Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[TuT] Sig by mandA

315 pregleda · 21 odgovor · otvorena 27.12.2009. u 19:22

Outcome :

Outcome v2 :

Ev' reko posto dugo nema nekog tutoriala u FA reko da ja napravim.
Vidim u zadnje vrijeme svi se mi napalili na sigove pa reko i ja da napravim
Narevno prvo sto ce nam trebati su neki dobri stockovi i bar 2 rendera (u zavisnosti kakav sig pravite pa do 3 i 4..)
Ja cu uzeti ovaj render jer mi je nekako kul
Nije bas najbolji, ali net mi je nes ulow otvara je***u stranicu 15 godina stoga sam izabrao ovaj jer mi je prvi pao pod oko ...
Zatim nadjite kakav dark stock, moze neku noc ili vodu ili put neki nebitno meni je kao sto sam rekao net ulow pa mi mrsko traziti ...
Kreirajte novi doc. (ja za sig obicno koristim 450x150 jer mi je najprakticnije ali nije lose ni 320x120 ...)
Koristite trans. podlogu.
Ok vrijeme je da ubacimo nas prvi stock. Nebitno koje velicine ubacite ga idite Filter / Distort / Wave i klikajte randomize dok ne dobijete zeljeni oblik...
Inace ako se ne mozete snaci u trazenju stockova evo vam jedna stranica sa stockovima svemira .. klick meh
Dakle da nastavimo sa tutorialom.
Uzmite smudge tool, strength 40 i uzmite sljedeci brush :

Zatim malo prosmugdajte ali ne previse ... Ako vam je dark stock, trudite se da ostanu nijanse svijetle boje ... :

Sada ubacite jos jednom isti stock na drugoj poziciji, isto wave bez smudge-a stavite blending na Lighten :

Ubacite neki svjetli stock (tipa voda ili neka lampa sta ja znam, i bez ikakvog filtera stavite blend. na Color Dodge
(ako vam ovakvi blendovi ne odgovaraju zbog razlicitih stockova, slobodno listajte dok ne nadjete odgovarajuci)

Eh' sad da malo uljepsamo rad

Uzmite neki brush stavite size na 300, napravite novi layer i stavite brush.
Malo mu adj. promjenite (Image / Adjutments) i stavite opet neki blend.

Ubacite render.
Eh' sada me mozete pratiti upotpunosti.
Kada stavite render pozicionorajte ga na sredinu i smugajte prethodno postavljenim opcijama.

Stavite neki blend (ja koristim vecinom lighter, overlay, soft light ili screen a ponekad color dodge pa pronadjite odgovarajuci).
Zatim idite Filter / Distort / Wave (ili Twirl) i postavite neke random opcije

Nakon ovoga idite Filter / Render / Lens Flare i postavite kod stomaka (jer je render u centru stoga je stomak na centru) i malo izburnajte taj dio :

Da dobijete malo tamniji lens ...

Sada opet ubacite render i malo ga transformisite da se vidi glava i bar dio maca ...
Sada je vrijeme da malo render uredimo ... Uzmite Magnetic Lasso Tool :

Zumirajte i oznacite mu rogove. Idite desni klik Layer via Cut i stavite outer glow red. Isto ponovite sa drugim rogom.
Ili mozete ih jednostavno promjeniti malo bojeci i tako dalje ... Uglavnom stavite ih ispod rendera ...

Ok, sada ponovite isti postupak ali sa rukama. I njim cemo prebojit

Okej, sada spojite sve ove layere il' ih stavite pod jednu grupu ...
Inace ja sam ih stavio pod grupu jer ce mi mozda trebat kasnije

Ok ajd sada da malo poboljsamo rad.
Nadjite neki novi stock (po mogucnosti neko cudoviste ...)
Ja sam koristio ovaj :

Pastirajte ga u lijevo cose
Malo ga smanjite da odgovara velicini siga.
Eh' sada uzmite gumicu i sljedeci brush :

Okolo ovog lika malo izbrisite ... Malo adj. promjenite i stavite neki blend ili ostavite kako jeste te mu smanjite opacity ...

Eh' sad se vratite na nas render. Uzmite cijeli dakle, i smanjite malo op. Zatim malo adj. ga da izgleda ljepse.
Duplicate ga i idite na Filter / Blur / Motion Blur
Stavite Angle 0 a distance oko 100... Stavite Blending Mode Overlay na ovaj render. Sada opet kopirajte orginalni render, idite Filter / Distrot / ZigZag
Ovaj layer stavite ispod orginalnog i blurovanog i stavite op. na 60.
Sada opet kopirajte orginalni layer, idite Filter / Brush Strokes / Ink Outlines i ostavite default opcije. Stavite blend. na overlay i pomjerate layer gore/dolje dok ne dobijete zeljeni efekat.
Kreirajte novi layer i idite Image / Apply Image
Stavite Lens flare negdje kod glave i stavite blend na overlay i smanjite op.
Spojite svaki stock layer i malo pobrisite coskove.
Dodajte neki space stock (sa linka sto sam vam dao napocetku) i ubacite ga kao zadnji layer, a ove spojene stockove stavite blend. na overlay.
Sada spojite group 1 i apply image layer i malo pomjerite.
Stavite neki stroke, neki text ako zelite i to je to
Ev' ga i outcome sa jednim dodanim brushem

Inace, lasso tool se dosta koristi ne samo kod sigova vec i kod ostalih vrsta slika. Dakle trebali bi ga (kao i filtere, blend. opcije, adj. itd.) naucit koristiti jer zaista je veoma koristan alat.
Do sljedeceg tuta ^^

Pisano je u wordpadu stoga ne zamjerite na nekim greskicama
dobro si napisao TUT ali mi se sig ne svidja , lijeva i desna strane nikakve veze jedna sa drugom i uopste se ne slaze .
Imalo je dosta sig tutoriala ali si se i potrudio i treba to nagraditi.

Sig je bezeee iskreno .

A tut lijepo si objasnio.
Fin tut bgm
*pray* ... Da svi tako rade u Photoshopu k'o ti niko ne bi naplaćiv'o radove. ^^

Šta drugo reć' sem da faila drama? :/

Post dobio aplauz od skala

Dobar bgm dobarr :$
9-)
brate ti isto kao da si daltonist ocm

boje su ti :S boze me sacuvaj
Tut dobar ali mi se nesvidja outcome valjda ce biti kod mene bolje

Ovo moja djevojka zna uraditi.

Post dobio aplauz od skala

Tebe nebi nikad zaposlili u Dnevnom avazu...
Vi gore ( bar vecina ) neznate cijeniti neciji trud, pisete nesto FAIL, KU**U NEVALJA umjesto ako se vec razumijete u ovo da mu napisete neke prijedloge i ako bas nevalja da opalite kakve kritike ...

Bar za trud 10ka
Meni se svidja, lijepo si objasnio, pokusam uraditi posle, samo mi se boja lica ne svidja nikako.
9/10
@v3Tr0x
Slazem se
Samo sto nemam curru

~ Ne znas dobro izabrati render
~ Da ne pricam o stock-ovim
~ Kao da si daltonist.Ne znas boje rasporediti ili ne znas PS
~ TUT-ova oko sigova ima ih vise od milion.Samo ukucaj u google i vidjet ces
~ Jedino solidno ovdje je da znas nesto objasniti ali i to slabo!

i jedan od najgorih sigova koji sam vidio,a vidio sam ih dosta,no hard feeling samo istinu govorim kao sto ce ti reci 98% photoshopera koji bar nesto znaju
@ v3Tr0x

Koji kralj.

Slazem se sa tobom.

Jedino sto ja nemam curu :S

:P
Boje se uklapaju k'o pogreb na šarenom vašeru

Previše simple, pomoće nekome od početika, ma da je i ovo bullsheat.

keep it up m4nd4pr0tutm4k3r ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.