Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Koji je bolji internet za kucnu upotrebu ?

480 pregleda · 34 odgovora · otvorena 06.01.2010. u 01:25

Napravite skriptu da kada zelimo uraditi nesto sto bi stetilo textu iz posta ili teme da izbaci nesto ! Kako ovi kao ja sada sto su napisali text ogroman da nebi ispocetka pisali:D !

Prije glasanja procitajte temu do kraja !!!

Koristim internet trenutno 256/56 pa sam planirao za par mjeseci uzimati novi (brzi i bolji za cs ) !

Imam tri mogucnosti : blic.net , zona.ba , adsl paketi !

Napisacu za svake po nesto i objasniti kako ja to vidim !

blic.net
blic wadsl paket

~Dosta ljudi govori da je blic low za cs !
CIJENA: 25 KM
768/128 kbps FLAT
Ugovor na 12 mjesec !

zona.ba
zona.ba cjenovik

~zona.ba npr. sa ovim 2.4GHz opremom i paketom 1mb/256 22 GB download max. ping je oko 40 na domacim !
E sada kada bih ja uzeo EXTRA XL paket tj . oprema je 5GHz i 3mb /384 i 22 GB ogranicenjem ping bi bio oko 10-20 "mislim" !
E jos sto nije prikljucak 1km vec 100-150 km a pritom nisam obavezan na nikakav ugovor i mogu mjenjati sve pakete i ne moram placati stalno .

adsl
adsl paketi
Adsl paketi su dobri za download ali upload je 0 bodova !
Evo ne bih dao nikada 55 maraka za paket 1.5 /128 FLAT a paket od 30 km je 768/56 sto znaci da je mala vjeratnoca da cu moci stalno igrati sa 101/101/25000 i necu da rizikujem nista !
Ugovor na 12 mjeseci . I svaki mjesec mi dolazi racun da moram platiti net i ako ga ne koristim .

I od svega ovoga ja kontam da je zona.ba paket najbolji !
22 GB ogranicenje download mjesecno a igram samo cs i surfam ! 5GHz oprema sto je jako jako dobro ! I imam 3mb/384 sto je za strane servere extra !

Molim da se jave osobe koje se razumiju u sve ovo navedeno i da mi oni nesto kazu kako sta ! Ja sam cvrsto zainteresovan za ovaj zona .ba paket ali eto neka vidim i ostale komentare na sve ovo !
Molim bez spama jer ce biti banovanja ako se budete svadjali tipa ovaj je bolji ne bolji je ovaj nego taj i psujete usput !

Nadam se da tema nece biti u kanti ja cu ustati oko 6 i vdijeti odgovore i navece kad se vratim sa sela ako bude ali do tada ce biti zatrpan index  !

Kad vec nema meni je najbolji elob :D .Flat rate .
Al odovih 3 adsl
Ako već igraš samo cs onda ti je zona.ba najbolji , al buraz misli i na budućnost ako budeš na nju mislio onda ti je adsl najbolji[nećeš do kraja života igrat' cs]
vrabaCC je napisao/la:
Kad vec nema meni je najbolji elob  .Flat rate .
Al odovih 3 adsl
Bitno je kakav je za kanter ping i to !
Uzmem adsl paket 30 maraka npr. i imam upload 56 LOL znaci smjesni su ":S A dobar paket za cs je 55 km :/

@Richy1993 narednih 5-10 godina ocu 
zona.ba moj drug koristi = dobar ping na svakom paketu ... download solidan itd ... ugl. neces se pokajat :P
Imas izbor za Flat (blic.net) i pseudo flat (ostala dva, osim ako ADSL nije mtelov).

Da ne znam koja je razlika u brzini, Flat>NonFlat_HighSpeed

Zadovoljni korisnik Blic.net-a.
Dobra je zona...valjda, ali sta ako komšija otvori mikrovalnu u sred killinksprija? :)
ninja moj :) blic ti je extra ako ti ne smeta sto ti je na domacim serverima ping 70+ :) u svakom drugom slucaju ga toplo preporucujem (posto im link ide preko slovenije), sa mtlovim adslom sam imao samo dobra iskustva, ali 2x veca cijena u odnosu na blic ih cini ne bas dobrom konkurencijom...... a za zonu me zabole iskreno xD
Nemoj samo zonu, imam strašna iskustva s njima. Nenormalno laguje kad igraš, brzinu nikad nemaš punu, ma ni u pola, j**o sam im sve, i odjavio se, prešo na adsl.

Moj advice : ADSL.
Imam blicnet wadsl , brzina 1024/256 i uvijek je tako , znaci vec vise od godinu nisam imao nikakvih problema sto se tice pucanja neta i sl.

Sad ping , na nasim serverima oko 60-70 , na srbijanskim 70-80 , njemacki i hrvatski 30-40 , na ostalim i ne igram . Al' sto mi je najvaznije rateovi 101 101 25000 na svakom serveru bez ikakvih problema .

E sad , drug mi ima m:tel adsl , optima paket ( nzm brzinu tacno pogledaj na adsl.mtel.ba ) ping mu na srbijanskim i nasim 30-40 , na njemackim 70-80 i bas mu laga , hrvatski 50-60 .
Samo rateovi mu max mogu biti 60 , na nekim serverima cak i 50 ili manje . Kad stavi 101 ping automatski skace na 250 i ne pada ispod 200 

Za zonu.ba necu ni pisati , jer stvarno nikad nisam ni cuo za taj net .

Eto , nadam se da sam pomogao , i javi koji izaberes posto i meni za 2 mjeseca istice ugovor sa blic.net-om i kontam i ja koji da uzmem 
zona.ba ? Po tome sta si napiso, najbolji ti je  (XL Paket)
Ja imam mtelov ADSL paket 768/64 i igram CS-a normalno,ping max 40-50 zavisi i fercera perfektno.
Zar je moguće da su tako skupi ti paketi ? :S
Kod mene ADSL 4096-1024 i 15 GB limit za 50 KM.
Ne mogu da vjerujem da nema i kod vas takvih paketa.
Što ti se tiče Cs-a, nije ti važan paket... Mislim da će ti sa svim paketima biti otprilike isti ping, tako ti je cijela odluka više-manje do popularnosti host-a i cijena paketa
braul1o je napisao/la:
Imam blicnet wadsl , brzina 1024/256 i uvijek je tako , znaci vec vise od godinu nisam imao nikakvih problema sto se tice pucanja neta i sl.

Sad ping , na nasim serverima oko 60-70 , na srbijanskim 70-80 , njemacki i hrvatski 30-40 , na ostalim i ne igram . Al' sto mi je najvaznije rateovi 101 101 25000 na svakom serveru bez ikakvih problema .

E sad , drug mi ima m:tel adsl , optima paket ( nzm brzinu tacno pogledaj na adsl.mtel.ba ) ping mu na srbijanskim i nasim 30-40 , na njemackim 70-80 i bas mu laga , hrvatski 50-60 .
Samo rateovi mu max mogu biti 60 , na nekim serverima cak i 50 ili manje . Kad stavi 101 ping automatski skace na 250 i ne pada ispod 200

Za zonu.ba necu ni pisati , jer stvarno nikad nisam ni cuo za taj net .

Eto , nadam se da sam pomogao , i javi koji izaberes posto i meni za 2 mjeseca istice ugovor sa blic.net-om i kontam i ja koji da uzmem
• Taj net koji trenutno imaš je ubjedljivo najbolji paket u državi. Samo je problem što ga više nema u ponudi. Tj. prilikom potpisivanja novog ugovora jedino se može uvesti SoloWADSL 768 / 128 Kbps, koji je IMHO očajan.

• Tako su mene izvarali, govoreći da je brzina na novom paketu ista kao i na starom, pa sam odmah sutradan po potpisivanju novog ugovora raskinuo isti i uveo sebi net sa kablovske televizije, 1536 / 368 Kbps / FLAT, kojim sam prezadovoljan.

• E sad, moj ti mili Miroslave, što se tebe tiče, ako ti net treba isključivo za kanter, ne bi ti loš bio taj zona.ba, za koji ti komentar iz prve ruke ne mogu dati. Što se Blic-a, tj. Aneks-a, tiče, odnos cijene i protoka nije toliko loš, koliko je loša činjenica da oni imaju samo taj jedan jedini paket u ponudi, kome se brzina ne može povećati ni na koji način (to je ono što meni najviše nije odgovaralo). A taj ADSL ima svoju prednost - kablovi. Ne znam kakvu Blic ima WADSL mrežu kod vas u Čelincu, pa bi ti možda WADSL bio loša solucija. Raspitaj se malo po okolini.

• Kad sve pročitaš i sumiraš, na prvo mjesto stavi da ti ovo dolazi od nekog ko ne igra toliko kantera i kome je mjesečni promet oko 200Gb, tako da meni non-flat paket ne bi dolazio u obzir.

Srećno ti sa netom i srećan Badnjak!
wickY je napisao/la:
Zar je moguće da su tako skupi ti paketi ? :S
Kod mene ADSL 4096-1024 i 15 GB limit za 50 KM.
Ne mogu da vjerujem da nema i kod vas takvih paketa.
Što ti se tiče Cs-a, nije ti važan paket... Mislim da će ti sa svim paketima biti otprilike isti ping, tako ti je cijela odluka više-manje do popularnosti host-a i cijena paketa
Jeste velika razlika u brzini, ali gledaj malo drugacije.
Ti za 50 Km, mozes maksimalno 15GB skinuti dok ja za 38KM skinem preko 90 GB.
Zatim, ti sa svojom brzinom preko noci skines sav svoj limit i onda ti djabe net.
Nema efekta brzina ako je na kraju krajeva ne mozes iskoristiti.

Meni je 1Mbps odnosno ~120kb/s sasvim doboljno, dok tebi 15 GB nije ni priblizno.

I jedna racunica.
Neka ti prekoracenje racuna po 2 feninga/mb, tako je bilo ovdje prije uvodjenja flat-a. Ti kada bi skinuo 90GB, prekoracio bi 75, odnosno 76.800MB.

To ti je 1536KM dodatno racuna. Je li to vrijedi 4Mbps/1Mbps?

Zato sam maloprije i napisao, koja god da je brzina Flat>nonFlat.
Philosopher je napisao/la:
Jeste velika razlika u brzini, ali gledaj malo drugacije.
Ti za 50 Km, mozes maksimalno 15GB skinuti dok ja za 38KM skinem preko 90 GB.
Zatim, ti sa svojom brzinom preko noci skines sav svoj limit i onda ti djabe net.
Nema efekta brzina ako je na kraju krajeva ne mozes iskoristiti.

Meni je 1Mbps odnosno ~120kb/s sasvim doboljno, dok tebi 15 GB nije ni priblizno. 

I jedna racunica.
Neka ti prekoracenje racuna po 2 feninga/mb, tako je bilo ovdje prije uvodjenja flat-a. Ti kada bi skinuo 90GB, prekoracio bi 75, odnosno 76.800MB.

To ti je 1536KM dodatno racuna. Je li to vrijedi 4Mbps/1Mbps?

Zato sam maloprije i napisao, koja god da je brzina Flat>nonFlat. 
ma dobro, koristim i ja flat adsl kad skidam, samo što je 50kb-s. Baš puši to što je 15 GB limit :/
~ ja ti preporucujem da uzmes ADSL, jeste da kradu al je zato konekcija stalna i nikad ne puca:)
Imao sam 2 godine ovaj bezicni , kod nas neki
Nje losh on sto se tice brzine , al kada pada kisa snijeg bilo sta vako pada konekcija i nije samo kisa zna sam od sebe da padne ,

A adsl je zito !
Uzmi MTEL ADSL 1mb FLAT kao i kod mene pa kao da je samo CS u pitanju!Ajoj ljudi i vi i taj cs odrasti...igraj nesto drugo trackmania....gta 4...xD

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.