Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Graficka karta

253 pregleda · 20 odgovora · otvorena 25.11.2009. u 16:08

Evo samo da pitam mozeli se ovo promijeniti jer sam cuo da neke nemogu a neke mogu.

I da mi preporucite novu do 250 KM jer toliko imam .

Izvinjavam se na 2 temi al je hitno.
DAC tipe : Integrated

Nemoze, ovo je integrisana kartica koja ti je dosla uz racunar, ali ako stavish svoju neku karticu koju kupish ova ce ti smetati sto znaci za gaming ti je maticna smece

@titan uzmi pistolj i skaci oko nisana

Citajte temu, ako neznash nepishi nista
GeForce 9500 GT = 135KM
Ovo prvo nisam shvatio
FGB je napisao/la:

Nemoze, ovo je integrisana kartica koja ti je dosla uz racunar, ali ako stavish svoju neku karticu koju kupish ova ce ti smetati sto znaci za gaming ti je maticna smece

Znaci novi racunar moram uzeti ?
mahiro je napisao/la:
Znaci novi racunar moram uzeti ?
Gledaj, jesil ti otvorio racunar i primjetio da nemash kartice ? nisi ofc nego si usao na gamers.ba

Kupish graficku jaku neku ili kupish maticnu koja "NEMA INTEGRALNE KARTICE" i trazish im koju hocesh graficku da ti stave

Ti mosh kupit sta ja znam neku GForce karticu i stavit je ali nece radit 100% kako bi radila da nemash tu integrisanu

Shvatio ?

Otvori racunar i reci nam sta ti je unutra, pricash na sljepo
FGB je napisao/la:
Gledaj, jesil ti otvorio racunar i primjetio da nemash kartice ? nisi ofc nego si usao na gamers.ba

Kupish graficku jaku neku ili kupish maticnu koja "NEMA INTEGRALNE KARTICE" i trazish im koju hocesh graficku da ti stave

Ti mosh kupit sta ja znam neku GForce karticu i stavit je ali nece radit 100% kako bi radila da nemash tu integrisanu

Shvatio ?

Otvori racunar i reci nam sta ti je unutra, pricash na sljepo
Jesam ,cekaj.
mahiro je napisao/la:
Jesam ,cekaj.
Nisam se uzrujao, savrseno sam opusten

Gledaj, daj mi procesor, napojnu i sve sto imash u racunaru RAM takodjer da vidim ostatak

@ Danas nije problem stavit grafu samo preko te (jer su danas jake grafe jeftine) pa nece toliko smetat
graficka ti je integrisana tako da nista od mjenjanja.....ma prijatelju ne isplati se sad na starije kompove nista nadogradivati uzmi sebi novi cfg....
FGB je napisao/la:

Nisam vidio da je integrirana
mahiro je napisao/la:
Jesam ,cekaj.
Gledaj ja bi ti preporuco fino da trazish maticnu "bez integralne kartice" i onda kupi solidnu grafu za nekih 150 200 KM (naravno ako imash) i neces imati problema

Danas je racunar smjesno uzet .....
FGB je napisao/la:
Nisam se uzrujao, savrseno sam opusten

Gledaj, daj mi procesor, napojnu i sve sto imash u racunaru RAM takodjer da vidim ostatak

@ Danas nije problem stavit grafu samo preko te (jer su danas jake grafe jeftine) pa nece toliko smetat
Processor: AMD Sempron 3000+, MMX 1.8 GHz

Mislio sam ovaj da kupim

INTEL DUAL CORE E5300 BOX 2x 2.6GHz, 800MHz 2MB, Sck.LGA775

RAM: 1.5 GB kupicu sad jos 1 GB.

mahiro je napisao/la:
Processor: AMD Sempron 3000+, MMX 1.8 GHz

Mislio sam ovaj da kupim

INTEL DUAL CORE E5300 BOX 2x 2.6GHz, 800MHz 2MB, Sck.LGA775

RAM: 1.5 GB kupicu sad jos 1 GB.

Ako ces uzimat taj procesor necesh imat problema staviti obicnu graficku (mislim na onu koju turis u slot ), et samo napishesh sta ces igrat i mi zadovoljni svi

@ Sreca postavio si normalno pitanje, kladim se da 90% sajta ima integrisanu grafu u racunaru a nisu ni svjesni pa mi ovdje teme dizu joj nevalja mi FPS ...
Gle, vec su ti ljudi rekli, ali cu ti ipak ponoviti . .

Nemoj PC koji datira iz 1980tih pokusavati upgradeovati, jer ces na kraju ako nista biti prisiljen zamjeniti sve to komponente. . cpu preslab, uzmes jacu grafu, gusice je . . itd itd . .

Ako moras, pricekaj i jos godinu dana, pa si uzmi pristojan pc . . a to mozes i sa 700km . . (i polovan)
FGB je napisao/la:
Ako ces uzimat taj procesor necesh imat problema staviti obicnu graficku (mislim na onu koju turis u slot :D), et samo napishesh sta ces igrat i mi zadovoljni svi

@ Sreca postavio si normalno pitanje, kladim se da 90% sajta ima integrisanu grafu u racunaru a nisu ni svjesni pa mi ovdje teme dizu joj nevalja mi FPS ...
Znaci processor i ram i haleluja .
Maticna :r
mahiro je napisao/la:
Znaci processor i ram i haleluja .
Maticna
Ne samo maticna, gledaj neznam kako da ti objasnim eto ti hoces da uzmesh taj gore navedeni INTEL procesor, nadjesh maticnu koja podrzava socket tog procesora + da nema integrisane graficke, tako kazesh prodavacu od kojeg uzimash racunar, rama 2.5G je predosta netreba ti vishe

Kazesh mu imam taj procesor (oc da uzmem taj procesor) treba mi maticna koja nema integrisane graficke kartice koja podrzava ovaj INTEL procesor, i on ti kaze imam to nemam to

@ Kolko ti imash para uopste ?
Imam ovu graficku na drugom starom racunaru, geforce 4 ona ti je na agp slotu, mozes je promjenit naravno. Samo pogledaj sta ces uzet, nije ti bas isplativo ali ako si u takvoj situaciji onda uzmi ovu "Nvidia Geforce 7900 Gs" ne znam tacno koliko je para al mislim da je to najjaca agp kartica. pozdrav
GA1065 je napisao/la:
Imam ovu graficku na drugom starom racunaru, geforce 4 ona ti je na agp slotu, mozes je promjenit naravno. Samo pogledaj sta ces uzet, nije ti bas isplativo ali ako si u takvoj situaciji onda uzmi ovu "Nvidia Geforce 7900 Gs" ne znam tacno koliko je para al mislim da je to najjaca agp kartica. pozdrav
Objasni kako ces integrisanu graficku promjenit ?
FGB je napisao/la:
MX4000 postoji u AGP slotu . .

http://www.nvidia.com/page/geforce4mx.html

Samo opravdavam GA1065.
FGB je napisao/la:
Eh dragi moj to sto pise tu nemora znacit da je kartica integrisana. Da pise integrated VGA to bi znacilo da je integrisana kartica a ovdje pise integrated ramdac koliko se ja sjecam. Uglavnom ta graficka ide na agp slot, a i da je graficka integrisana opet nemora znacit da ta maticna nema apg slot, dapace vjerovatno ga ima jer samo stari racunari imaju samo integrisanu i nista vise, imam jednu maticnu na kojoj je celeron 700 na njoj je integrisana s3 graficka koja moze ici do 32 mb. A i na ovom kompu drugom gdje mi je ova nvidia imam integrisanu a i agp slot, nemojte bezveze decku davat dezinformacije. I molim te ne pravi se pametan kad nisi. Ima pravilo vamo lijevo pise ovako : "1. Ako nemaš šta pametno za reći, ne provaljuj se." vjerovatno si mislio ispast pametan ali nisi vjeruj mi ja nemam komp od juce
rulF je napisao/la:
MX4000 postoji u AGP slotu . .

http://www.nvidia.com/page/geforce4mx.html

Samo opravdavam GA1065.
Postoji ali ova graficka se nemoze zamjeniti

Reko sam mu da otvori racunar, neka duma sta im sta nema ja sam mu se obratio na osnovu slike

@ GA1 brate ja imam svoja pravila , nemoj da letaju nisani , nemoze pisati jedno biti drugo kako je tako je ja sam mu se obratio na osnovu slike

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.