Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

RiP Mirza 'Kinđe' Delibasic

417 pregleda · 50 odgovora · otvorena 08.12.2009. u 16:06

Na današnji dan prije osam godina preminuo je najbolji bosanskohercegovački sportista, košarkaški virtuoz, i veliki čovjek Mirza Delibašić Kinđe.

sarajevo-x.com

Mirza, hvala ti...

RIP Legendo

EDIT: Ev' gledam, danas godisnjica i Johnu Lennonu, legendi muzickoj ! rip
Upravo sam maloprije gledao na vijestima...
Sjajan igrač,prije svega čovjek.

RiP Mirza
R.I.P
Neka mu je vjecni rahmet....:( Bog zaista uzima ono najbolje
Htio sam otvorit' temu, al' rekoh nek' neko drugi napiše..

Nek' počiva u miru.. Bio je fenomenalan igrač, prije svega čovjek. Po njemu sam i dobio ime

RIP
R.I.P Mirza
Trebo si napisat 'In Memoriam' a ne RiP ko da je tek umro.

Nek ti je laka zemlja Kindze legendo nasa
R.I.P :(

Svaka epoha ima one ljude zbog kojih se sve, zapravo, i događa. Čovjek, kažu, i živi da ga se sjećaju. No, sjećanje je samo dio nečeg mnogo većeg, kao što je i čovjek samo bljesak u svemiru. Mirzin odlazak je kraj jedne epohe iz koje su sjećanja najbolje stranice naših života.

Sa pet godina majka ga je upisala na balet. Bilo ga je stid jer je između trideset djevojčica bio jedini dječak. Za sebe je govorio da mu u osnovnoj školi umjetnost nije išla - "crtanje mi je išlo slabo, pisanje isto". A postao je umjetnik igre koju zovemo kraljicom igara. Petar Skansi, čovjek protiv kojeg je odigrao toliko utakmica, zvao ga je baletanom. To je ponovio i Dan Peterson, trener i komentator koji je, prenoseći utakmice za televizije čiji je vlasnik današnji predsjednik vlade Italije Berlusconi, na mješavini italijanskog i engleskog, vikao: "Delibasic, Delibasic! Boljih je možda i bilo, elegantnijih sigurno nije."
Rest in peace:*

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.