Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 60 bodova

Problem sa konekcijom

126 pregleda · 14 odgovora · otvorena 08.01.2010. u 14:49

E ovako zadnjih dana imam problema sa internetom tj ping mi je veci nego sto bi trebao da bude i uocio sam dole u system tray-u da kod one ikonice stoji onaj uzvicnik evo slika...

http://img213.imageshack.us/img213/9859/problemvd.jpg

E kako da to rijesim da uklonim onaj znak pokusao samd a idem desni klik pa repair ali nista :S

Ko pomogne da to rijesim dobija ovo malo poena
To se i meni isto desi ja samo disable/enable i to je to ii radi normalno
Stavi drugi ip javi msn da ti objasnim Kako ćes preko msn mrsko mi vako preko pm i foruma
hmm... meni se to takodjer desavalo ... ja sam jednostavno reset modem, ako ti je na usb prikljucak instaliraj drivere, disable / enable, repair i meni proradi xD
Moraš promjenit IP u onim postavkama to ti je jer su ovo ustimali iz Hs-a
Nazovi NET Providera i reci da imas s tim problema onda ce ti traziti Physical Adress ides deni klik na local area conneciju, status, support, Detailes i tu ti pise Physical Adress to im izdiktiras ides repair i to je to!
King_Of_Damage je napisao/la:
Nazovi NET Providera i reci da imas s tim problema onda ce ti traziti Physical Adress ides deni klik na local area conneciju, status, support, Detailes i tu ti pise Physical Adress to im izdiktiras ides repair i to je to!
Hahahaha izbaci error Ovo se desava kad je tebi ugasen pc a nekome prikopcaju net i mazne ti ip
Što ne skineš novi msn vidim koristiš onaj što ti dodje tek kad uzmeš računar. hahaha
XicX je napisao/la:
Hahahaha izbaci error :D Ovo se desava kad je tebi ugasen pc a nekome prikopcaju net i mazne ti ip :D
Lol, nije tacno..
King_Of_Damage je napisao/la:
Lol, nije tacno..
Hahahahahaha ti mi kažes da nije taćno na lanu nije me niko mogo banovat banuju me ali udjem opet na kdx isto
Pokusao sam to disable/enable pa repair i ne moze o5 mi izbacuje isto,a pokusacu da nazovem providera da vidim sa njima
Ovako posto vidim da disable/enable neradi moras probati resetovati uredjaj koji koristis. Sljedece sto bih ti preporucio jeste da provjeris pod TCP/IP protokolom da li ti se automatski dodjeljuju IP adrese ili ih manuelno unosis. Ukoliko su one automatski dodaju probaj iskoristiti te zadane, ali ih manuelno unesi pa probaj sa njima ukoliko ti daje isti eror, moze biti da je do sistem. Ukoliko zelis da otklonis sumnju da li je do sistema nadji Ubuntu OS to ti je verzija Linuxa. Preporucavam ti njega jer je jako jednostavan aaa prednost linuxa jeste sto se moze pokrenuti sa CD/DVD-a bez instalacije. Pokreni ga sa CD-a i pod njegovim TCP/IP protokolom postavi da je automatkso primanje IP adrese ali to neces morati jer je po default-u automatski. testiraj konekciju pomocu mozzile koja je standardna uz njega. Ukoliko sve bude uredu onda je moguce da imas neke smetnje izmedju OS i internet protokola.. provjeri firewall i security settings kod tvog OS-a iskljuci sve sigurnosne sisteme ukljucujuci i Antivirusni program pa ponovo probaj... Naravno to sve probaj preko najnovije mozzile firefox jer ona ima dodatne sigurnosne sisteme koje IE ne posjeduje.. tako da mozes iti sigurna ukoliko ne budes prekomjerno surfala netom... probaj ove stvari jer imao sam slican problem koji sam rijesio na taj nacin i na kraju se ispostavilo da je OS bio ostecen prekomjernim skeniranjem brisanjem virusa pa je sam iz sigurnosnih razloga blokirao internet konekciju... nije tesko ako te jos interesuje pitaj tu sam da pomognem :D
S1LV3R_KN1GHT je napisao/la:
Ovako posto vidim da disable/enable neradi moras probati resetovati uredjaj koji koristis. Sljedece sto bih ti preporucio jeste da provjeris pod TCP/IP protokolom da li ti se automatski dodjeljuju IP adrese ili ih manuelno unosis. Ukoliko su one automatski dodaju probaj iskoristiti te zadane, ali ih manuelno unesi pa probaj sa njima ukoliko ti daje isti eror, moze biti da je do sistem. Ukoliko zelis da otklonis sumnju da li je do sistema nadji Ubuntu OS to ti je verzija Linuxa. Preporucavam ti njega jer je jako jednostavan aaa prednost linuxa jeste sto se moze pokrenuti sa CD/DVD-a bez instalacije. Pokreni ga sa CD-a i pod njegovim TCP/IP protokolom postavi da je automatkso primanje IP adrese ali to neces morati jer je po default-u automatski. testiraj konekciju pomocu mozzile koja je standardna uz njega. Ukoliko sve bude uredu onda je moguce da imas neke smetnje izmedju OS i internet protokola.. provjeri firewall i security settings kod tvog OS-a iskljuci sve sigurnosne sisteme ukljucujuci i Antivirusni program pa ponovo probaj... Naravno to sve probaj preko najnovije mozzile firefox jer ona ima dodatne sigurnosne sisteme koje IE ne posjeduje.. tako da mozes iti sigurna ukoliko ne budes prekomjerno surfala netom... probaj ove stvari jer imao sam slican problem koji sam rijesio na taj nacin i na kraju se ispostavilo da je OS bio ostecen prekomjernim skeniranjem brisanjem virusa pa je sam iz sigurnosnih razloga blokirao internet konekciju... nije tesko ako te jos interesuje pitaj tu sam da pomognem :D
ne razumijem se ja u to nesto linux tamo 'vamo :S
to ti je fino do operatera oni imaju tamo gresku daj meni bobe njima netrebaju

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.