Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Safet Sušić jednoglasno izabran za selektora BiH!

214 pregleda · 21 odgovor · otvorena 29.12.2009. u 14:48

Safet Sušić izabran je za novog selektora BiH odlukom članova Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na danas održanoj sjednici u Sarajevu, saznajemo od izvora bliskih NSBiH.

Legendardni igrač Sarajeva, francuskog PSG-a i jugoslovenske reprezentacije izabran je jednoglasnom odlukom svih 13 članova IO koji su prisustvovali sjednici u zgradi Nogometnog saveza BiH.

Safet Sušić je rođen 13. aprila 1955. godine, a 2000. godine proglašen za najboljeg bh. nogometaša 20. stoljeća. Legenda je nekadašnjeg prvaka Jugoslavije Sarajeva, gdje je došao iz Krivaje. Za tim sa Koševa od 1972. do 1982. godine odigrao je 350 utakmica i postigao 250 golova.

Narednih devet sezona proveo je u Paris Saint-Germainu, čiji navijači su ga proglasili za "princa sa Parka prinčeva".

Za reprezentaciju Jugoslavije Sušić je odigrao 54 utakmice i postigao 21 gol, a njegov početak reprezentativne karijere još niko nije ponovio. Debitovao je za "plave" 5. oktobra 1977. godine u Budimpešti protiv Mađarske i postigao dva gola, da bi već u narednom susretu protiv Rumunije u Bukureštu zabilježio het-trik.

Godine 1979. proglašen je za najboljeg nogometaša Jugoslavije, a pripalo mu je i
priznanje za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine.

Trenersku karijeru počeo je 1994. godine u Cannesu, a potom je vodio turske klubove Istanbulspor, Konyaspor, Ankaragücü, Ankaraspor, Rizespor, kao i Al-Hilal iz Saudijske Arabije.

[color=red]c/p sa www.sarajevo-x.com[/color]
sta reci nego, sretno mu
jel imao kakvog uspijeha sa tim turskim klubovima
u vrijeme jugoslavije bio je jedan od najboljih igrača svijeta, respect
AltF4 je napisao/la:
sta reci nego, sretno mu
jel imao kakvog uspijeha sa tim turskim klubovima
koliko ja znam da nije neki uspjesni trener , al kako god SRETNO MU
kao trener losh je :S

ali on je jedan od najboljih ako ne i najbolji nash igratj svih vremena, pa eto. Mozda je i zasluzio da bude,, al netje biti dugo,, odradit tje ove jedne kvalifikacije, usrat tje i opet galama :S
Šta Ušanovic radi na sijednici (zar nije u zatvoru )

Sušiću sretno, valjda ce nas uspijeti odvest' na euro 2012 došlo je vrijeme zato.
Vala mene uvijek nervira sa svojim debilnim komentarima za vrijeme utakmice, i pravo puno govori nidzevezne stvari ili neke stvari koje su preocite. (( npr, lik u ofsajdu nekih 5 - 6 metara, i on kaze: "ovo je ocigledan ofsajd" - jok eto korner je... ))
'Ajde neka mu je sretno, i nadam se da će nas konačno odvesti na Evropsko prvenstvo !
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH , o boze pa kako izabraze , mogu sam se onda i ja kanditirat.

Sretno mu , ali tesko.
Bože sačuvaj, koga su oni izabrali...
Bio je dobar igrač , najbolji ikad u Bosni ,ali što se tiće trenerskog znanja, Amar Osim je za njega Murinho!
Pa taj Safet je izjavio da nije pratio uopšte utakmice naše repke u baražu, da zna samo naša 2, 3 igrača... Izjavio je da nije htio prije da preuzme repku jer je imala loše igrače, a sad kao hoće jer može sa njima nešta uradit...

Evo mu trenerske karijere:
* 1994-95 AS Cannes (Francuska) Francuska
* 1996-98 Istanbulspor (Turska) Turska
* 2001-02 Al Hilal (Saudijska Arabija) Saudijska Arabija
* 2004-2005 Konyaspor (Turska) Turska
* 2005-2006 Ankaragudžu (Turska) Turska
* 2006-2006 Rizespor (Turska) Turska
* 2007-2008 Rizespor (Turska) Turska
* 2008-2009 Ankaraspor (Turska) Turska

Pogledaj te svugdje se zadržao sezonu pa i manje nekad možda malo više... nikakvog uspjeha nije imao pa je mjenjao klubove.. neće se ni zadržat dugo kod nas

Savez našao odličnog trenera po njihovom ukusu... inaće Sušić je izjavio da ga boli briga ko je u savezu i šta rade..
Recite nam nesto sto nismo znali O.o

Po mom misljenju greska, ali ostaje da vidimo... Kako god, sretno...
yoyeTM87 je napisao/la:
Bože sačuvaj, koga su oni izabrali...
Bio je dobar igrač , najbolji ikad u Bosni ,ali što se tiće trenerskog znanja, Amar Osim je za njega Murinho!
Pa taj Safet je izjavio da nije pratio uopšte utakmice naše repke u baražu, da zna samo naša 2, 3 igrača... Izjavio je da nije htio prije da preuzme repku jer je imala loše igrače, a sad kao hoće jer može sa njima nešta uradit...

Evo mu trenerske karijere:
* 1994-95 AS Cannes (Francuska) Francuska
* 1996-98 Istanbulspor (Turska) Turska
* 2001-02 Al Hilal (Saudijska Arabija) Saudijska Arabija
* 2004-2005 Konyaspor (Turska) Turska
* 2005-2006 Ankaragudžu (Turska) Turska
* 2006-2006 Rizespor (Turska) Turska
* 2007-2008 Rizespor (Turska) Turska
* 2008-2009 Ankaraspor (Turska) Turska

Pogledaj te svugdje se zadržao sezonu pa i manje nekad možda malo više... nikakvog uspjeha nije imao pa je mjenjao klubove.. neće se ni zadržat dugo kod nas ;)

Savez našao odličnog trenera po njihovom ukusu... inaće Sušić je izjavio da ga boli briga ko je u savezu i šta rade..:r
Likaa znam in RL... Mozda neki vjeruju neki ne al evo neko moje misljenje o njemu :D

Sto se tice , kao trenera veliki je strateg ali nema nikakvih rezultata iz bas razloga koje si naveo . Treba mu mozda pola godine da se navikne na kolko ja vidim turski nacin igre.

Brz, malo golova, jako ostar :D

I to navikavanje ga odvede u propast (lose rezultate) i tako ga brzo smijene :) .

Licni mi je daidzin prijatelj, zajedno radili u rizesporu ako se ne varam...

Dovodio ga je u Mostar par puta, bio na igralistima, trazio neke malo starije talente ...

Odatle je izasao samo jedan golman, kojeg takodje licno znam
neam nista protiv al ja bi volio da je izabran Barbarez....

sretno mu bilo-.-
Ne svidja mi se odluka al et neka mu je sretno... nek uradi ono sto drugi nisu uspjeli :)

Takodjer moje misljenje je da je kao igrac bio Bog, ali kao trener ne moze se mjerit sa nekim koje mi imamo...
Nije jednako igrati fudbal dobro i voditi neku ekipu isto tako dobro!
JA bi vise volio da je Barbarez ali eto, aBd bice i ovaj dobar.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.