Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 30 bodova

Racunar krep'o!?

231 pregled · 11 odgovora · otvorena 06.12.2009. u 20:40

Ovako ,, dok sam danas nesto radio za racunarom u jednom trenutku on "riknu" i ostavi me na cjedilu. Ja kont'o nestalo struje, pogledam nije , i pritisnem POWER da ga ponovo upalim kad ono NISTA, ja opet kad opet NISTA, i od tada ne daje znakove zivota. E sad pitanje za strucne osobe (razumijem se i ja dosta ,ali ipak da se posavjetujem). Da li su vece sanse da je "otisla" napojna iili maticna. Napojna stara 5 godina (od starog racunara jedino ona ostala) , maticna stara manje od godine. I jos je bitno naglasiti da led dioda na maticnoj svjetli kada ukljucim napajanje, ali kada pritisnem power ne cuje se nista, niti se ista pokrene.

Eto ako je neko imao slican problem neka da savjet, i BEZ nagadjanja.

CALIFORNIAAAAAAAAAA VACATIOOOOOOOON!

Hvala , poz.
Rješenje
99% Napojna dobar si pa ti nije ranije..
Zst stavljas bobe ?

http://www.plus.ba/proizvodi/index.php?idkat=781#
E ovako imao sam isti problem, znaci igram wow i nestane struje. Posle 2 sata doslo , nece komp da se upali. Ja sledeci dan odnesem i kazu napojna. Nisam puno platio 30 KM.
Zasto jednostavno ne odneses u servis umjesto da ti tu expermientises
Jarane napojna 100% imao sam identicni slucaj odjednom nesto zasvjetlilo iza kompa komp mi je bio tada star samo 4 mjeseci..... kupi novu napojnu i sve stima ostalo ti se nista nije pokvarilo vjeruj mi....

molim bobe :D:D:D:D:D:D
Zovi efendiju ... Ak je crko ... ( SALA )
Napojna jarane uzmi od nekog komsije sam stavi da vidis ak bude radilo tebi bolje .. Xd

Ak je suprotno nosi u servis ..
Najvjerovatnije napojna ti je otišla, al ako možeš da izvariš bateriju sa matične ploče, pa nakon par sekundi vrati bateriju, kad to uradiš probaj upalit PC ako se neupali, nosi u servis.
Pa najvjerovatnije da ti je do napojne jedinice ...
Jos kako kazes da je stara ... kolika je jacina ?
Ako imas dobru graficku i sve ostale zahtjevnije stvari, morat ces nabaviti jacu napojnu ... V ili W ne znam sad x) fizika na nivou jbg :$

Usput kad budes otvarao komp, make shure da ocistis sve coolere i sveukupan unutrasnji dio ... (:

AJdE je napisao/la:
Zovi efendiju ... Ak je crko ... ( SALA )
Napojna jarane uzmi od nekog komsije sam stavi da vidis ak bude radilo tebi bolje .. Xd

Ak je suprotno nosi u servis ..
Jesi smijesan idi se baci pod autobus...
kupi novi napojno 20 KM :r nema šta drugo, maticna nije sigurno... meni je grom spržio: napojnu, ram, mržnu, ruter... :D
hvala svima, posto ste svi manje vise isto rekli (napojna oh yea) ,,, bobe idu prvom!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.