Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 30 bodova

xDSL

263 pregleda · 13 odgovora · otvorena 16.12.2009. u 02:52

Znaci planiram da se sa adsl-a 15G prebacim na logostoftov xDSL....sad me zanima dali neko ima xDSL i da mi kaze kakav je hocu da uzmem:
Gama
Brzina: 8192/512 kbps
Saobraćaj uključen u pretplatu: 30 GB
Free zona: da
Mail adrese: 1 (150MB mailbox)
Web hosting (MB): 20
Dnevno trajanje usluge LOL.free: 24 sata
Maksimalna brzina pri korištenju LOL.free usluge: 8192 kbps
Iznos saobraćaja pri korištenju LOL.free usluge na mjesečnom nivou: 150 GB

Cijena: 45,00 KM

Najam opreme: 5,00 KM
meni se cini kao prejak net. uzeo bi ga ja ali ne moze na bozije pofalice ! :S
Upamti ADSL je ADSL i nema bolje samo problem je malo skuplji od ostali.A bilo koji drugi provajder koji ti kaze dajem ti ovu brzinu od 8mbps ili neku drugu LAŽE TE .

Vidi ja imam wireless 4mbps i vidi speed test ....

Tako da je adsl najstabilnija mreza i najbolja za gejmin....
Ako ti netreba za gejming onda prebaci se na taj drugi
Internet je predobar, ja koristim XDSL.

~ Ping 30 , 40, sve zavisi od servera, KGB > 20 , 30.

Konekcija ne pada nikako, ako potrosis limit imas @lol.free, tako da je prejako Ne moras see za limit nikad brinut'.

Onda prvi mjesec dobijes RapidShare account

Preporucujem ti, prikljjuci ovu konekciju, dodju oni za dan, dva da prikljuche.
Rješenje
Kod mene je beta paket, i internet je perverzija. Non stop visim na ovoj free zoni , nisam se ni konektovao na regularni nikako. Samo skidam (sta god mi se svidi) i opet mi ostalo 40 GB na free zoni i 12 regularnom. Nema potrebe da govorim da je taj gama duplo jaci od ovog' mog' beta. Ali ja sam i sa ovim prezadovoljan.

Nema boljeg u Sarajevu, koristim beta paket koji je po meni najbolji, brzina na redovnom(net) konektovanju je maximalna, što znači da ti neće past.Kad se konektuješ na freezonu, brzina se dijeli na korisnike, što manje korisnika tebi veća brzina, što više tebi manja, ali rijetko kad se desi da je slaba brzina pošto nema mnogo korisnika na xDSL-u.Uglavnom freezona ti je cijeli internet možeš igrat online igre surfat etc. et samo što je mana što se dijeli brzina, brzina ti se nekad smanji za 100 - 200KB/s.
Priključivanjem nekog paketa dobijaš besplatno rapidshare premium accaount na mjeec dana.
Imaš dodatne freezonu koja ide preko ftp-a, ali nema mnogo sadržaja, jer se nitko netrudi oko toga.

Ako imaš nekih pitanja u vezi logosofta obrati se a sve informacije imate na:
www.lol.ba

Trenutno najpovoljniji net u Sarajevu, šteta što nije dostupan u cijeom Sarajevu, ali bit će.
Meni je alfa paket pa sam prezadovoljan , a tek o gama paketu da ne pricam Vjeruj mi neces se pokajati
Meni se haver prebacio na tu konekciju i svaku noc kad imamo pracc svima ping 20-30-40 njemu 70 :/
a kaze da i brzina downloada mu cesto pada tj smanjuje se
al ne znam ti kako god oces
kao sto je xeon rekao
adsl je adsl bio i ostao

sad ne znam jel taj tvoj paket vjerovatno nije jer kazu da je taj dobar
Pricekaj do januara/februara BIHnet uvodi VDSL. 12mbits dl, flat. Za upload nisam siguran.
xE0N je napisao/la:
Upamti ADSL je ADSL i nema bolje samo problem je malo skuplji od ostali.A bilo koji drugi provajder koji ti kaze dajem ti ovu brzinu od 8mbps ili neku drugu LAŽE TE .

Vidi ja imam wireless 4mbps i vidi speed test ....

Tako da je adsl najstabilnija mreza i najbolja za gejmin....
Ako ti netreba za gejming onda prebaci se na taj drugi
Bolji xDSL 100 puta od ADSL-a. I brzina je tačna, znam ima mi jaran. Također koristim lol cable, nikad problema nisam imao. Niti lažu sa brzinom ili limitom. Plus ima bolje uslove od ADSL-a, pogotovo sa free zonom.

Tako da ti je moj savjet da pređeš na xDSL.
ma sta ja znam na adslu sam 4 god i nisam imao nikakvi problema do prije nekih 15 dana sad mi stalno puca konekcija pa me nervira pravo.......neki su mi rekli da ih nazovem i da kazem da mi novi modem donesu i da ce to rijesti problem
skile je napisao/la:
Nema boljeg u Sarajevu, koristim beta paket koji je po meni najbolji, brzina na redovnom(net) konektovanju je maximalna, što znači da ti neće past.Kad se konektuješ na freezonu, brzina se dijeli na korisnike, što manje korisnika tebi veća brzina, što više tebi manja, ali rijetko kad se desi da je slaba brzina pošto nema mnogo korisnika na xDSL-u.Uglavnom freezona ti je cijeli internet možeš igrat online igre surfat etc. et samo što je mana što se dijeli brzina, brzina ti se nekad smanji za 100 - 200KB/s.
Priključivanjem nekog paketa dobijaš besplatno rapidshare premium accaount na mjeec dana.
Imaš dodatne freezonu koja ide preko ftp-a, ali nema mnogo sadržaja, jer se nitko netrudi oko toga.

Ako imaš nekih pitanja u vezi logosofta obrati se a sve informacije imate na:
www.lol.ba

Trenutno najpovoljniji net u Sarajevu, šteta što nije dostupan u cijeom Sarajevu, ali bit će.
Jedva cekam da dodju do mene ali blizu su

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.