Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 15 bodova

Adsl konekcija dc

354 pregleda · 21 odgovor · otvorena 14.12.2009. u 17:47

Pozdrav svima, evo vec od ponedjeljka imam ovaj problem(proslog ponedjeljka). Naime, ADSL konekcija mi jedno vrijeme radi pa dobijem dc(disconnect), ovaj disconnect moze trajati minutu, 5 minuta, sat, 3 sata itd. Eh sad me zanima ima li iko slican problem, je li ga uspio rijesiti ili jesu li mu dolazili iz ADSL-a da poprave...
Ja sam zvao ADSL nekoliko puta, krivili su moj kompjuter(virus-CUJ VIRUS )resetovali su port, dolazili su mi kuci i sve sto je uradio je zamjena kablova u spliteru u nadi da ce to rijesiti problem...Naravno to nije rijesilo problem i ja sam ih morao ponovo zvati.
Kad mi se dc dogodi, lampice na modemu sve rade, ali ja ne mogu nista pokrenuti sto je vezano za internet. Jedino rjesenje je reset modema ( ON i OFF) i onda se nadati da mi se vrati konekcija...
Skenirao sam kompjuter, stavljao kabal od konekcije u druga dva kompjutera, resetovao ono manualno(rupica mala), brisao cookies(CCleaner). Nista od navedenog nije pomoglo.
Da li ima iko ovdje strucniji od onih mongoloida bez adekvatne skole u ADSL-u? Ima li ko sa istim problemima? Zna li iko rijesiti problem?
U NJIHOVIM OCIMA SI KONETOVAN TO JEST RUTER TI IDE NA NET AL RACUNAR TI NIJE NA NETU MOZDA DA TI JE SE RUTER SJEBO ILI CAK MREZNA KARTA JER ZNALO SE DOGADJAT DA PUSTE JACU STRUJU PA DA SPALE NESTO RECI IM TO PA CES VIDIT STA CE RECI

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.