Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Counter Strike - Diskusija o svemu vezanom za ovu igricu !

1.616 pregleda · 80 odgovora · otvorena 26.11.2009. u 19:48

Dobar dan .

~Evo da ubijemo malo dosadu , neki su vec dosli iz skole , sa posla pa da se malo ispisemo , nesto pametno procitamo i tako !:P

Kao sto svi znamo na gamers.ba barem 80 % clanova igra cs !
I neki su govorili da ce prestati igrati pa su prestali , neki su isto tako govorili da nece igrati pa su se vratili nakog par dana !
Sad mene zanima sta je to toliko dobro da je svi igramo a zivimo u drzavi i sire gdje se to ne cijeni sto igramo barem ovde kod nas ?

-Da li je vam je bitna konekcija ?
-Da li vam je bitno kakav racunar imate ?
-Kako smatrate da mozete postati bolji igrac cs -a ?
-Jeli igrate cs iz zabave i da ubijete vrijeme kad nemate nista drugo da radite ?
-Jeli igrate za neki turnir da odete i pobjedite ?
-Da li ce se ikada kod nas od ove igrice moci zaradjivati za hljeb?

~Iskreno igram cs vec 4 + godine !
Nikada nisam imao internet i racunar za igrati kako treba ili je padao fps u smoku , ili je konekcija bila losa pa i padala stalno , igrao iz igraonice sad od kuce kad mogu !
I pored tih silnih problema ja sam nastavio da igram volim cs !
Volim ga jer gledam po g.ba i sire (galerijama) kako narod ima extra racunare , slike od preakog interneta i to mi daje volju da sjednem i kazem e ja sad odo njega ubijati i dokazati da dzabe sto ti imas u galeriji prespremno sve kad cu te opet zgaziti  !
Ali nije samo to razlog tu je i sprdnja sa igracima sa kojim igras itd !
Tu je bila i zelja za nekim turnirom eto dosao je i taj 1 u doboj-u bilo je extra nazalost kao sto sam rekao situacija mi ne dozvoljava da jos mogu da treniram sa ekipom istom zbog konekcije i racunara pa vise se orijentisem na pub i tako  !

Uglavnom svoj skill pokusavao sam da usavrsim tako sto sam gledao neke igrace sto duze igraju cs tj gledao ih uzivo , preko demo-a neke jace ekipe zapravo samo fnatic  , razne klipove na youtube-u itd .
~Po meni bi jedno fino igranje prestavljalo da imam fps 100 u 3 smoka , konekciju da mi je ping max 50 i sto se tice opreme mis , podloga nesto eto samo nek ide i to je to !

Neki skidaju cfg od nekih igraca boljih ali ja smatram da to ne igra veliku ulogu u igranju ove igrice vi sebi cfg nastimate i vidite koji vam najbolje odgovara i igrate svaki dan i naviknete se i dobro je 

Napisite svoju pricu kako to da igrate cs , sta je vama dobro u igrici , sta lose , racunar , net i tako te stvari .
CIsto neka manja diskusija ! 

Fini postovi bice nagradjeni aplauzom

Spamanje =samar/ban !

Edit : Samo se o cs prica nikakva druga igrica !

I ako moze vise da pisete tekstualno a ne ovako kao sto sam ja naveo pitanja !
Mene zanima kako to da igrate cs , i uopste vasa prica o svemu vezanom za cs 

Ja cu ukratko, samo da iznesem misljenje.

Da normalno. Je**s igru ako ces se ti patit, onda to vise nije igra, to je patnja?

U neku ruku i da. Posto volim poigrat i novije igrice, da.

Uvijek, al uvijek moze bolje. Sta mislis zasto ronaldo nije presto trenirat?

-Jeli igrate cs iz zabave i da ubijete vrijeme kad nemate nista drugo da radite ?
I jedno i drugo, al vise iz zabave.

Vjeruj da jos nisam iso na turnir.

Hmmm... Kod nas od rada na brenti, tj. mukotrpnog rada i rada koji je, kako da kazem, neki normalan (ne mislim normalan ž, jer uopste nije normalno kad vidi sta sve ljudi rade) a kamoli od kantera. Gotovo nemoguce. Pa vidis kakva nam je drzava, znaci nema dalje.

Eto, toliko do mene. Bai

EDIT: Dok sam kucao, ti si editovao. Al eto, nea veze, otprilike bih ti to rekao i u prici.

Post dobio aplauz od mirofa

-Da li je vam je bitna konekcija ? -DA
-Da li vam je bitno kakav racunar imate ? DA
-Kako smatrate da mozete postati bolji igrac cs -a ?- Trud
-Jeli igrate cs iz zabave i da ubijete vrijeme kad nemate nista drugo da radite ? - prije sam igrao radi zabave , sada igram da ubijem dosadu jer ima previse rtda
-Jeli igrate za neki turnir da odete i pobjedite ? - Ne
-Da li ce se ikada kod nas od ove igrice moci zaradjivati za hljeb? - Cisto sumnjam

Poceo sam igrat cs prije 2 god ono cisto radi uzitka ,al ovo je postalo cisto sranje jer sad svaki debil udje pocne palit cit , napravis 2-3 hs odma proziva te , psuje itd... i sad igram da ubijem dosadu !

Headmyster je napisao/la:
Igram c.s ponekad iz zabave samo onako da se malo opustim i da se zajebajem !Vise ni c.s nije sto je bio npr uso neki dan na epn kad puno citera pa jbt gdje je admin da to rijesava !!!
Onda sam ga presto igrat radi tih "citera".Al ev opet ponekad udjem na neki deatmech ili zombi mod nako radi furke samo da bi se zabavio(ubio vrijeme)!Sto se tice pc-a dobar je sve igram na high al za c.s ti brate ne treba nesto jak pc ni neka jaka oprema,al zato ti treba malo bolji net da ti nebi lagalo.Ako ti znas igrat ti ces i sa onim najgorim pc-om i onom najgorom opremom bit pRo!Et tolko od mene ♥
Cs ne moras igrati samo ovako na pub. ili neki cw !
Imas tu jos zombi server , bhop -kz , surf itd fudbal i tako tih stvari koje uvijek kada ti nesto vamo dosadi imas to !
Sto se tice cheater-a zato je zakon uzeti steam i igrati a ovako cim vidis da na nekom serveru ima neko cheat predjes na neki drugi i igras ! Cheater na serveru i da prestanes igrati cs to znaci da si igrao ga veoma malo .. .Zamisli nekoga ko igra cs 5 godina i na serveru vidi cheater-a isfura se i nece vise igra !
Ocu da ti kazem da samo znaci konekcija , racunar ili neki porodicni problem tipa da moras radis da bi se prehranio sebe i porodicu mogu da te sprijece da ga prestanes igrati !
;)
Kanter sam počeo igrati tamo negdje 2003. godine možda, tj. kad se otvorio prvi internet klub u Gornjem Vakufu. Tad se gonjao ja mislim cs 1.5. Po teolovim serverima; djuro, ilija i milivoje. To su bili dani uživancije. Niko nije znao za cw. Pucao se public samo. Nije bilo cheatera, sve u najboljem redu. Dok nisu cheateri došli. Tad je sve počelo da vene. Al' eto i dan danas me ta igra privlači svojom jednostavnošću. Iako nema grafiku neku, niti koji klinac. Jednostavno ima 'ono' što većina današnjih 'napucanih' igara koje mogu pokrenut samo 'tatini sinovi'. CS mi ide sasvim bez problema na compu. FPS stoja. Sasvim dovoljno da uživam u igri.

I ako neko želi da bude bolji igrač u cs mora imat neki solidan računar. Isto ti vrijedi i za druge poslove. Npr. nogometaši, logično je da bolje igraju sa novijim kopačkama nego bosi ili u starkama? Osim hardwera moraš imati malo mozga, talenta or šta već.

CS igram iz ličnog zadovoljstva. Nekad mi tako 'sjedne' kad odigram 2-3 mape puba ili wara. Opušta, malo rafalanja i rusha. Ispuše se covjek jednostavno. I sada ga igram, sedmicno možda 10tak sati. Što se turnira tiče. Ove godine sam išao na 3 turnira. Doboj, Travnik i Bugojno. Pogotovo mi je drago što sam otišao u Doboj, upoznao svoje teammejtse. (critical♥; mirofa, kosta, duca i osveNtik chempa:D kao i ostale) Nadam se da će i sljedećeg raspusta biti u Doboju turnir jer idemo spremniji (barem mirofa i duca kažu tako ). Nismo očekivali da osvojimo turnir, jer nam je to prvi put LAN bio. Trema ovo ono, ali ima turnira još. Samo da svi obezbijede internet i solidne compove i šutat cemo. A ti boga što se napisa xD. Dosta. S:

Teško da se ovdje može hljeb zaradit na CS. Možeš samo janje pojest, pive i provest se dobro ako osvojiš turnir. Al' j**o to. Odeš 2 dana se zajebaješ sa rajom, j**o pare. Druženje je tu.

:*

Da li je vam je bitna konekcija ?

-DA..
-Trebalo bi da bude , ali ako ti znas igrati cs-a nije vazno na kakvom racunaru igras , bila to masina ili "digitron"..
-Samo vjezbanjem i to na dm serverima ..Kazu da je za skill potrebno imati dobru opremu npr. mis od 100 km , ili sluse od 100 km , neko dobar tepih ( podlogu) od 50
km, sve sto imam od toga je jbna podloga ali nikada me nije ni zanimalo niti sam imao namjeru da ja dajem pare za to , dobar je ovaj mis od 8 km nista mu ne fali...
-Igram cs iz zabave i da ubijem vrijeme -.-
-Only 4 fun..
-Nevjerujem da ce se ikada moci od igrice zaradjivati za hljeb u BiH ..

Cs ne igram dugo , jedno godinu i po , ali u to godinu i pol sam bio aktivan ... Kazu da je prije bio pravi merak igrati cs -a ,ali danas nemoze se normalno odigrati sat vremena od dbla koji psuju i naravno od citera kojih ce uvijek biti..

Eh ovako CS sam igrao 96 u makarskoj dok sam zivio(tj evo vec 13 godina)naravno pauzirao sam mnogo puta(sad mi je pravo kirvo jer da nisam igro bih za SK :P )

Evo nesto o csu a pogotovo kako se poboljsati!

Konekcija,pa naravno da je bitna ping etc..
Racunar je jos bitniji!
Mozete postati bolji igrac (tj poboljsavait aim ,a iskustvo dolazi godinama igranja)na sljedece nacine :

-Igrat sa malo boljim igracima od vas
-Igrat DM cesce
-Natji cfg koji vama odgovora (Crosshair size,Hand,REZolucija etc, NAPOMENA : nikad nemojte pitat druge igrace za sen rez i sve to,uvijek nadjite sebi najbolje i najudobnije ,probajte sa svim)
-Dok igrate sve izbistrite iz glave (nemojte mislit ni na sto drugo), maximalna koncentracija
-Naucit se na sound jer to je najjace oruzje u csu jer tako vrlo lako mozete saznat gdje je protivnik i da jos nesto dodam..ove iskusne igrace sto znaju vrlo dobro na sound uvijek zovu whackeri,ali ne skrecite paznju na to
-sens nek vam bude sto manji, jer ako je manji SENS vas ce aim biti mnogo stabilniji i naravno mnogo je lakse kontrolirati
-Morate natji mis koji vam odgovara

Cs iskljucivo igram radi wannabe spawn :)

I zadnje IZ BiH NIKO NIKAD NECE ZARADJIVAT ZA HLJEB OD CS-A.NARAVNO OVO KAZEM STO JE REKAO HeatoN PRIJE MNOGO GODINA : NE MOZETE POSTATI DOBAR IGRAC(PRO) AKO VASA DRZAVA NE PODRZAVA CS SCENU.

Eto toliko od mene pozz

Menije nije nešto specijalo bitna konekcija,al ipak mi odgovara da je dobra.

Djelimično,sobzirom da CS nije toliko zahtjevna igrica i netraži neke specijalne uvjete.

Netrudim se nečemu vrhunskom tj. ne visim na CS-u kako bih bio bolji.

Igram CS-a da upraznim višak slobodnog vremena.Nema drugi razloga.

Neigram,a i nevolim ič na te turnire jednostavno jer me ne zanimaju.

Nevjerujem,jer je ona ajmo reč ubijanje vremena,a čisto sumljam da od nje mogu imat materijalne koristi.

CS-a sam prvi put igrao u osnovnoj školi tačnije prije 7-8 godina na Ćaršiji u internet centru yildiz.Sječam se da je dole visio moj prijatelje Djemo koji je išao samnom u razred i dobro se sječam da nije znao dolazit u školu radi te igre.Još se sječam da sam igrao prvu mapu assault i da mi je najdraže bilo bit teror tj.da mi se mogao štekat gore kod onih taoca  i čekat CT-ove da dodju po njih.Nakon toga nisam igrao CS-a par godina,čisto jer smo tada išli da igramo ono furački tako da sam to isfuro brzo.Prije možda 2 godine sam počeo opet igrat CS-a i to kad imam viška vremena.Toliko od mene 

- Bez dobre konekcije nema ni dobre igre LOGICNo
- Konfiguracija moze biti i ona naj-losija samo da podrzava cs
- Redovnom i cistom igrom (MIslim bez wh i ostale gluposti )
- Ma iz zabave sa rajom cisto ubijanje vremena
- Nisam igrao turnir niti jednom
- nema sanse

> U CS-u mi je glupo kad mi dodje neki ofiran citer i pravi se da je Pr0 igrac ( To najvise mrzim )
iLi kad ga ubjes 2-3 puta za redom proziva te kao citera.

Ping mi je uvijek 80-100 wireless ( smece od neta )

od 1999 godine igram ...

-Da li je vam je bitna konekcija ? da
-Da li vam je bitno kakav racunar imate ? ne bas
-Kako smatrate da mozete postati bolji igrac cs -a ? nista ne mozes silom, ako si bot bot si, djaba ti sati i sati igranja, ako ne razmisljas ...
-Jeli igrate cs iz zabave i da ubijete vrijeme kad nemate nista drugo da radite ? zabava
-Jeli igrate za neki turnir da odete i pobjedite ? jok, 4fun ... nije mi 10 godina da po turnirima "gonim" ... bio 2 na turnira u zivotu, jedan osvojio drugi 4. bio (davno nekad u Kinemi)
-Da li ce se ikada kod nas od ove igrice moci zaradjivati za hljeb? ne

-Da li je vam je bitna konekcija ? Naravno, no lagg :S
-Da li vam je bitno kakav racunar imate ? Samo da je FPS 99 i to je to
-Kako smatrate da mozete postati bolji igrac cs -a ? 1. Vjezba 2. pro oprema
-Jeli igrate cs iz zabave i da ubijete vrijeme kad nemate nista drugo da radite ? 1. volim mix, sad pomalo vjezbam na gatheru
-Jeli igrate za neki turnir da odete i pobjedite ? Otisao bih da imam neku ekipu koja dobro igra
-Da li ce se ikada kod nas od ove igrice moci zaradjivati za hljeb? NE, treba bit posebno nadaren kao walle i kompanija :)
ma da preferiram vise cod2 ili 4 ili ovaj novi radi grafike.

-Konekcija jako bitna, jer ako je slaba onda sux -.-"
-Racunar je sasvim svejedno koji il ti ga pentium 3 ili pentium 4, nije bitno
-trening, lan, cw i pomalo DM i GG 
-Iz zabave, volim dijeliti HS-ove :D:D
-Pa eto bio sam na kojem tur, al sve slabo...
-nece nikad... :D

prvo pitanja :

- Da, konekcija je veoma bitna, moja je dobra pa se nezalim 
-Da naravno, ali ima probelm sto mi je komp sranje i zivim u stasnetu xD
- Mahh uglavnom nema nista od puba, samo lan igra
- Da, uvijek..
- Pahh igrao sam nekoliko lan tourova, ali nista opsebno sad da pobijedim, polako iam vremena sad samo da upoznamo raju xD
- Nevjerujem, ali akoBogda da se neki pametni' pojavi i uredi nesto u vezi toga....

Igra cs vec 4 godine, aktivno, lana uglavnom, i dobro je... Prije sam gledao movie na youtube i tako to, ali nemash nista od toga, nafuras se i nakon pola sata te ohladi neki pro xD... Ugl samo lan igra je vazna i sve je ql xD pozzich

Jako zanimljiva tema.. eh ovako
Poceo sam igrati csa nekad 2000 godine i to iz zajebancije.. nas 3-4 se sqpimo i jednom u mjesecu odemo da igramo csa (tada nisam skoro nista znao.. kupovo puske misem, nisam znao da switcham na q i slicno) i tako sve do 2006 kada sam dobio net i polako poceo da se stelim... bilo je svega. Igrao stalno na bihnetu ii prejako bilo zajebancije do kasno u noc pucali csa 
Dosta raje upoznao dosta se puta ismijao. Nerviraju me online psovaci drama  ipak ljudi to je igrica nece niko umrijeti uz cs.. (igrice su napravljene da se zabavimo, a ne da psujemo i prijetimo jedan drugom)

Et toliko od mene 

Kad se malo nazivciram u real lajfu onda ser bacim na kanter da se istresem inace igram iz zabave, sve se moze igrati dan dva ali cs je uvijek aktuelan i IN ali nisam opterecen toliko da bubam po citav dan :)

a kad laga ili fps low onda od igre nema nista nemozes doci do izrazaja

mirofa je napisao/la:
Cs ne moras igrati samo ovako na pub. ili neki cw !
Imas tu jos zombi server , bhop -kz , surf itd fudbal i tako tih stvari koje uvijek kada ti nesto vamo dosadi imas to !
Sto se tice cheater-a zato je zakon uzeti steam i igrati a ovako cim vidis da na nekom serveru ima neko cheat predjes na neki drugi i igras ! Cheater na serveru i da prestanes igrati cs to znaci da si igrao ga veoma malo .. .Zamisli nekoga ko igra cs 5 godina i na serveru vidi cheater-a isfura se i nece vise igra !
Ocu da ti kazem da samo znaci konekcija , racunar ili neki porodicni problem tipa da moras radis da bi se prehranio sebe i porodicu mogu da te sprijece da ga prestanes igrati !
;)
brate igram c.s oko 3 god a presto sam ga bio igrat prije 3-4 mjeseca pa ev ponovo poceo al sa steamom
Igram cs jedno 9 godina neznam tacno...poceo tak sto me prijatelj nagovorio " imam jednu igru premocna ofo ono " ja doso on ubijo boga u meni, meni krivo bilo i ja sjednem i bogam ev 9 godina od tada je i igram :S.
Smeta mi kad laga, smeta mi kad fps pada a pada mi nenormalno (na steamu nemogu normalno igrat), smeta mi moja konfiguracija :P...
A u zadnje vrijeme sam poceo da igram samo 4fun koji cw razbacim, na public udjem jednom u sedmici etc etc :P

Takodjer ću prvo odgovoriti na pitanja, pa koju riječ još detaljnije napisati!

-Naravno da je bitno, u mom slučaju računar je više nego low.
-Samo igrati klanski, uvježbavati taktike, i truditi se.
-Nemam mogućnosti da igram nešto ozbiljnije, a želio bi.
-Biće turnira.
-Teško na našim prostorima.!

Cs/a igram neki malo manje od 8 mjeseci, i sasvim sam zadovoljan kako igram.
Imam skoro istu situaciju kao ti. Konekcija uberlow,računar takodjer ulow. Kolko sam se puta iznerviro, čist frag imam ispred nosa meni 30 fps + zalaga, fulim.
Tako sam većinom hodao po stasnetu, i ovim okolnim igraonama tipa "Arena, eXtreme..."

- Hljeb teško ko sa naših prostora može zaradiiti u cs/u, jer sponzori nisu toliko zainterosovani.
Recimo da si dobar igrač, i da živiš u nekoj drugoj državi, 100% bi uspjeo.

- Da , naravno
- Pa da jer ako nemas dovoljno dobar i nije ti fps dovoljno velik mislim 100 tesko ces moci fino igrati.
-Vjezba vjezba i vjezba
- Najvise iz zabave i kad se skupimo nas nekoliko frendova...
-Igram da upoznam nove momke i da se dobro zabavim..
-Ima momaka sto bi i mogli al na ovome je balkanu sve tesko pa tako i ovo, treba se probit...

geni je napisao/la:
Evo prvo da odgovorim na ova pitanja, pa cu se nadovezat na tvoj referat

Po meni malo "suplje" pitanje, jer naravno da svako zeli ping 2 dok mu konekcija pada samo kad mu nestane struje... A sto se tice bitnosti, sve zavisi na kojem nivou igras. Ako ti ne znas pucati, ti da igras na serveru na kojem je instaliran CS ne i mogao slona ubit. Kod malo boljih igraca ping je veoma bitan, kako njihov, tako i protivnicke ekipe... I sa vecim skillom raste potreba za manjim pingom, iznajmljuju se jaci, skuplji serveri, da se moze bolje pucati I naravno da je bitno da ti i protivnik ima mal ping, jer ko ce ga ubit kad se teleportira po mapi sa trocifrenim pingom

Slican odgovor kao i na prethodno pitanje, mada je bitnost mnogo manja. Naprimjer... Igrao sam jednom protiv par Nijemaca, likovi u galerijama imaju screenove sa 1000+ fpsom, a meni padne na 70 cim metke kupim I opet smo ih pobjedjivali. Sto se tice opreme, ona ima najmanji znacaj (( osim ako ti je kuglas... Pa ni SpawN me time ne bi ubio jbt xD )). Sve je stvar navike, npr... Ja sam imao prije onaj crni Logitechov mish sto dodje uz komp, i ubijao sam time solidno. Kupim MX ne mogu kucu ranit, a ne co'eka. Sve dok se nisam navikao

Pa, kada gledas malo profesionalnije igrace, odma' ih mozes podijeliti na razlicite tipove. Npr, u timu uvijek treba biti barem 3 Xtra aim-era, 1 takticar i 1 sa dosta iskustva. To je nekako dobitna kombinacija. Ali taj takticar, ili iskusni igrac, uopste nema potrebe za aim-skillom, kad on ima vishe mozga od protivnika koji skida glave ko budala.
Sto se tice pocetnika, svi zele postati dobri aim-eri. A aim se najbrze dobija igrajuci na DM-serverima. Sada tu ima varijacija, ali najbolje je igrati na nekim high skill serverima, napravljenim od strane Nijemaca (( Alternate DM, TBH itd... )), jer tamo ulaze samo zivotinje. Lahko vam je napravit' ludjacki score na EPN-u, gdje od 20 igraca 5 zna kupiti pusku u roku od 3 sekunde-.- I ja sam ih imao na pretek, ali kad sam otisao kod Svaba, ubise ljudi nogama. Odete fino tamo, naviknete se na high-skill, vratite se na EPN i vidjecete koliko retardima treba metaka da vas ubiju
Takodje, sto se tice klanske igre, potrebno je mnogo iskustva, posebno u CW-ovima. Tu pomaze gledanje demo-a, ali ne mora samo fnaticovih, jer njihove taktike da je lahko kopirati, svi bi igrali kao oni Nemojte ni slucajno pomisliti da samo f0rest zna pucati, vjerujte, ima puno, puno vishe unknown igraca koji 3x bolje skidaju glave od njega, ali jednostavno, ili nemaju para da se probiju ka vrhu, ili nemaju dovoljno dobre taktike, jer svi profesionalni igraci su proveli vishe vremena in-game, nego sto neki od nas zive Mada mogu preporuciti neke SK-demo-e, jer ljudi su fkt inovantni, imaju prelude eco-taktike... Neke jednostavno, ali apsolutno neocekivane, tako da vrlo lahko mozete za*ebat protivnika ^^

Uh... Davno je proslo vrijeme kada sam igrao CS iz zabave Kad se malo bolje prisjetim... Bila mi je uzivancija uci na server, napraviti neki score, a jos veca ako me admin banuje - nema veceg komplimenta (( sjecam se na EPN-u, prije nekih godinu dana... Promijenio sam najmanje 15 nickova dok Wertu nije dosao i skontao da zapravo koristim slusalice da otkrijem gdje trci protivnik, a ne hackerska pomagala ♥ )).
Ja iskljucivo igram CS sa klanom. Zaista ne pamtim kada sam usao na neki public server, jer mi je davno prosla zelja za scoreovima, za ubijanjem botova Jedino ulazim na DM-servere, jer aim-skill, da je ne znam koliki, moze biti veci
Takodje sam se nagledao i demo-a, ali pola od toga nisam skontao, jer ljudi stvarno prave prekomplikovane taktike, i tesko ih je kopirati, posebno ako morate samo gledati sta rade, a ustvari, oni pokushavaju upravo onemoguciti svima da im skontaju namjere, tako da i nema puno koristi gledati demo-e ako ne znate o cemu pricaju, sta su se dogovorili. Jedino mozete skidati POV-demoe nekih jacih igraca, i gledati kako se kretaju. Po tome se takodje moze razlikovati CS-newb od skillera.

Da. Uvijek igramo zajedno i pripremamo se ne za neki poseban turnir, nego se konstantno pripremamo za sve sto naleti Ja bih licno volio da igram neki online turnir, jer u LAN-u mi do sada nikad nije isao mish kao kod kuce, ne mogu jednostavno settingse da namjestim, tako da mi se skill u lanu popolovi A vala ne daju mi se pare da stalno visim po Stasnetu, Neonu, da se navikavam, lijepa moja kuca
Btw, jedva cekam Split ^^

Ja mislim da cak i najveci profesionalci ne zaradjuju za hljeba. Pogledaj im fino nagrade koje osvajaju. Team tipa SK ili mTw-ja zaradi oko 100 000 dolara godisnje. Eto recimo nek' osvoje 120 000. To je 10 000 mjesecno. A tu sumu moraju podijeliti na 5 igraca, sto iznosi 2 000 dolara u mjesecu. To je za nas zaista i previshe para Ali za neki standard u Evropi, to je tek dovoljno da plate stanarinu. A ljudi osvajaju WCG-ove, ESWC-ove, pi**e-materine, sve zivo. E zamisli sad neki ulow klan sa balkana, koji jedva osvoji 1 takav turnir, sto je nekih 10 000 (( maximalno )) dolara, sto je 2 000 po clanu ekipe - GODISNJE.
Realno, moze biti za hljeba, ali samo hljeb, i to onaj od 80kf u pekari I mozda jos koju kiflu ^^

Eh... Da se nadovezem na tvoj text.
To sto si spomenuo da ubijas nogama sa malim FPS-om i kitom od konekcije - vjerujem, ali realno, koga ti zapravo ubijas ? Pa das botu avion od kompjutera, dzaba kad ti prije dodjes do njegove baze nego sto on kupi pushku
I ovime zaista ne zelim da kazem da ti nemas pojma o CS-u. Ne znam kako igras, nisam te nikad gledao, necu da te kritikujem. Samo pretpostavljam da je tako, jer nijedan nick od onog tvog ace-a u tunelu na B nisam cuo prije ^^
Takodje, ako vec igras CS 4+ godine, vjerujem da bi sa dobrim kompom i konekcijom ubijao i mnogo jace igrace od tih, jer dalo se primijetiti da nisi retardiran, tako da je velika mogucnost da se zapravo razumijes u CS.
(( za ovu recenicu me nemojte citirati, govoriti kako je on pr0, kako bi me ubio ku***m u celo, to govore i za Cage-a, Laquillu i sve one wannabe-pr0eve, a sta je bilo kada su jedva 2 runde uzeli fnaticu ? I to 2 od 30... Lahko je na balkanu biti pr0
Takodje, ne zelim se porediti sa njima, nisam ni ja pr0, ali se trudim, i ne zelim se naviknuti na balkanske igrace, jer ih zaista malo zapravo zna igrati, cast izuzecima ))

Takodje, CS mi nije najbitnija stvar u zivotu, igram ga iskljucivo navece, akd je tisina, vratio se kuci sa izlaska/kafe/whatever i sjednem da igram. Ovime necu da kazem da ni ja nisam no-lajfo (( kako neki kazu )), znao sam i ja nabiti prosjek od 10h na dan u 2 - 3 sedmice, jbg

Mene sto drzu u ovoj igrici je to sto je svaki dan nesto novo. Uvijek drugi protivnici, druge taktike, drugacije situacije... Uvijek nesto razlicito Tako da ti ova igrica tesko dosadi. Naravno, davno bi meni to dosadilo da sam se ja puba drzao... Jer to zaista postaje nezanimljivo nakon odredjenog vremena ^^

Et' toliko od mene, cus :**
Umjesto opcije Edit, ja kliknem da se sam citiram -.-"

Sry na spamu... Nije namjerno :$
Pozdrav svima gamerima

Cs1.6 je dobra igra stvarno dobra tu se ispušem i ubijam dosadu. Čak i držim par servera..

~ Vidi konekcija je bitna radi ping-a naravno ako igramo perko neta. Moraš imati neku standardnu konekciju da ne Lag-a.

- Što se tiče računara pa normalno da je bitno jel' bolje igrati sa intel pentium2 ili sa Dual Core procesorom i novom grafom. Vamo na starom PC-u će fps padati, a vamo će ti biti fps zakucan na 100.

~ Kako smatrate da mozete postati bolji igrac cs -a ?
Bolji igrač možeš postati tako što igraš svaki dan po 2 do 3 sata čak i više. Mnogo su bitni uslovi u igri odnosno tvoj PC i dali ti imaš podlogu od 50 - 100Km ili igraš na drvetu. Isto tako dali imaš radni stol ili igraš na podu kao u mene jaran koji je pro, a igra na spužvi hahaha jer su mu roditelji oduzeli Radni Stol. Još nešto puno je bitan miš. Što imaš bolji precizniji si jer drugačije je igrati sa mx518 Logitec, a drugačije je igrati sa Mišem sa kuglicom kojeg više nema u prodaji.
-Jeli igrate cs iz zabave i da ubijete vrijeme kad nemate nista drugo da radite ? -
~ Cs igram par godina iz zabave tako da mi to nije život. Čisto ubijanje dosade i druženje sa rajom.

Išao bih rado na turnir, ali nemam te ekipe da mi idemo znači neće niko od mojih drugova da ide na turnire.

Nema takvog da zaradjuje mislim ima, al' slabo imaju ovi Fnatic , SK-Gaming itd, a ovi iz naše države sumnjam da će ikad od jedne video igre zaradjivati za hljeb.

Jedina mana kod ove igre je taj prokleti cheat da njeg nema sigurno bi bilo više igrača, a manje ove djece.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.