Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

graficka pomoc

90 pregleda · 10 odgovora · otvorena 04.01.2010. u 17:45

Pitanje za strucnjake, do jutra 8:15 imam vremena da odlucim koju cu graficku da kupim.

Sapphire ATI HD5770 1GB DDR5 2xDVI/HDMI/DP LITE 21163-10-20R

ili

Neka NVIDI-a. Preporuka iz GENELECA ( gdje kupujem racunar ) je ova ATIeva.. A ja govorim da hocu NVIDIU jer kaze velika vecina da je bolja za gaming. Pomoc. Sta da radim?
Samo ATI kupuj, jer je jeftiniji, a bolji (makar u ovim vremenima, kada se nVidia bori da izda grafe sa Fermi chipovima, to jest GT3xx seriju).

Radeon 5770 je savrsen odabir.

Mozda je nVidia bolja zbog Physx-a, ali to se uopste ne osjeti.
Većina govori da su kartice iz NVIDIA-e bolje jer ih većina odavno i koristi, a znaš da je MOJE uvijek i najbolje. Jedino razdoblje kada je NVIDIA pošteno razvaljivala 3DFx (tadašnji komad ATI-ja) je bilo kada su TNT2 kartice rulale.

A danas buraz više ne možeš naći neki jak plus ni kod jedne ni kod druge ekipe, pa da bi se jedna debelo isticala. Danas postoje jake i slabe kartice iz oba tabora. Ti samo trebaš odabrati karticu za svoje pare. Ja preporučujem ovu ATI-jevku čisto radi mekoće 3D-a na višim rezolucijama. A i brza je brate.
Nemos ti znati jel bolji ati ili nvidia .Cijena ti sve govori .Ak oje graficka skuplja onda je i bolja
ATI HD5770 1GB od gore ponudjeni ja bi nju uzeo jer su stvarno grficke suepr od 1 do 10 ja bi ima dao 9 jer 10 zasluzuje NVIDIA
vrabaCC je napisao/la:
Nemos ti znati jel bolji ati ili nvidia .Cijena ti sve govori .Ak oje graficka skuplja onda je i bolja
E jesi seljo.

nVidia je trenutno skuplja, ali je ATI jaci.
HD 5770 zbog DirectX 11 podrske.
dr_house je napisao/la:
E jesi seljo.

nVidia je trenutno skuplja, ali je ATI jaci.
:D .

Post dobio šamar od nc

vrabaCC je napisao/la:
Nemora znaciti kralju. Dosta firmi uzimaju dosta para na ime. Uzmi ATI jer za manje para dobijes iste performanse.
Uzmi ATI zato sto je to nove serija koja jos nema konkurenciju u svom segmento od nvidie

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.