Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[ PIC ] Justice

538 pregleda · 50 odgovora · otvorena 18.12.2009. u 21:42

Pozz, ovak.. vidim mnogo djecaka postavlja slike drawinga pa cu simple i ja da budem dosadan, ionako je petak. 

Ideja samo nije moja ostalo sve jest.
Mrsko mi bilo skenirati pa sam samo uslikao
Na slici je rad radjen oko 25-30 min i teka playstation kupljena u Konzumu prosle godine, papir bez linija.

xD

feel free to comment

codex je napisao/la:
Prejako si nacrto ovaj prst ! =O Shala =D

cener / cener
Odlicno uradjeno linije i sve ostalo, a samo da te pitam ove blage sjene jesi li sjencio prstom il olovkom ?
Sjene su prstom i B6 olovkom radjene to ti je ona super debela olovka sto gradjevinari sa nima oznacavaju nesto. xD (salim se)
Justice je napisao/la:
hahahaha ja mogli bi xD
Aj taman usput da te pitam mozda mi bog pomogne pa znash

kada ukljucish smoothing i brush shape pa stavish pen presure u brush configu e sada meni ima problem sto si se ti bash zalio na Line art, ja kada povucem liniju pre dkrajeve mi se suzava sto je fino i hocu ali sto duzu liniju povucem ta zavrsna mi je sve rjedja

neznam razumijesh li mi ali moze li se to ikako tamo setovati da kada ja povucem preko cjelog papira je***u liniju da mi bude linija ista cjelo vrjeme i samo neposredno pri kraju da bude spicasta a ne da mi pocinje da se silji na pola linije

Et ako me kontash i ako mozda znash bilo bi super

To me zeza uzasno jer nemogu da inkam rad kako ja hocu
Svaka cast , fakat prejako uradjeno
10/10

Samo nastavi
Justice je napisao/la:
Sjene su prstom i B6 olovkom radjene to ti je ona super debela olovka sto gradjevinari sa nima oznacavaju nesto. xD (salim se)
Aha, pokusaj da radis sve olovkom bez prstiju da se nebi navuko na prste jer po pravilima graficari koriste samo pen =)
Znaci prejak rad, svaka cast majstore
Lakat si previše "gore" stavio, al' je sjenčenje prejako

Krajnje fascinantan rad .. Momak, stvarno imaš talenta

Svaka čast
Imas dara
Svidja mi se, 10/10 od mene.
Ali isjeci nokte
codex je napisao/la:
Aha, pokusaj da radis sve olovkom bez prstiju da se nebi navuko na prste jer po pravilima graficari koriste samo pen =)
ali oni koriste pen i to kakav pen xD
mi siromasni artisti moramo prste da koristimo
Justice je napisao/la:
ali oni koriste pen i to kakav pen xD
mi siromasni artisti moramo prste da koristimo
Ma nema to veze kakva je olovka, ovo ti kazem ako budes planiro mozda upisat likovnu ak. da ce te glatko odbit zbog toga, imas talent a to bi te sa prstima moglo ujebat kasnije =D
Svegami prejak rad jedan si od najboljih crtača ovoga sajta. Samo nastavi tako i biti ćeš pravi Dr****o.
codex je napisao/la:
Ma nema to veze kakva je olovka, ovo ti kazem ako budes planiro mozda upisat likovnu ak. da ce te glatko odbit zbog toga, imas talent a to bi te sa prstima moglo ujebat kasnije =D
ma ne planiram nista od toga, likovna mi nema fajde, zarada slaba, samo cu ostati pri hobiju.
ffs dude

this is insane !!!

fakat mi se sviđa , prejjako je ocami...
FGB je napisao/la:
Aj taman usput da te pitam mozda mi bog pomogne pa znash

kada ukljucish smoothing i brush shape pa stavish pen presure u brush configu e sada meni ima problem sto si se ti bash zalio na Line art, ja kada povucem liniju pre dkrajeve mi se suzava sto je fino i hocu ali sto duzu liniju povucem ta zavrsna mi je sve rjedja

neznam razumijesh li mi ali moze li se to ikako tamo setovati da kada ja povucem preko cjelog papira je***u liniju da mi bude linija ista cjelo vrjeme i samo neposredno pri kraju da bude spicasta a ne da mi pocinje da se silji na pola linije

Et ako me kontash i ako mozda znash bilo bi super

To me zeza uzasno jer nemogu da inkam rad kako ja hocu
ev ukratko cu ti kako to ja radim.
Dakle uzmem neki brush, neku velicinu koja mi odgovara al da je hard brush, zatim kad napravim pen toolom oblik odem desni klik, stroke path i ispod onog sto mi pise brush (ono gdje odabires brush,pen ili nesto drugo) ima kockica i pored nje simulate pressure, to klikni i bit ce kako ti treba (bar meni radi).
Justice je napisao/la:
ev ukratko cu ti kako to ja radim.
Dakle uzmem neki brush, neku velicinu koja mi odgovara al da je hard brush, zatim kad napravim pen toolom oblik odem desni klik, stroke path i ispod onog sto mi pise brush (ono gdje odabires brush,pen ili nesto drugo) ima kockica i pored nje simulate pressure, to klikni i bit ce kako ti treba (bar meni radi).
E vidish kada sam ja ovo radio isto ovako mogu se zakleti posto ja to necackam sve mi je bilo popaljeno nije radilo haj oke odo radit edinovu sliku
Svidja mi se sto si poradio na svakom detalju, pogotovo na stapu, btw. sljedeci put dodaj boje

Svaka cast, 10!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.