Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

MOJA TV - preko racunara

317 pregleda · 16 odgovora · otvorena 01.12.2009. u 16:00

Trazio sam teme slicne ali nisam nasao
rijec je o tome jel sto sam prikljucio MOJA TV i ok resiver tv sve normala ok kako da spojim na pc tv
rece mi ovaj da trebam u port koji je za tv spojiti svoj mrezni kabl uradio i veli mi da trebam gledati preko VLC playera ali mi nije dao ip adrese ili sta mi vec treba
moze ko pomoci?
hvala
jbg shamar  
nisam bio upoznat sa ovime  

A storm  
meni kad su to stavljali pitao sam ih mogul' na pc kazu oni ne, oni odu u drugu sobu,a ja na njihov laptop i nabrzaka kopiram ip koji kucas u vlc da bi gledao ^^
znaci u ukopcas svoj kabal neta u router, rupica u koju je inace ukopcan kabal resivera moja tv koji ide u tv i ukucas u vlc ovaj ip koji cu ti sada dati, samo da nadjem txt fajl ...

rza stfu noob
RzA je napisao/la:
jbg shamar  :)
nisam bio upoznat sa ovime  :)

A storm  :P
mozes gledati nemoj se provaljivati
oni gledali na laptopu ..
ali nisam stigao zapisat / zapamtit ipove
Lefty je napisao/la:
mozes gledati nemoj se provaljivati
oni gledali na laptopu ..
ali nisam stigao zapisat / zapamtit ipove
Brate najlakse ti je nazvati 1422 i njih pitati, nije im bezveze sluzba 24h online, samo nazovi reci im sve sto si ovdje napisao i gg objasnit ce ti covjek
je**********e je napisao/la:
Brate najlakse ti je nazvati 1422 i njih pitati, nije im bezveze sluzba 24h online, samo nazovi reci im sve sto si ovdje napisao i gg objasnit ce ti covjek
Fazon je u tome sto oni tebi ne daju na pcu to 

Zato me i naljutilo rek'o sad cu namjerno seljacino 
iGod je napisao/la:
Fazon je u tome sto oni tebi ne daju na pcu to 

Zato me i naljutilo rek'o sad cu namjerno seljacino 
Pa i nije namjenjena da mozesh koristiti za PC josh, jednostavno nemozesh, ako imash TV uradish ako nemozesh nemozesh, ja mislim da uopste nemash izlaz sa njihovog recivera za PC al et mozga grijesim probaj
je**********e je napisao/la:
Pa i nije namjenjena da mozesh koristiti za PC josh, jednostavno nemozesh, ako imash TV uradish ako nemozesh nemozesh, ja mislim da uopste nemash izlaz sa njihovog recivera za PC al et mozga grijesim probaj
Gledaj, citav sistem koristi router za sve, ja nebi ni razmisljao i gledanju na pcu da to oni nisu uradilikad su stimali kod mene MojuTV, znaci 100% moze se gledati na PCu, samo jos moramo otkriti pravi nacin - znas kako kaze Mitnick, nista nije nemoguce, samo se problemi razlikuju po teskocama u rijesavanju
iGod je napisao/la:
Gledaj, citav sistem koristi router za sve, ja nebi ni razmisljao i gledanju na pcu da to oni nisu uradilikad su stimali kod mene MojuTV, znaci 100% moze se gledati na PCu, samo jos moramo otkriti pravi nacin - znas kako kaze Mitnick, nista nije nemoguce, samo se problemi razlikuju po teskocama u rijesavanju
Ma i to sto kazesh vjerujesh eni to stari sve uradi ko kada tamo radi, meni to komplikovano da te bog sacuvaj onda me on pocne handrit objasni mi i bude oke 

Daaaavno ja imam ovu glupost ali smo se mi je*****i da to postavilo nismo ni recivera imali 

al haj bice to dobro
Nego da se nadovezem na temu, valja li iskreno sta daj internet i TV, valjal DL, jel stabilna konekcija kad pada kisa, snijeg i to?

svaki info dobrodosao-.-
da i kod mene je ista situacija bila dosli su stavili modem proradio net spojili na port 2 od modema tv i veli kao prvo cemo probati na pc
stavi laptop upali vlc player udje i pogleda tv.. i normalno gledao kanale samo mjenjao ipove ili sta je vec ovo
eh sad ja sam taj isti ip upisao i nece mi
ali sam primjetio da su dodali par kanala i moguce da su se promjenili ipovi
Lefty je napisao/la:
da i kod mene je ista situacija bila dosli su stavili modem proradio net spojili na port 2 od modema tv i veli kao prvo cemo probati na pc
stavi laptop upali vlc player udje i pogleda tv.. i normalno gledao kanale samo mjenjao ipove ili sta je vec ovo
eh sad ja sam taj isti ip upisao i nece mi
ali sam primjetio da su dodali par kanala i moguce da su se promjenili ipovi
http://pokit.etf.ba/upload/?pokit33e8075e9970de0cfea955afd4644bb2.png

who's your daddy? 

jos da skontam kako se odmaket' od bht-a i behar tva -_-
Lefty je napisao/la:
a sta si uradio :O
Nastim'o konekciju na 192.168.1.1 koja se inace koristi za ovaj reciever MojaTV, ukopc'o LAN kabal od svog racunara u rupu na routeru za koju je ta konekcija napravljena, upalio VLC;
Media>Open Network Stream, ukucao ovaj IP sto sam ti dao, mada moze i ovaj sto si mi poslao na pm i pokren'o se BHT 
Samo fazon je u tome sto imaju 2 programa - bht i nekakav hadaljski behartv ...
Pokusavam skontat' kako i ove ostale nastimat, a vjeruj mi da cu na neki nacin ovo gledati nema druge 
iGod je napisao/la:
Nastim'o konekciju na 192.168.1.1 koja se inace koristi za ovaj reciever MojaTV, ukopc'o LAN kabal od svog racunara u rupu na routeru za koju je ta konekcija napravljena, upalio VLC;
Media>Open Network Stream, ukucao ovaj IP sto sam ti dao, mada moze i ovaj sto si mi poslao na pm i pokren'o se BHT :D
Samo fazon je u tome sto imaju 2 programa - bht i nekakav hadaljski behartv ...
Pokusavam skontat' kako i ove ostale nastimat, a vjeruj mi da cu na neki nacin ovo gledati nema druge :D
eh da do toga je bravo :D
bas se kontam da nije do postavki modema
da da kod mene je stavio na .2 to je to hvala
a sada treba ganjat ipove xD
pa napravit listu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.