Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

KONKURS - Bio jednom jedan...

1.547 pregleda · 34 odgovora · otvorena 18.12.2009. u 11:45

Eh dragi drugovi i drugarice, posto vam vasi vrli administratori i nadlezni ne daju previse prilike da zaradite bodova, ovo vam je jedinstvena prilika da za kratko vrijeme zaradite 200 bodova [mojom dobrom voljom, a moguce da bude jos ovakvih stvari], a da se ostali dobro zabave i ismiju...

Dakle o cemu se radi...Kao sto naslov kaze u pitanju je konkurs za najbolju pricu, a naziv teme je bio jednom jedan...

Vas zadatak je da napisete pricu, o sebi ili o nekom drugom, a da ta prica ima veze sa gamingom..Dakle od samog pocetka igranja, konzole, igrice, cega vec, do toga koju ste igru najvise igrali, s kojom ste se najvise mucili, koju najvise volite, koju igrate s rajom i tako to..Slobodno mozete i pisati kakvih ste problema i anegdota imali (ako ste imali) oko gaminga sa bracom, sestrama, roditeljima ili bilo kim...

Ako bude kakvih nejasnoca slobodno posaljite pm/gb , ali nemojte zachatavat temu...

Neka stoji tema nekoliko dana [valjda ce vrli admin metnut u zanimljivije] pa cemo vec skontat ko ce biti pobjednik...

P.S. Minimalno 1000 karaktera :D

GL & HF
eto u zanimljive. :)

sretno svima ...

Pa je***a grob pišite ako hoćete priču nemojte mi pisat' ovdje 5 rečenica il' " kad dođem iz škole " . Takvi postovi će bit' izbrisani. A korisnik maybe banned. <_<

zato razmišljajte prije neg' postate.

EDIT :

nemoguća misija. ovdje niko ništa ne sluša. Od 100 postova bi'će 20 normalnih postova. odustajem. -.-
EDIT by riddle: Pokusavao ja vec ;)

http://www.gamers.ba/forum/31/74711/-g-ba-nagradna-igra-1/
eh ovako da pocemo ja sam freak sto se tice resident evila presao znaci sve dijelove i ako sam imao problema sa skolom nisam po mjesec isao u skolu zbog te igrice moj prvi resident evil je bio 3 i ako nisam znao da postoji vise djelova kada sam igrao tu igricu strah me je bilo pravo ali kasnije me sve bilo ok zato ko voli igrice sto se tice zombia mogu mu preporucit Resident Evil hvala bezze malo pisao ljubim vas
Pa ja sam svoju karijeru poceo na sony.Bila su to stara vremena.Rijetko je iko imao tada sony.Moja prva igra za sony biola je syphonfilter 2.Veoma stara igra.Puno sam je igrao.Sate sam provodio za njom i nisam silazio sa konzole.
Nisam tada ni isao u skolu tako da nisam imao sta da radim .Znao sam nekada da dodjem u igraonu ali kada nisam imao sta da igram kod kuce.
Uglavnom tada sam igrao fifa-u 2004.Tada sam krenuo da se bavim i sportom,a i u skolu sam iso .Onda je na red dosao sonyplaystation 2.Na njemu nisam provodio mnogo vremena.
Najvise sam provodio kada dobijem neku jaku igru kao npr.PES 06,CoD 3,itd.

Igru koju sam najvise igrao bio je pes 06.Rasturao sam ga
.Pa iz bog njega sam i joystick razbi0o ali nabavio sam novi.Uglavnom znao sam da se nerviram kada izgubim ili kada primin gol u zadnim minutama.Tada sam psovao,galamio ali i ti je znalo da prodje.

Onda je na red dosao Computer.Tada sam i dosao na G.BA i zavolio cs-1.6.Sjecam se i dan danas svojih igara i pocetaka.

Eto i to od mene nesto
o.O tema za 10 svaka cast, pa da pocnem

Moja prvo iskusto sa igricama je bilo na starom PS 1 i to igrica mario, i vec od tada sam poceo da gubim zivce na te gluposti jer nisam volio da gubim, isao sam kod rodjaka stalno posto je on jedini imo komp i imao je neku fifu ja mislim 98 i mi namjestimo da sami igraju i mi sjedimo na kaucu i lafo gledamo tekmu. prvi komp sam dobio 2003 na rodjendan i prvo sto sam instaliro bio je vice city i tu sam pogubio dosta zivaca oko prekucavanja, dugo sam je igrao to je jedino sto sam imao na kompu jer nista drugo nisam znao instalirati, eh onda sam upoznao neke nove drugove i oni su mi malo objasnili kako sta oko instaliravanja igrica, internet nisam imao pa sam tako po citav dan cim dodjem iz skole trci za komp i igraj do kasnih nocnih sati, cesto sam se svadjao sa roditeljima oko toga, ujutro prva smjena ja igram do 3 i onda sutra dok me probude pa u skoli prespavam pola nastave, i onda mi brat izbrise igrice i oni mi prikljuce internet u nadi da cu manje igrat, jes da je internet bio spor al eto nekako se surfalo.
Eh onda sam poceo ici u internet klubove i poceo igrat GENERALS i to je brzo isfuralo pa sam poceo cs-a u jednom skucenom internet klubu tu se pucalo dok sam imo para a kad se nema onda se grijem na radijatoru, tako iz dana u dan nisam jeo cuvo pare da bi iso poslije skole da igram, dok jedan dan nisam pretjero i rabolim se tako sam los bio da nisam mogao ustat iz kreveta jednostano sam pretjero nije moglo tako vise, i okanim se toga prestanem igrat skroz ponekad upalim komp nesta za skolu trazio i tako.
Eh tako dodje ovaj ADSL i nakon dugog ubjedjivanja sa roditeljima uspijem ih nafurati da mi prikljuce ovaj 1g paket i instaliram opet CS, nastavim po starom da igram do kasno u noc , i jedne prilike dok smo igrali fudbala na terenu ovaj drug govori odo kuci moram u rajd zakazano ima igra covjek wow-a i ja se iznerviro j**o ga wow ode kuci da igra a fali nam covjek za igru i ode on, haj prodje to i odem do jaran da on uzme nesta i ja sjednem za njegov komp i vidi ikona wow-a i haj reko da vidim sta je to, udjem malo on mi pokaze sta kako joj ja nako se odma nafuro reko daj snimi mi da pocnem i ja igrat, haj snimi on meni i tako pocne sranje.
Poceo na terri i sad se sjecam guilde EXALTED WITH YOUR MOM tad nisam kontao sta je to al haj uglavnom super je bilo igralo se, ono tek nova igrica joj super po citav dan i noc, eh onda izostajem sa nastave bjezim kuci samo da bi igrao, glumim da sam bolestan i bas mi ta igrica udje pod kozu nikako da je prestanem igrati, promjenimo par servera i zavrsimo na WOW SCAPE, to je bilo zlatno doba igre, upoznam neke momke iz kladnja, i dan danas igram sa njim, legende bas ono svaku noc TEAM SPEAK nas jedno 20 natovarimo se i igraj znao sam po citavu noc igrat ujutro nemogu glave da dignem, namjestim na 1 tipku spell i pucaj, ja bi rado zaspo al necu kontam ako odem oni ubiju bosa a ja nisam tu pa necu dobiti item, i ja tako nastavim sa ne spavanjem igraj igraj, momci su bili prva lika par njih bilo navuceno na heroin pa se odvikavali uz pomoc wow-a bas ono zajebancije nikad kraja, nas par odavde iz sarajeva i oni tamo iz kladnja, pa prvi bagovi pa idi peta naguraj na 5 miliona hp pa tuci ilidijana pa prvi oborimo KJ, niko nije znao za nasu guildu nikad nismo normalnog rajda uradili sve bagovi neki, i onda tu skontamo bag ispod grafike i mi prvi na serveru kajtali boseve dok niko drugi nije znao i onda se posvadajm sa ovim jaranom (FROZENOM) on ode u neku guildu sa strancima njima proda taktiku i tako citav server nesta haka, onda se skonta bag za gold pa imali chara OSMANLUDI na njemu nema cega nije bilo od stakanih itema do 214 k golda, sve u svemu pravo dobro bilo za igrat i nakon toga na tom serveru vise nije bilo normalong igraca svi su bagali i nije vise to moglo da podnese i propadne server mi dalje nastavili isli na druge servere niko nije imo para da idemo na orginal to nikad necu prezaliti sto nisam igro na orginalu, mozda ako se zaposlim negdje sad pa bi kupio neki acc i igro al opet volim vise igrat na prajvatu sa rajom nego na orginalu da moram postovat neka pravila glumiti nekog prO-a vako sa rajom zajebancija po citav dan smo tu igramo glupiramo se i sad ako se skupi sta para da odemo tamo u kladanj da se upoznamo sve u svemu wow mi je usao pod kozu igram ga evo 3 godine i nikad mi nije dosadio samo mi se gadi vise lvlat, bilo je i finih i losih trenutaka, kad sam plako od smjeha pa me stomak zaboli svega je bilo, bas ono imam problema sa roditeljima sa skolom dodjem kuci nabije sluse na glavu upalim wow i tuci zaboravim na sve probleme.

Zelim da pozdravim najboljeg online jarana KALE AKA HUJUH.
Volim te brate

eto toliko od mene PIS

znam da ima puno gresaka jbg brzo pisem.
Sjecam se kad sam tek kupio mx518, sakupljao mjesec dana za njega (( tad bio 120KM )), kupio u plusu i sjedio s 2 jarana na kafi u skenderiji. Toliko sam se divio mishu da je jedan od njih rekao: "Ti bi ja mislim sad radije drzao taj mish u ruci nego sisu"

Ja se poklopio

Bice kasnije edit... Tek dosao kuci, smrzle mi se ruke, ne mogu kucati fino
Moj gaming pocetak je poceo ovako .
"Sretan rodjendan"povikali su moji drugovi i rodbina.Tada sam punio 4 godine .Dobio sam mnogo poklona .Moja tetka me neobicno iznenadila .Donijela mi je sega igrice .Posto nikad nista nisam imao slicno nisam znao sta je .Moje prvo misljenje bilo je da je to tenk xD .Kada su svi otisli kuci ,otvorio sam poklon .Ugledao sam neke zice i 2 jojstika .Nisam mogao vidjet upustvo (nisam bas znao citat ,i bilo je na kineskom).Skontam nekako ono prikopcat .Stavim jojstike ,upalim kad ono nista .Vidim ja dosla nekaka disketa ubacim je ,nadjem sliku i otvori mi se igra .To je bio super mario bross .To mi je bila prva igrica .Mario mi je bio jako zanimljiv,zbog dinosaurusa koje su sluzili kao mount .Vremenom sam kupovao diskete na pijaci po 5 km .Najvise od svega sto sam igrao na segi su bili :mario,street fighter,drakula,zabe,nindja kornjace,tenkovi,circus,atletika.... Nazalost svako 3 mj sam morao kupovat nove igrice ,jer su se ove stalno kvarile (kinesko smece).PŠrovodio sam sate i sate na igricama .Nisam se mogao odvojit .Poslije avanture sa sega igricama ,doslo je vrijeme za play station 1 .Sjecam se jako dobro kad je izasao .Tad sam 1 put i cuo za cdove .U to vrijeme ps1 je bio jako skup .Njega sam dobio ja mislim u 1-4 razredu .1 igra na njemu je bio gta 2 .To mi je bila mrak igra.Nju sam stvarno jako volio .Zbog toga sto nikad nisam vidio slicnu igru .Uz gta2 igrao sam resident evil 1,2,3 ,soccer ,need for speed 1-5 ,avioni ,medal of honor ,tomb rider,driver....Tu sam isto provodio jako vremena .Posebno kad se sastavim sa nekoliko drugova pa igramo trill kill ili teken .Poslije ps1 dosao je i prvi pc .Tada sam samo znao upalit pc i napisat ime .Moj prvi pc (koji je i danas ziv xD ) je bio pentium 3 ,128 mb rama .Tada sam mislio da postoji samo jedna vrsta pca .Nisam znao ni sta je ram,procesor,hdd,...Na njemu sam instalirao wcr3 .Ta mi je igra ostala u krvi sve do danas .Sjecam se da mi je stopao wcr3 ,ja reko igra takva pa mora stopat .Uz 1 pc sam poceo ucit engleski .Polako sam kontao neke stvari u vezi pca .Imao sam mnogo mini igrica na pcu .Dosao je red i na cs 1.6 .To mi je bio 1 fps .Znam da mi je lagalo ,al sam igrao .Jedva sam pucao sa misem kuglom .1 problem mi sa pc-em je bio da sam ga prenatrpao .Nisam znao ni sta je megabajt,gigabajt , koliki je hdd.Moram priznat da sam se jako prepo .Sjecam se jos nekih igri na tom pc-u kao sto su :revolt ,tenkovi (simulacija),nfs 3,wcr3 tft ,mine ,sah.Taj pc sam koristio 1-2 god .Nesto se pokvario pa sam morao kupit novi .Novi pc sam uzeo 2006 godine .To je pc koji i sad koristim al malo nadogradivan .Uzeo sam ga u imtecu .Platio 800 km samo kuciste .Bio je dobar pc za to vrijeme .Procesor pentium 4 3.0 ,nvidia 6200 ,512 mb rama ,p5vd2-mx maticna,hdd80 .Meni je bilo vazno samo da mogu igrat san andreasa na njemu .1 igrica na novom pcu je bila san andreas .To je igrica na kojoj sam potrosio najvise vremena od svih igrica .Nemogu nabrojat koje sam sve igrice igrao.Najdraze igrice su mi bile :gta sa,cs,wcr3tft,nfs,res,fifa,....Doslo je vrijeme i za internet .Kada sam prikopcao internet samo sam googlao slike od mercedesa .Uz internet poceo sam igrati i wow .To mi je jedna od najacih igara koje sam ikad igrao .Uz wow sam provodio sate i sate .Sjecam se da nisam ni isao jedno vrijeme u skolu radi wowa .Srecom naletio sam na gamers.ba gdje sam upozano mnogo dobrih prijatelja :D
Sve u svemu od malih nogu sam postao gamer .Kasnije sam nadogradio pc ( ima u profilu ).Igranje igrica mi nikad nece dosadit i uvjek cu ih igrati :)
Ovako je počela moja priča :

- Cijela moja škola je furala taj msn, facebook, tageed. Jarani mi pričali kako bare trebe preko neta itd... I odluči i ja da uvedem net. Famozni net koji i dan danas koristim je globalnet, zvijerka.Đodje i taj dan, zakucaše na moja vrata dva čikca, sa uniformama na kojima je pisalo GlobalNet d.o.o..
Postaviše par žica u razvodnu kutiju, postaviše modem, i rekoše mi da čekam da mi puste signal. Ja sav sretan, oči k'o biseri, nestrpljivo sam očekivao signal. Dan, za danom su sve sporije i sporije prolazili, i nakon 7 dana, zablinka lampica na modemu online. Odmah otvorih explorer, i od sve silne sreće nisam znao šta prvo da ukucam. Ipak odlučih se prvo msn da napravim, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, napravim i msn.
Onda je sve krenulo svojim tokom, dodavanje prijatelja iz inostranstva, havera iz škole, jaranice ... etc. Onda na red dodje je***i kanter, do tada sam šibao sa botovima po 3-4h na dan, i zabavljao se, ubijao dosadu, jer nisam ni znao za igru online, dok jednog dana nisam upitao "online prijatelja" možel, i kako se igrat online. Uputi me skini patch bla bla, i skinem ja sve. Prvi server na koji sam ušao bio je logosoft, od sreće, nisam ni primjećivao lag, koji je bio zakucan na 200.
Čačkajući po netu, podesim rateove, neke osnovne kontrole, i lagano pucam. To što me sprečavalo da pucam svaki dan, je bila moja sestra, kojoj se zahvaljujem.Nekada je dolazilo do ne potrebnih svadja, ali se riješavalo normalnim putem. Samo čekao da upadnem na neki server. Tu sam čuo i one prve prave provale, smijanja, isfuravanja, kurčenja... etc.
Igrajući serverom, ugledam svi haman imaju one tagove www.gamers.ba, i u nekoliko navrata sam mislio posjetit al zaboravim. Jednog dana, mjesto na logosoft, otvorim explorer, i ukucam www.gamers.ba. Malo razgledam vidim o čemu se radi, te odlučim napraviti account. U početku sam mislio da bodovi znače sve,al vrlo brzo sam shvatio, da i bez bodova možeš biti ličnost. Medju prvim koje sam upoznao na sajtu bili su spy. Odma sam vidio da se radi o zreloj osobi, dosta simpatičnoj, do odredjenje granice, i zavolio sam ga.
Onda su došli i prvi klanovi, kurčenja famozni tagovi (^^_ˇ@ _ ^_^, bG0s3...etc.)
Korak po korak, naučilo se i pucati pomalo, iako sam kasnije shvatio problem laga. Svi su pričali o tome stasnetu, neonu...i odlučim sa rajom posjetit taj stasnet. Ta posjeta je prešla na svako subotno dolaženje, i igranje matcheva. Takodjer sutra igramo. ^^
Onda sam saznao za ljude, iz mog okoliša, za koje i nisam znao da igraju kanter, a znao sam ih niz godina.
Prve pare sam dao na miš MX518, u plusu ga uzeo 73KM, i dan danas se sjećam toga. Sekunde ne žalim. Podlogu stls quck heavy mid, sam doboi za poklon od jarana. Od sve silne inspiracije za pričom, zaboravih napisati kada sam dobio svoj računar. Svoj računar sam dobio prije 4 godine. 2005ta godina. Prva igrica je bila Vice Citiy, koja mi je došla na računaru.

Eto dosta, od mene. Ako budem mog'o, dopisat ću još.

[B]Budite mi pozdravljeni.
Prva konzola koju sam dobio bila je SEGA, na njoj sam igrao "Super Mario" i sad jednog dana ja sve normalno dodjem iz skole (1. razz osnovne ofc) i udjem u sobu kad moja nana igra "Super Mario" ja je tjeram ona nece da ide i Bog! i tako je ona citav dan igrala a ja jadnik ucio -.-

Sto se tice kompa:

Sjecam se jos kad sam imao Pentium 3 Instaliram CS kad ono stopa, stavim rezoluciju na 640x800 o5 stopa, tad sam poludio i razbijao sve po kuci, onda mi se stari "iznervira" i kupi mi Pentium 4. Sad kad god mi ness treba samo pocnem da skacem po kuci i psujem ko lud i stari mi fino kupi tu stvar x) (malo djetinjasto ali jbg).

Za PS2:

Pita me jaran jednom da mu posudim PS2 da igra na moru i ja njemu posudim sve normala. On se vrati sa mora ja ga pitam gdje mi je plejka kaze on "PRODO!" dao mi je 350KM i ja sebi kupim novu plejku i pwnam kad mi se pokvari tako da sam presto igrati konzole

Eto toliko o mojim anegdotama sa kompovima i konzolama
Ovo nam treba !
Bilo je prije nekada ovakvih stvari kao za nacionalizam ja se satrao pisajući sigurno sam bio najjači sa radom i dođe neko i obrise temu kao u većini slučajeva !
Nadam se da neće biti i sa ove teme ista situacija -* !

Kao što je NemoN rekao poceo je na sony-u kao I ja jer smo u istom selu (čelinac) pa ista situacija ! Maleno selo ima 1 radnju I svi u njoj !
Dok sam bio jos klinac privlačio me sony i igranje raznoraznih igrica na njemu ! I kako se otvorila jedna igraonica u mjestu gdje živim tako sam želeo da vidim kakva je razlika između sony-a I računara ! U školi smo imali neke loše računare ali nisam mogao da igram neke igrice kao što je cs , vice city I tako neke igrice u to vrijeme . Prvi put kada sam ušao u tu igraonicu primjetio sam da svi igraju istu igricu . Mnogo su galamili jedni na druge tako da je to bilo veoma smješno izgledalo kada gledaš sa strane . Igrica se zvala Counter Strike 1.5 – I jako mi se svidjela onako gledajući I počeo sam I ja da igram ! Prvo sam isao kod buraza u banja luku jer gdje on živi bila je jedna igraonica I isto se igrao cs . Kada sam ušao u tu igraonu i sjeo da igram , a vrlo malo sam igrao cs-a u čelincu …bio sam veoma dobar ! Svi su pitali ko je miroslav itd. Kada sam se vratio u čelinac počeo sam da budem više u toj igraonici ali većinom sam gledao kako igraju jer je uvijek bilo rezervisano za “odabranu ekipu “ ! Neki su imali računare kući pa su mogli I tamo da igraju ali kao u igraoni sve se igralo na lanu – 5 vs 5 ! Bio je top pa na kraju mjeseca ko bude prvi dobije neku nagradu itd. Kako sam vec tada bio 9 razred počele su se otvarati jos 2 igraonice ! Jedna mi je bila ispod zgrade a tu sam igrao vice city a druga je bila nekih 150 metara tu se igrao cs ! Ta igraona što je daleka 150 metara zvala se BUCO ! U toj igraoni tada sam upoznao 7 igrača kao najjacih u čelincu koji su isli i na par turnira i ono bili su bas dobri igrači ! Tu sam primjetio kako gledaju na youtube-u neke bolje “strane “ igrače i njihove taktike , kako se ponašaju na turniru ,većinom galame kao kod nas ajde , kaman , jeb1 itd. ! A u među vremenu ta igraonica ispod zgrade TOMICO tu je dosao cs 1.6 (a u igraoni buco je vec bio ) momak koji je radio u tomiku rekao mi je oces igrati cs 1.6 ? Ja kazem hocu ! On je rekao možeš da igraš koliko hoćes ! Ja sam došao iz škole naredni dan u 11:00 i ostao sam do 22:00 i tada sam shvatio da ću provoditi dane uz ovu igricu jer jednostavno prespremna je ! I u školi bilo je njih par koji su tvrdili da su bolji ja sam njih stalno gazio i gazio ! Ali nikako nisam mogao da ubijem ove iz druge igraonice koji su ili po turnirima itd. Posle nekih možda godinu dana pred raspad te ekipe CHL. Milan , i dusan (duca) pričali su kako je bilo na turniru u gradišci i tako neke priče i dok su oni pričali ja sam samo više i više želo da igram cs ! I tako svaki dinar što imam za kiflu u školi trošio sam u igraonici igrajući cs ! Tu se pojavljuje sve više igrača novih ! Ja sam posle nekog vremena bio medju možda 5 tih kako sam visio svaki dan u igorani ! Gledao milana i borisa kako igraju ! Gledao demo-e , razmišljao u toku igre ali prvo sam morao taj skill da nabijem – osjećaj pomjeranja tipa kada neko puca da se krećes ljevo desno a da mišom ides u drugu stranu ! Da ne pucaš rafal ko sivonja i tako neke osvone stvari kada sam savladao počeo sam da budem sve bolji i bolji ! Kao što sam rekao ušao sam u taj neki top 5 a u tim trenutcima ovi stariji su već počeli da odustaju i mene su zezali u školi kako to možes igrati već su neki prestali da igraju a i dan danas te osobe igraju po nekad ! Ja i milan i dusan smo ja mislim jedini ostali aktivni koji svaki dan (kada mozemo ' net – fps ...) igramo i zaludjeni cs-om (u pozitivnom smislu ) ! U toku tog igranja tu su se pojavili problemi kao sto su porodični ! Tata ne koristi računar i jednostavno nije mogao da shvati te neke stvari kao i mnogi stariji danas ! “Dobra stara – koda su iz kamenog doba “ ! Kako sam već bio drugi razred srednje škole provodio sam dan i noć u igraonici igrajući cs na raznim serverima (epn, lol ) ! Svadjao se svaki dan sa njima oni govore cheat , dodji u neon i tako dalje. Igraonicu kao i milan nikada nećemo zaboraviti ! Igranje do zore pa odes kući spavas 2 -3 sata pa se vratiš opet pa igras jednostavno dok sam igrao cs tako sam i dosta dobro naučio rukovati sa računarom ... ! Uz igranje stekao sam dosta tih drugara , otisao na 1 turnir u doboj to je bilo ove godine ! Upoznao dosta momaka i ono bilo je extra ! Sada svako na ulici koga sretnem zna da ja igram cs i nekima je to loše nekima nije ! Ja uvijek kažem da mi je veća gotiva igrati cs nego trčati za loptom na nekoj njivi ! Sad tu se javljaju neki klinci ili stariji koji kazu da nije tako ! Njima nije tako jer nisu prozivili neke stvari ko i ja dok sam igrao cs , a još ga igram i igraću ga skroz dok mi prsti ne odpadnu ili nešto drugo ! Svi znamo da od tog igranja finansijki slabo sta možemo imati ovde kod nas jer je takva situacija da malo ko ima nešto od bilo kakvog zanata što radi ... &#61516; ! Meni je najgore to što svi iz porodice ne mogu da shvate zašto ja igram cs jer ne možes ti nekome objasniti koji nema blage o računaru kamo li igranju ! Ja opet skrećem pažnju da je 21 vijek i da je to sasvim normanlo ako neko provodi vrijeme igrajući igrice neke ! Dok se tu javlja neko ko nema blage veze i kaže nešto svoje a to nije to !
Ja nastavljam i dalje da igram cs ! A ne samo cs i druge igrice jer ja poštujem svakoga ko igra bilo kakvu igricu i poštujem sve jednu igricu ! Sve jedna je lijepa na svoj način !

Ja se samo nadam da će doći bolje vreme za nas gamere i da jednoga dana kažemo e to je to ovo je dan koji sam čekao/čekali ! A vise od svega voleo bih da mogu vratiti osjećaj onakav kakav sam imao kada sam počeo da igram cs !

Mogao sam jos da pišem ali imam nekog posla u kući a možda niko ni ovo ne pročita pa eto !
Ljubim vas sve
!
Davne 1998-1999 dobio sam : Segu Megu Drive "konzolu"..Za mene je to bilo radosno i zadivljujuce,sjecam se da sam dobio jednu disketu na kojoj je pisalo 99999 in 1 [ laz ],dva crna yoysticka i onaj pistolj za rokanje patki..Bilo mi je drago sto onako kao djecacic cetvrtog razreda osnove skole,dodjem kuci sretan i da poslije rucka i domace zadace mogu sjesti pred TV i igrati : Super Maria,Tenkica,Ubijanje Patki,Mortal Kombat itd..Uvijek mi je bilo drago prekucavati neku igru i kontati neke nove trikove ..To su bili moji prvi poceci video igara.Posle duzeg perioda i napredne tehnologije kupujem "Super Nintendo"..On je bio onako drasticno bolji,a i grafika isto tako..Najbolja igra na njemu mi je bila : Donkey Kong,a pored nje su bile i Zelda,Street Fighter II itd..Bili su to moji djeciji trenuci,sva ta radost i igra sa prijateljima..Mjenjanje za diskete,ljepljenje yoysticka,adeptera itd..Uvijek smo pazili da nam se ne slomi disketa,jer bi nam posle bilo zao ..Sjecam se isto tako da sam slucajno stao na jednu prijateljevu disketu i slomio joj onu zutu kutiju u kojoj dodje igra,a ja naravno tada nisam znao za to,i malo sam se prepao..Pa sam tek posle skontao da i ona zelena cipovana stvarcica moze upasti u Segu ...Posle svih ti zanimacija i igranja,na neko odredjeno vrijeme prestajem igrati, jer mi je vise dojadilo..Imao sam jake glavobolje radi puno provedenog vremena pred TV-om..Posle par godina u prodaju dolazi : Play Station 1.Naravno neki nisu bili u mogucnosti da ga priuste sebi,pa su isli po Sokerhanama i raznim klubovima da se malo zabave sa prijateljima..Furali su se turniri,razna takmicnje u : Socceru,NFS-u,Tekkenu..To vrijeme igranja je bilo toliko zanimljivo i relaxirajuce,da ga i sad pozelim... Racunari su tada bili skupi,i malo ko je imao racunar u kuci....Ja sam licno tada isao po net klubovima i sjecam se prvog net cluba u kojem je 5KM bio 1H = EASY NET na Bascarsiji,tada su bili oni prvo koraci u CS-u,kretanje,draznje misa,pucanje itd..U to vrijeme niko nije gledao : Rezoluciju,sensitivity,rateove,fps i sl..Bila je to ona fer igra koju je svako volio igrati..Online igranje na : Beotelu,Iliji,Djuri,Areni,Bihnetu itd...U svim tim vodama igranja CS-a,poceo sam upoznavati nove prijatelje iz Sarajeva,a i dalje..Poceo sam cesto komunicirati sa njima..Isao bi cesce u net klubove da se cujem sa nekim od njih da malo pucamo i pricamo..I dan danas sam u kontaktu sa vecinom njih,dok su neki i prestali igrati ..

Eto toliko od mene,ne znam vise sam sta da pisem..To su bili ti moji poceci gaminga,a sada se blizi i kraj

Topli pozdrav
Da li moram da pišem općenito oko gaminga ili da pišem neki moj privatni pakao ?
Ova mi tema isfurala, pisao sam 15k puta..

EDIT:
@Dino

Okej šefe, kako ti kažeš.
Bit' će edit kad dođem kući, da ne pišem dva posta, neko će dobacit' spammer.

Eh' da i ja napisem svoju pricu.. Ja sam relativno mlad za nesto ovako, al' ... Prvi put sam igricu poigrao na tkz. Terminator konzoli (ona crna stara ...), Fifa 98, kosarka neka itd ... To je bilo davne 2000te, cak ne znam da li sam bio i posao u skolu. Igrao sam je redovno, j**o me televizor iskreno, mali onaj 10x15, gubi se slika k'o sunce, lupaj bubaj, al' et prezivljavao sam nekako 5 godina. Za to vrijeme promjenio sam nekih 100 dzojstika, odigrao sve sto se moglo na ovoj konzoli odigrati, i na jednom samo puce Valjda joj rok trajanja isteko
Usporedbo, negdje tamo 2003-2004 godine sam prvi put otkrio za igraonicu ELBEG koju mi je drug pokazao. Tada, po prvi put sam upoznao igricu zvanu Counter-Strike ... Ne mogu se bas najtacnije sjetiti koja je bila verzija, ali mislim da je 1.6 .. Tada su se pucale mape tipa deathmatch, iceworld itd ... Svaki dan (kada sam bio 2 smjena) (uzina je tad bila (bar meni ) 0.50 - 1km jer se moglo posteno najest od toga), nejedem ali odem poigrat sa drugom koju partiju. I tako 2005te nabavim svoj kompac, neki starorazredni ali dobar, instaliram PES 2004 i kanter ... Iako sam ih redovno i po 5-6 sati igrao, u skoli nisam popustao samim tim sto sam imao dozvolu roditelja da svaki mjesec kupim 2-3 nove igrice ako prodjem odlicnim (). Zatim su se moji vidici gaming-a prosirili na World of Warcraft. Iskreno nisam je poigrao kako treba do 2007 al' to nije bitno. Opet sam za igricu cuo od druga. Dakle otisao sam u elbeg, i vidio sam par likova sto su igrali wow-a (prvi put u zivotu sam vidio taj zanr igrice pa sam se veoma iznenadio ljepotom). Beze sam pitao mogu li i ja igrati, kazu oni ne mozes, i nisam vise ni pitao. Tako sam umjesto uplacivajuci da igram cs, dolazio da gledam kako oni igraju WoW. Tada sam sebi obecao da cu ga i ja jednom poigrat ne zvao se Haris.
Tada vec dolaze vremena modernijih igrica (CoD 2, Pes 06 ...) pa tako malo prelazim na njih i zapustam kanter i WoW. Prekucavam CoD 2, neam neta da igram online i vracam se starom dobrom kanteru. Zatim puca kompac, star jadnik stas, i odlazim u IT computers (tamo negdje tacno prije 2 ili 3 god ) i kupujem, za to vrijeme masinu . Cim sam ga dobio, na njega sam nekih 20ak igrica instaliro i bio sam tada vjerovatno najsretniji 12-togodisnjak u Sarajevu. Igrao sam i dan i noc bukvalno. Iako su mi roditelji malo zamjerali, nisam jednostavno mogao prestati. I tako sam isporbao 200 razlicitih igrica u roku od godinu i p'o i dodje net Ofc prvo sto je bilo uso sam CS-a preko lana Malo se pucao, trazio citeve po netu kao i svako napaceno djete, zajebavo se sa rajom ... Tako i nabavih WoW. Drug mi sa treninga objasni kako i sta, i ja ko covjek instaliram sebi (2.4.3) i nadjem server. E ti moje radosti ... I sad me pukne nostalgija za prvim danom mog WoW iskustva. Sjecam se k'o da je bilo jucer, kreiram ja Warriora na orginalu, Darwf, i pocnem igrati sa drugom koji je bio Night Elf druid cini mi se. Nabijem 15ti level i nema vise Nisu mi roditelji htjeli placat, stoga cujem za one private servere i bacim se na njih... Uz to, pocinjem igrati Warcraft 3 online, pocinjem pucati DotA-e, jos vise kantera, pocinjem malo vise prelaziti limit, i tako na kraju predjem 100km i roditelji iskljuce u februaru ove godine. Molio sam ih, plako, nea sta nisam radio i na kraju se smiluju i ukljuce u maju Opet se vratim starom, igram, pucam, zezam se, prekoracujem limit (ovim putem im se zahvaljujem jer od maja pa do danas svaki mjesec sam prekoracio +10km a nisu jos iskljucili), pucam redtube (mada to nea veze sa gamingom ). Tada upadam u neki cs klan, wowa presto igrati (izasao WOTLK a meni mrsko bilo kupovati / skidati), i tako sa klanom par cw-ova, zajebancija ofo ono ...
U ostalom evo me sada gdje sam, igram WoW-a, igram Warcrafta (doduse malo sam ohano od kad sam WoW poceo igrati, ali namjeravam se vratiti ..), igram CS-a, pravim War3 mape, WoW servere, svasta nesta i nije mi zao. Iako na kompacu (kad neam sta raditi) provedem +15 sati dnevno, osjecam se sretno i ispunjeno sto se kaze. Vise ne mogu pricati, jer zaista moje gaming iskustvo se svodi na par igrica :
WoW
CS
CoD
Pes
Warcraft
Ostale manje vise kad prekucam izbrisem ... Sto se konzola tice, od terminatora nisam imao konzole i ne namjeravam jer mislim da je PC dovoljan za sve.
Volim vas sve
Iako jos nisam punoljetan , mogu slobodno reci da me sa srce najvise vezu dani 6-11 godina , tu negdje.Imao sam nitendo , obicne diskete , imao ih 100 , spavao na njima , ali hajde da udjem u pricu.Igra koja mi je najvise u sjecanju je 13petak , Jasonova faca i ona muzika , ne mozes da se odvojis.Prelazio sam sa rodjacima , bratom , zajedno , je***o vrijeme , a i vi ste sigurno imali takvih sjecanja i uvijek vam je rado ta sjecanja podjeliti s nekim.Druga koja mi je ostala u bio je neki karate - kung fu style , ne sjecam se tocno uglavnom znam da sam ulozio mnogo truda u to , znojio se , ali se na kraju uopce ne kajem.Naravno , da pricamo u 4 oka , pricao bi vam do zore o svome nitendu , ali sto se njega tice moramo skratiti , tj. zavrsiti.Iduca konzola , mislim da mozete sami naslutiti bio je PS1 , kao prvo , nakon divovskog nitenda me ocarala velicina , jer sam ga mogao sa maleckom rukom uhvatiti , no , da ne skrecem s teme.Naravno , danas uz ovakvu tehnologiju monotono je igrati PS1 , ali da opisem dogadjaje.Prva igra mi je bio "I - je - ses" da lakse procitate [ijeses] ili vam ga PES.Grafika bila uzasna , ali sam ga igrao 5h sati dnevno , sa bratom cijeli dan , na njemu sam pare uzimo.Nazalost , uz PS1 me nije vezala vise niti jedna igra , tako se necu vise zadrzavat na njemu.Iduca konzola , uistinu , ona koja me najvise obraduje , PS2.Na njemu sam mnogo toga ostvario , pa necu sve da prepricam nego cu samo nabrojati igre koje su mi se urezale u mozak: Dragon ball Zet , F1 2007 , BULLY , GTA SA i mnoge druge.Eh , sad , o compjuteru mislim da je suvisno da ista nadodajem , jer on stvarno nema konkurencije , pa necu trositi puno rijeci na njemu.

Mislim , ako ste ovaj test barem pola procitali mozete skontati nesto , a sigurno i vi to osjecate.Najbolja vremena gaminga su bila kad ste jos imali mljecne zube , 2,3,4 razred , takodjer , kad nesto ne znate igrati pa se ucite , to ce vam sigurno ostati u sjecanju , a kad naucite to je druga prica , nova era , ne moze se svrstati u istu kategoriju.Eto , toliko od mene , mislim da se ne razlikuje nista od ovih drugih prica , ali samo mogu zahvaliti roditeljima sto su mi dali mogucnosti da imam sve te konzole , i comp sa ne malom konfiguracijom.
hole je napisao/la:
Da li moram da pišem općenito oko gaminga ili da pišem neki moj privatni pakao ?
Ova mi tema isfurala, pisao sam 15k puta.. :)

EDIT:
@Dino

Okej šefe, kako ti kažeš.
Bit' će edit kad dođem kući, da ne pišem dva posta, neko će dobacit' spammer.

Procitaj jos jednom, mozes vlastito iskustvo, a mozes i necije drugo..ali vjerujem da vecu car ima kada napises ono sto si ti dozivio..i de pocasti nas tim jednim primjerkom, ostat ce ti 14999...
GTA 3 - anegdota

E ovako ja i prijatelj smo jednoga dana igrali GTA 3 i tako mi dođemo do drugog grada ,razgledamo ga i nista posebno.Posto smo odmah htjeli u treci grad ,trazili smo rjesenje.Posto smo imali jahtu(brod) trebali smo preko mora doci u treci al to nije bilo moguce posto je od luke do treceg grada bila barikada na vodi :@ a onda nam je pala luda ideja na pamet...sa brodom smo se nasukali na kopno u nekom malom zaljevu i zatim gurali brod na drugu stranu otoka i onda uskocili u njega i sjurili se u vodu...nakon toga smo dosli u treci grad gdje smo cak mogli Save game ,ali nista nismo mogli kupiti niti obaviti ijednu misiju. Prica istinita majke mi :D

Crash bandicoot - anegdota

Jedno ljeto na moj rođendan 4.8.2001 ili 2002 brat je igrao Cras bandicoot na PS1 ali nije imao memori card posto smo tek kupili ps i tako je on igrao cijelo popodne pred mojim prijateljima i rođacima (zadnje misije) i na kraju se sretne sa onim sefom i dođe do zadnje misije i dok je bio Loading... brat se pomakne na kaucu da se namjesti i nogom isteka kablo od struje za PS :* mi smo se smijali ,a on samo sto nije zaplakao

roditelji - anegdota

Nakon sto smo brat i ja danonocno igrali CMRally na PS1 tata je pozelio igrati,mi smo nagovorili mater da zaigra protiv njega .Posto je ekran podjeljen pola pola...mater je krivudala desno lijevo no ja i brat smo je navodili i urlajuci govorili "desno, desno ,koci!" i nakon nekog vremena,konacno je zavrsila utrku da bi se na kraju uspostavilo da je gledala tatin dio ekrana xD

sve price istina 100% :)

bit ce edit ako se sjetim jos koje :)
Rješenje
Sve je pocelo za moj rodjendan 16.05.1998.g. Tog dana mi je otac kao moj rodjendanski poklon poklonio Terminator. To je bila gaming konzola slicna svakoj konzoli i u nju su se stavljale "diskete" nalik onim iz Sege.. Bog me ubio ako sam ja ono znao utakarit kako treba, pa je to stari za mene uradio. Moj stari vam je bio blecak sto se tehnologije tice (a i sad je..ni dan danas nezz kako se provjerava kr. na mobitelu, a kamoli da sastavi poruku) ali nekako je on to narikto..Sjeo sam da "pofatam" one kontrole(jest da tada nisam ni znao kako se to izgovara pa sam dzojstik nazivao daljinac).. Nekako sam nakon vise pokusaja to i uspio...Prva igrica koju sam igrao bila je SUPER MARIO ta igra mi je pokazala neki novi put,put koji me odvodi iz surove stvarnosti i u kojem se mogu zabaviti na najljepsi moguci nacin.Dugo sam imao termintor a tad su vec neke porodice uveliko konzumirale kompjutere i laptope koji su radili na MSdos sistemima...Jednog dana moj najbolji haver Nermin me zvao kod sebe da se igramo na Segi koju je njegov otac izvukao iz nekog kontenjera, i posto je elektricar , nekako ju je uspio napravit. Ja sam dosa kod njega i odmah sa vrata sam ugledao neko veliko cudno sranje sa milion kablova i bjelom televiziom... Naravno odmah sam pomislio da je to televizija sa nekim Video uredzajem ili sta vec. Nisam ni slutio da bi to mogla biti stvar koja ce mi promjeniti zivot, KOMPJUTER.Posto sam bio tada jako stidljivo djete trebalo mi je odprilike sat da pitam svoga druga mogul se igrati sa njim na segi a jos sat da ga napokon pitam sta je ono veliko bijelo cudo.. On mi je to strucno objasnio i vec tada sam polako poceo shvacati sta je mis sta tastatura, a da je ona velika televizija ustvari "Monitor"...Tad su kompjuteri radili na nekim starijim operativnim sistemima.. a nerminov je radio na Windows 98. koji je u to vrijeme bio nesto novije na trzistu i koji je bio jako uspjesan... Al dobro ja to tada nisam znao ni sta je windows ni kako to sve ustvari funkcijonise...Nakon godinu dana nermin je odselio na Dobrinju. Ja sam tada isao u skolu "Musa Cazim Catic", a zivio sam na kosevu kod 3 velika plava nebodera i odatle sam cesto isao kod svog prijatelja na DBR da bih se igrali na kompjuteru koji je on dobio za licnu upotrebu. Vise mi je bilo dokurcilo da idem dole pa sam i prestao ali u tom periodu su se izdesavale debilne stvari jer je moja porodice morala da iseli iz stana koji je bio vlasnistvo nekih srba koji su tokom rada boravili u beogradu.. Jedino rjesenje nam je bila Dobrinja na kojoj je moja nana imala devastiran stan, Moj je otac skupio neke pare i napravio taj stan u kojem sam zivio godinu dana.(Ovo sve pricam da vam docaram neke stvari..citajte dalje da vidite koje)Nakon te godine preselio sam se u tetkin stan koji je takodjer moj otac popravio nakon sto mu je krenulo sa poslom i nakon sto je "smandjo" neke pare..To je bio prvi put da smo ja i brat imali svoju sobu jer dosad smo uvjek spavali u istoj sobi sa starcima. Jadni oni nisu se mogli ni karat :D..Tokom svoga boravka na DBR isao sam u OS "Skender Kulenovic" (SK) :D..U blizini te skole se otvorila igraona pod nazivom "Arena"(znam da je dosad bilo milion takvih igraona al ova je najjbolja). Vlasnik te igraone bio je Mahir, dobro se sjecam tog covjeka fkt je volio djeci pokazat kako se koja igra igra kako se sta pali i kako se "popravljaju" neke stvari na kompu.. A ja sam to upijao kao da ce mi za zivota trebati. Vecina nas je igrala Half Life.. Mahir ili nama poznatiji ko torres(bilo je tu jos raje (GadoGuz,EXTASY,MEF,Cyclon,FU DO,DIno Snajperista i ja sa tadasnim nickom BAD MAD) je on znao dovoditi neke svoje "nade" sa Breke ,gdje je takodjer postojala jedna "Arena" ,da bi igrali CS. Medzu njima je bila neka djevojka koja je dobro igrala CS(tada se igrao 1.3). Ja i raja se nalozimo da igramo cs a posto nismo znali gdje se klikne na net timu molili smo torresa. On nam nije htio dati da igramo tog famoznog Cantera dok nesavladamo Half Life.Jedne noci ja i buraz ostanemo da gledamo jedan CS mech portiv raje sa breke i posto su dva igraca izradila mahir kaze meni u burazu da sjednemo i da se pucamo beze.. Ja sam tad vec savladao kontrole sa Half Life i bilo mi je prilicno lagano da igram CS,koji sam tad igrao na strelice.I ja se zadam na onaj canter i svaki dan sam dolazio kod mahira u Arenu.Ako me stari trazio po DBR znao je da ako me nigdje na ulici nema da sam garantu u Areni.I tako prodje 2-3 mjeseca ispod mahira se otvori "konkurencija". Tog lika smo mi zvali NENO al ja fkt veze neam kako se taj lik pravo zvao,a igraonu smo zvali KOD NENE.. Ajmo cs... Gdje cemo?.. Kod NENE.. Neno je tad bio jeftiniji od mahira i kad nisam imao dovoljno para igrao sam dole mada mi je bolji ugodjaj bio u Areni..Nakon nekog vremena radi preslabe zarade Mahir odluci da zatvori igraonu. Meni bilo pravo krivo pa odlucim da sakupim raju da kofol "strajkujemo".. Na veliki hamer papir smo napisali "AKO ZATVORIS ARENU JE**T CEMO NENU" i preduhitrili ga ispred igraone prije nego je otvori.Kad nas je on vidio covjeku mal suze na oci nisu krenule..JBG morao je zatvorit j**o nas djecu bitne su pare..Nastavio sam ici kod nene sve dok mi jednom neko nije mazno sve pare koje sam spustio u novcanik pored centralne, u njemu su bile pare za neki izlet koje sam ja sakupljao kao blagajnik.Stari mi je razumljivo je**o sve jer je morao da nadoknadi pare za taj izlet a bas u tom trenu je bio tanak sa lovom. Jbg prezivimo ti mi nekako to al meni stari zabrani da idem kod nene jer ce mi kicmu slomit na 3 ili 4 djela nesjecam se dobro. Jedva sam se ja kanio iako sam nekad tajno isao kod nene,a kad odem isto tako sam javno dobijao batine na sred glavne dzade na dbr..Nekako se ja kanim toga i posvetim se malo trebicama ovo ono. Za mjesec dana od svog nedolazka kod nene, ja se pokupim sa jednom dobrom trebem iz skole. Ma kakav ja meni je sva prica bila imas li ti komp.. imas li kakvih igara itd. treba me nogirala nakon 2 dana. Pricala svima koji sam retard kako nemam zivota.(to vam je ono sad NOLIFER ja sam vas sviju prestigao u tome). I propatim ja taj raskid nekako al prestanem izlazit vani. Starom to bilo cudno pa me pita sta ti je.. Ja iskoristim priliku pa mu kazem da hocu komp. i kako sva djeca to vec imaju osim mene..Peglo sam se ja sa njim oko 3 mjeseca dok mi sa posla nije donjio neki jad i cemer koji je meni tad bio svetinja..Dodje meni onaj haver Nermin i podesi mi sve kako treba ovo ono..Preglada mi konfiguraciju i hladno me posalje u PM. Kaze kakva ti je ovo kanta dragi Armane?. Ja se sjebo al od srece ja njemu kazem de mi donesi kakvu igricu da probamo, a on ce ti meni na ovo samo moze tetris.. Tako je i bilo samo tetris je i mogo i neke glupe milka igre neam ni ja pojma..Aj posto nemogu igrat igrica zamolim starog da mi uvede int. On mi uvede dial up neki retardirani sto krci kad se konektujes xD.. Prezivio sam ja nekako sa tim cudom al dolazio racun bruku jos ja skido muziku,surfo gledo pornjavu itd itd. Tad se sjecam da sam prvi put izdrko na jednu porno glumicu "Crissy Moran" i zbog toga mi je kompjuter prirasto srcu 9-)9-)
Neke 2005 Sredim ja taj komp malo sa nekom grafickom i HDiscom i instaliram CS 1.5.. Igro protiv botova stelio se, kad mi zastopa izudaram centralnu itd. Nakon toga sam se preselio na Skenderiju tamo i sad zivim. To vrijeme sam imao samo taj rtd komp.Pa sam vise vremena provodio kod zeke u neonu, u BSD i u Blue Planetu...Upisem ja Ugostiteljsku Skolu na BISTRIKU.. Tamo pronadjem jos nekih int klubova. Al mi je najdraze bilo otvorenje INFERNA kad smo se samo zajebavali sa rajom. Sjecam se jednom kad sam Murisa aka BladeHood-a pitao sto nije bio kaze on sta cu tamo na carsiju u onu "Meku" od kluba da propadnem sa onog sprata oplako sam9-)9-). Samnom u razredu je bio jedan vec tad malo poznatiji gamer gestapo koji mi je rekao da navece ima mec sa nekim starijim likovima u Stasnetu da idem sa njim da gledam. To je bio moj prvi pravi mec koji sam gledao. SpetzNatz - dyemsoni, HaruN.,bladehood gestapo i P4SA protiv M-teama - ELA,Cassy, i jos oni stari igraci al bgm nemogu se sjetit nek neko dopise..Eh od tog dana sam se nafurao drama i od tada igram cs neprestalno..Upozno sam bruku raje.. Dobio novi komp..(koji je vec sada star al haj moze cs na njeg.).. Dobio novog najjboljeg HAVERA lirya.. upozno ryu iz cro. koja je drugi put kad je bila ovdje nakon sto je ostala izradjena za smjestaj od jedne osobe sa ovog foruma.. al necu reci koje.. morala nociti kod mene... tad smo se bolje upoznali i fkt sva raja koja igraju CS su pravo gotivni i fkt ako izadjemo zajedno 2-3 puta skonto sam da se mogu druzit sa svima..

CS JE CUDO!!!!

POZZ ZA lirya,gazzela,miquela, VEXa, ZENa, dni, CIJELI LAN KLAN, BladeHooDa,NerO*,njanju, i sve ostale.. Pozz za travare moje i sve one sa DBR koji me znaju.. <3 RYA9-)
Hi my name is Nebojsa aka Striker
I start playing video games when i have 7 years
My first gaming console was nintendo 89`
Now i have like 27 years and i play games 20 years

AND THIS IS MY STORY

I AM RLY GOOD~

P.S. Jedna zanimljivost 2002 ili 2003 je odigran mozda prvi online CW na prostoru BIH igralo se
NOXICUS Sarajevo vs KRALJEVA Banja Luka naravno igralo se preko losih konekcija..
Server je digao Bichar u Sarajevu
NX - Bichar Bu zaboravio ostale
kRa. - Vertygo Striker Preatorian Swordfish Nevermind

Pobedio NOXICUS ...

Pingovi su bili 200+ :) nama iz bl oni su bili oko 40 :)
jednog ljepog dana kisa je padala dva dana XD zezam se evo sad fino hehe

jednog ljepog dana udem ti ja na epn i normala igram cs-a bas me bilo krenulo poncem ubijat u dode neki infuzin i banuje me sa resonom "nema razloga" ko ne vjeruje imam ss pa cu mu pokazat al neise i tako rr konekciju i udem opet na epn kad nema infuzinoa haj tamo vamo pitam nekog admina sto me je ban tako i tako iznerviro sam ga i dosadi mi cs izadem udem na fb vidim sta ima izadem sa drustvom malo se zezali dodem kuci pogledam malo tv i legnem spavat spica mrtva...

evo kratko jasno opis mog dosadnog dana nemoj te mi samar opalit evo ima veze sa gamingom ima malo zaminljivih stvari XD
Bio jednom jedan..

Sjecam se da sam vec od malih nogu volio sve sto ima veze sa igrama.Konzola na kojoj sam prvi put igrao video igre je bila malena kockasta sprava u koju su se ubacivale kasetice.
Sa konzolom u paketu bili su dzojstik i nekakv pistolj.Posto sam bio mali , a i dugo je od toga proslo pa se bas i ne sjecam svih karakteristika te konzole.Nakon toga dobio sam Sony Playstation 1. I znao citavo vece provesti pred tv-om igrajuci dok je mati iz druge sobe govorila : „Odmakni se sine,otice ti oči“. Al ko se još brine o tome dok se uzivi u igru i uziva u svakom trenutku.Posto jos nisam znao sta je memory stick , plejku sam znao ostaviti upaljenu preko veceri i nastavit sutra igrati.Šta sam samo igara odigrao na njoj.Neke dobre,neke loše al uglavnom samo da se igra.
2002. godine sam dobio PC.Nisam ga znao koristit,nego mi je rođak prikljucio pc i instalirao Delta Force (onaj prvi dio).Tako sam ubijao vrijeme.Kasnije kad sam se i ja naucio koristit racunar instalirao sam bezbroj igara i uzivao.
Na kanter smo svi znali potrositi i do pet maraka,skupljajuci sve do navece pare i ispucas ih brzo. Unesi komsiji drva,uzmi od stare,staroj majci pomozi da uznese stvari iz prodavnice do zadnjeg sprata i eto para.Igrali smo i igrali.
Al prestao sam onda jedno vrijeme sve dok jednom onako iz zezancije nisam uzeo od kolege CD-e i instalirao na PC.Hu,Ha igralo se tako.Kupili malo fazoni po netu ,vamo tamo i lan se poceo kod nas pucati konstatno.Kaunter je bio glavna zanimacija.
Počeše tako i ozbiljniji klanovi,vamo,tamo.Prva dva turnira na koje sam isao odrzali su se u B.Krupi i bilo je ok.Nakon toga u Bužimu 2,3 puta i malo dalje u Doboj.
Sve je bilo rega.Nije bilo kao na onlineu sranja,psovanja.Mogu reci da mi je bilo super,vise zbog druzenja mada i cs nije zaostajao za njim.Jos malo se igralo ali interes opao.
Anegdota jeste bilo ali vise sa drustvom nego u vezi sa igranjem,sa bratom se non-stop svadjao ko ce na PC.Mislim da nije lose tako malo s drustvom igrati i eto.
Interes je sad skroz opao a uzroci su skola,dosadile igre.Pomalo igram iz zabave.
Ugl . To je bilo jedno lijepo vrijeme.
Dino, znash da te postujem i da mislim da si najbolji admin ikad na g.ba... Ali ovo da "nasi vrli admini ne daju priliku da zaradimo bodove" je smjesno... Brate, nikad vise prilika za zarađivanje bodova nije bilo... Aplauzi se daju za svaki "iole pametan post", slike dana se mjenjaju nikad brze, torque (nadam se da nisam pogrijesio) cesto otvara teme u kojima za svaki fin rad daje bodove, smoki je tu uvijek aktivan i nagradjuje fine radove, blentavi BLAZZE u sutradnji sa Wertuom organizije blentave konteste gdje se bodovi mogu zaraditi... Mislim da nikad nije lakse bilo osvojiti bodove...

Sry sto je off topic ali morao sam se osvrnuti na ovu recenicu koja mi je zapala za oko :)

evo ti primjer "lahke zarade bodEva" http://www.gamers.ba/forum/10/89956/3/vic-contest/

on topic :

Nekada davno u osnovnoj skoli, dok sam josh bio klican cuo sam da negdje u Hrasnici u neboderu ima raje koja igra necega sto se puca nesto... Ae odem ja tamo kad puno raje, svi igraju kantera (tada 1.3) i tako pocnem i ja od marke koju sam dobijao za uzinu pola da trosim na kanter... Tako iz dana u dan... Jednom prilikom zadesim se kada je tadasnja najjaca ekipa iz Delfina igrala meč, dc... Poznati igraci kao sto su dev1l, bok1, barlok, son1c, axl i sl. Mojoj sreci nigdje kraja, gledam uzivam... Ono totalno napaljen odem kuci i klepim od stare 2 KM (u vrijeme kada mi stari nije radio to je bilo kad izgubim 2 KM, odma se osjeti na nama)... I dodjem ja sutra da igram online-a, keno aka diablo mi udje na online i pocnem ja laganini... Nakon 3 minute, cujem ja LAGAAAAAA j**o ga ..., kad ustade bok1, sta radish ti idiote i ukuca mi quit u konzolu... Rekoh sta cu ja sad ? Kaze: "Sta ja znam igraj lana" ( a nema botova uopste ), eto to mi je jedna zanimljiva scena... Ja ko popisan sjedim i gledam kako mi vrijeme prolazi a ne smijem nista da radim... Bilo je josh excesa ali to mi je nekako bash najzanimljivije :)

Eto... <3

Post dobio aplauz od LudaCris

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.