Naime clocko sam "Pentium 4 3.06 ghz na 3.66 (povecao fbs sa 133 na 157 ).Imam ovu maticnu G31M-ES2C gigabyt .U njenom biosu postoji neki "inteligent tweaker " .Usao sam u taj tweaker pomjerio sam fbs na 157, ali sam morao stavit voltage na automatic .Temperatura je bila prije oko 20-40 max .Sad je oko 38-58 max .Usao sam u res 5 .Dobio sam nevjerovatnih 50-70 fps .Dok sam prije imao oko 25-40 max .Ostale komponente pca su ati hd3600 512 ,2 gb rama win 7 .
E sad ja se zaigrao kad odjednom na 3-5 sec jako zalaga ,fps padne na 5 .Ja ono wtf ! .Trenutna temperatura kad sam igrao bila je 50 .E sad ja kontam da nije doslo do prevelike voltaze .Nedavno sam kupio novu napojnu od 450 w.Voltaza koju uzima cpu je 1.460V .E sad ja nezam do cega je pa dodje takav lag .U tom trenutku kad zalaga cuje se neki cudan zvuk iz pca .E sad me strah da ne pregori pc ,jer sam tek uzeo maticnu i napojnu .
Znatel kako da rijesim ovaj prob ,ili pak sta ka prouzrucuje .Hvala ,bice nagrada ko mi ovo odgovori
E sad ja se zaigrao kad odjednom na 3-5 sec jako zalaga ,fps padne na 5 .Ja ono wtf ! .Trenutna temperatura kad sam igrao bila je 50 .E sad ja kontam da nije doslo do prevelike voltaze .Nedavno sam kupio novu napojnu od 450 w.Voltaza koju uzima cpu je 1.460V .E sad ja nezam do cega je pa dodje takav lag .U tom trenutku kad zalaga cuje se neki cudan zvuk iz pca .E sad me strah da ne pregori pc ,jer sam tek uzeo maticnu i napojnu .
Znatel kako da rijesim ovaj prob ,ili pak sta ka prouzrucuje .Hvala ,bice nagrada ko mi ovo odgovori
aa sto se tice clockanja tog stopanja to ti je do sistema nece ti zastopati ako clockas nego te zeza sistem