Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Siberie - vas "review"

449 pregleda · 20 odgovora · otvorena 05.12.2009. u 20:40

Evo skupilo se para, 100-120km, a trebaju mi slusalice . .

Vidim u plusu siberie
white i black 119km(gotovina)
a pink i red 115(supci!)

iste sluse, 5km razlike, al dobro, to se moze nadodat . .

Slusalice bi se koristile mp3/mob muzika, i svakodnevna pc uporaba, znaci filmovi,glazba,igre . .

Pa bi zamolio vlasnike navedenih slusalica(steelseries siberia) da mi kazu kakve su im sluse.

Kvaliteta zvuka? Pistanje? Trajnost? Kvaliteta? Udobnost?

Zamolio bih normalne odgovore i nekakav argument uz komentar . . a ne da napisete "super su, prva liga uzmi" "drama su uzmi slobodno" itd itd . .
Prejake slusalice, uzmi ih odma, ja ih imam 1godinu, dobro me sluze, kvalitetan zvuk ... da na duljim znaci prejake ... 7.1
edit: ako ti treba slika, uslikam vise puta i okacim slike
carNage je napisao/la:
;) :P "drama su uzmi slobodno" bez zajeb*** uzmi slobodno
HAHAHAHHAHHAHAHAHHAHAHAHA
9-)

Post dobio šamar od vLexinho

Meni je glupost dati 120 KM na jedne slušalice. Možeš uzeti neke do 50 KM, koje su isto dobre. Ev' ja imam od 14 KM, koje sam kupio predprošle godine, odlično me služe u igri kao i za muziku + dođe mikrofon uz njih. Ja kad vidim da neko fura se što ima, više bih rekao da je kupio te slušalice da se ku**i djeci da on to ima. Bacanje para. Možeš ih pametnije investirati.
sve je to fino i krasno, ali nakon 6 mjeseci posjedovaces dvoje ili troje slusalica (salim se imat ces jedne, ali u toliko komada) ako vec trazis slusalice za svakodnevno koriscenje preskoci "gaming" produkte i pazari si neki sennheiser iz HD serije, usi ce ti biti zahvalne, a i 2 godine garancije (koje ti nece trebati) nisu na odmet
spY je napisao/la:
Meni je glupost dati 120 KM na jedne slušalice. Možeš uzeti neke do 50 KM, koje su isto dobre. Ev' ja imam od 14 KM, koje sam kupio predprošle godine, odlično me služe u igri kao i za muziku + dođe mikrofon uz njih. Ja kad vidim da neko fura se što ima, više bih rekao da je kupio te slušalice da se ku**i djeci da on to ima. Bacanje para. Možeš ih pametnije investirati.
13,99KM u Robotu uzeo prije 2 god kunem ti se...imaju i mikrofon
grmeee
Slusalice, kao slusalice su kvalitetne, te "lijepo stoje na usima", tj. i nakon dugotrajnog nosenja na usima 10h+ na dan ne osjetis nista. Jedino sto smeta je koncept mikrofona.

@dvr: I siberie imaju dvije godine garancije.

Post dobio aplauz od nc

vidi POTPISUJEM dvr.....upravu je....
ja imam STEELSERIES SIBERIA..... white....znaci slusalice su boli glava.....ono predobro....i kvaliteta im je jako dobra....ali ako hoces za ta slusanja mjuze i tako tih stvari mani se gamerskih slusalica kupi nesto jednostavno
Kvaliteta zvuka? Pistanje? Trajnost? Kvaliteta? Udobnost?

najjace slusalice ikad

kvaliteta zvuka prejaka barem meni za cs sve cujem, pistanje kakvo pistanje :$, trajnost ne bacaj ih i radit ce ti 1337 godina , prejaka , za udobnost imam osjecaja da se slusalice tj unutrasnjost slusalica prilagote usima koda dobiju oblik usinu mozda i grijesim ne znam ... kad stavim lijevu slusu na lijevo uho odlicno mi je a kad stavim lijevo na desno fuj bas koga obuces lijevu tenu na desnu nogu

mikrofon mi malo smeza em se zapetlja da kablove od slusa a i mrsko mi ga je "kacit" na majcu da su barem napravili mikrofon sa slusama

8/10 za sluse jel lako pucaju :$ a i pomalo su teske

qpi ih

Post dobio aplauz od vLexinho

VioleN je napisao/la:
Slusalice, kao slusalice su kvalitetne, te "lijepo stoje na usima", tj. i nakon dugotrajnog nosenja na usima 10h+ na dan ne osjetis nista. Jedino sto smeta je koncept mikrofona.

@dvr: I siberie imaju dvije godine garancije.
izvinjavam se, nisam upucen u garantni list nasih ss dobavljaca, ali ipak, neke stvari se ne mogu kupiti novcem ..... a kvalitet jeste jedna od tih stvari. Ako vec zelis slusalice koje mozes uzeti u sarajevu i koristiti ih u te svrhe, zasto ne uzeti in ear siberiu ? ili neke "audiofilske" ? vjerovatno ima u sarajevu neka radnja gde se prodaju muzicki instrumenti? 99% je da ces naci nesto sto ce da ti odgovara, a bit ce kvalitetnije od siberia.
Ipak pricamo o kompaniji koja se specializovala za pravljenje podloga, a ne slusalica ? jedini headset iz trenutne ponude nasih gamerskih shopova koji vrijedi svaku marku su razer barracude, iz prostog razloga sto posjeduju PRAVI 7.1 zvuk, sve ostalo je sranje.
Imam ih ja , neces se pokajati ako kupis
Stvarno su predobre

http://artist.ba/mex/artikal.php?art=1865

ovo jeste banjalucki shop, ali moraju negde u sarajevu (tj mostaru, izvinjavam se) prodavati nesto slicno, vjerovatno jedan od najboljih modela koji se mogu kod nas naci za tu cijenu, jos nadjes sebi neki mic ako ti treba vec za neki chat i TYT :D (TYT=to je to)
kupi zvučnu karticu s' njima i onda sluše prejake. Samo što se udobnosti tiče SteelSeries Siberia v2 su ti mnogo, mnogo, mnogo udobnije.
dvr je napisao/la:

ovo jeste banjalucki shop, ali moraju negde u sarajevu (tj mostaru, izvinjavam se) prodavati nesto slicno, vjerovatno jedan od najboljih modela koji se mogu kod nas naci za tu cijenu, jos nadjes sebi neki mic ako ti treba vec za neki chat i TYT (TYT=to je to)

or

http://artist.ba/mex/artikal.php?art=4364

?? Vazno mi je ovo covjece, ima da mi pomognes

or
http://artist.ba/mex/artikal.php?glavna_kat=24&kat=68&art=250
RULF qme ja bih ti preporucio Razer Carcarias da uzmes znaci sluse gore ako imas jos 10 KM uzmi njih gore to je moja preporuka a sto se tice siberia udobne su pravo i dobar zvuk ali bez zvucne bar meni su k....
rulF je napisao/la:
Spy: u ovih 6-7-8 godina otkad imam pc, nisam kupio sluse skuplje od 15km . . :/

Al eo, imam para, a trebo bi nes kvalitetnije . .

Davore, problem je sto neam odakle zbavit, i neam puno para, znaci 120km je neki limit . .

Davore,
http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/private_headphones_wired-headphones

?
gejmat ces ? kanter or neka druga pucacina , gdje ti treba zvuk da bi se mogao snalaziti ? U koliko je odgovor DA , uzmi slusalice . Ja ih imam , predobre .. Sto se kvalitete zvuka tice , nemam rijeci , sve u svemu samo rijeci hvale ..
Al' ako ti neces gejmati , nema potrebe za slusalicama od 120 km , imas i meduse koje kostaju 30 km a poredobre slusalice + ti ostane " za kafu " ..

Javi ako treba da ti upload slike , sa svog stola
ne znam, vidi koje ti se vise svide :) razlika u cijeni je minimalna
pogledaj malo po gradu, gde prodaju opremu za muzicare, moraju imati i nekoliko modela slusalica :)

samo zapamti, siberie su open ear headset, dok su ove obicno closed (razlika je samo u izolaciji pozadinske buke)
Slusalice su predobre, ja ih koristim negdje oko 8 mjeseci, slusalice su predobre.

~ Udobne
~ Predobar zvuk
~ 100% rade, niti jednog kvara nisam imao.

Naravno bolje su sa zvucnom, ja imam zvucnu, jest' da su skuplje al' prejak' zvuk bude.

7.1

Post dobio aplauz od vLexinho

Eh vak'o.

Prije sam sa svakim slusalicama imao problem (desna slusalica prestane raditi) .

Kada sam "kupio" siberie , onaj kabal sam zaljepio za st'o

Kupio sam pink ( gay ) siberie.

Znaci : Slusalice BEZ ZVUCNE su prejake , sa zvucnom kakve su necu ni da razmisljam (mire psujem ti !)

Samo ima nekad problem sa micom ... npr kad pricas pocne sustat al kad malo puhnes il ga iskljucis-ukljucis opet je normalno (znaju ovi sa venta sve o tome )

ako uzmes sbierie neces se 100% pokaja't.

btw uzmi pink :$ :$ :$

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.