ i ostavish samo G.Lite,G.Dmt upaljen :] nakon toga idesh dole ok i rr conn i trebalo bi predobro bi da je ok ukoliko ne mozes pristupit modemu nazovi 1444 i trazi upute kako da prisupis svom modemu :] et

I meni ADSL sere, al i kad sere bolji je od one retardirane Elta MT, koju mi jaran ima i koji na ProGaming-u ima ping 70, a ja 15. A ima onaj najbolji paket. Brzina downlouda mu je 20kbs, a meni 402kb/s. Za wispi da ne pricam VIse ga nema nego sto ga ima dnevno xD
Ja korisitim Wirelles internet , prosjecna brzina interneta mi je oko 150kb/s , kad ne navale ova djeca :D , a oprema ti igra glavnu ulogu , najbolje bi bilo da uzmes sebi Antenu od 5GhZ , to je najbolja jeste da je malo skuplja oko 130km nez tacno.. ali garantujem ti da ce ici Skoro kao adsl ;) , Ja sam iz gracanice u mene je wirac.. , nemoze da bude bolji od tih navedenih koje vi imate u tuzli ;)
wispi sto se tice pinga je sr*nje, samo ujutro im ping valja
zona nije losa
txtv se uzadnje vrijeme pogorsao, prije ping bio 10, sad 40, jedino im valja sto su FLAT paketi
Nigdje veze s vezom, Bihnetov ADSL je cist sto se tice bandwidtha, vi ste krivi sta skidate i koliko skidate. Trajanje konekcije i kolicinu downloadovanog i uploadovanog sadrzaja mozete gledati u samom prozoru konekcije, jos kad se doda pregled na Bihnetovoj stranici po danima i detaljni pregledi konekcije koji ukljucuju sve zivo od sata, minute pa do IP-a, svaki naknadni program za pracenje je suvisan.
Vas je problem sto ga ne znate racionalno koristiti.
Ovo vazi i za one teme od prije par dana sto se zale na bandwidth, vise ste dosadni.

Ja licno provedem 5-6 sati dnevno na racunaru, surfam na Mozilli, pogledam par videa, msn i uTorrent su upaljeni, i opet nemam problema.
Iskreno i mene je ADSL od 5 GB često je**o u mozak, 'em se moraš distancirati od gledanja youtube klipova i downloada, 'em je često znao zaštopati.
Sada imam 15 GB i mogu reći da mi je to ono taman ^^
Skinem 5-6 filmova mjesečno, nekad i jednu low-size igru, možda i dvije, gledam klipove na youtube/youjizz itd... i još ostane dovoljno ^^
wispi hbg dobar je ima signala uvijek (jer sam preko puta glavne antene :))
hbg i ja kontam da promjenim jer uskoro uzimam jos jedan pc (ovaj ide sestri) a meni taj treba za fax pa da ne djelmo ovu uzasnu konekciju konto sam uzet neki adsl paket sta mi predlazete?
BOOSTER_ je napisao/la:
"Dali" , jesi siguran da se ovako pise ?
Da li si ti siguran da se pise nekako drugacije ?
ako ima neki bolji net koji pokriva tvoje podrucije, mijenjaj.
a taj adsl izgleda mnogo jede govna u zadnje vrijeme
BOOSTER_ je napisao/la:
"Dali" , jesi siguran da se ovako pise ?
Da li si siguran da se "dali" piše "dali"? :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.