Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 20 bodova

PC Problemi!!

240 pregleda · 18 odgovora · otvorena 23.11.2009. u 00:03

Pozz, prije 6,7 mjeseci sam kupio nov racunar u imtecu..sve je normalno radio do sada, restartujem ja pc iz nekih razloga, i dode samo do dijela kada kaze da fali nesto bla,bla da pritisnem alt,ctrl i del da restartujem..i format sam pc..instaliram graficku sa cd-a bude puuuuno gore od windows 95!!! boje da Bog sacuva! format sam pc opet jer nije bilo pomoci ni tu..i hocu da se konktujem nema local area connection! nadjem sve drivere za maticnu..sve,sve ne pojavljuje se maticna..:S puno problema se desava! ovo pisem sa sestrinog laptopa i MOLIM VAS POMOZITE!!

Peformanse:
Graficka Karta: NVidia GEForce 9400gt 512MB
Maticna: Gigabyte GA-G31M-ES2C
RAM: 2GB DDR2
titaN_ je napisao/la:
Imas li garanciju :r mozda je do graficke ???
imam garanciju! nije do graffe 100% sve normalno radilo! nego je mislim cd sjeban..:S
King_Of_Damage je napisao/la:
imam garanciju! nije do graffe 100% sve normalno radilo! nego je mislim cd sjeban..:S
Jarane odnesi vidi sta je
i meni se tak znalo desavat, al kada sam reinstal drivere moglo je

Desilo mi se zato sto sam prikljucivo na tv

probaj i ovo
Kad palis pc, drzu F8 i odi na ono "Last Know Good Configuration"

I skini nove drivere
mislim da ti ne znas u cemu je problem i mislim da ne znas razlikovat softverske i hardverske probleme instaliraj fino drivere sve i radice sto posto idi u device manager i vidi sta ti fali od drivera i instaliraj ih
titaN_ je napisao/la:
Imas li garanciju :r mozda je do graficke ???
evo uspio sma instalirat graficku..:) sve ok sa graffom al nema local area connection!! :S
Rješenje
evo uspio sma instalirat graficku.. sve ok sa graffom al nema local area connection!! :S
instaliras Motherboard LAN Drivers sa cda od maticne i doce ti local area network

edit nacu ti ja sad evo na netu

koji ti je sistem ?

edit : XP Lan driver

ako nemoze taj probaj ovaj

ako ti je 64-bitni xp evo driver : upri u me
hunt3r_ je napisao/la:
instaliras Motherboard LAN Drivers sa cda od maticne i doce ti local area network ;)

edit nacu ti ja sad evo na netu

koji ti je sistem ?

edit : XP Lan driver

ako nemoze taj probaj ovaj

ako ti je 64-bitni xp evo driver : upri u me
xD nemam cd od maticne!! :S imam samo od graffe! :D a ne mogu da nadjem na netu..ajde vi probajte naci te lan driverse pls..
maticna je:
Gigabyte G31M-

EDIT: Ne moze ni jedan!!
xD nemam cd od maticne!! :S imam samo od graffe! :D a ne mogu da nadjem na netu..ajde vi probajte naci te lan driverse pls..
maticna je:
Gigabyte G31M-

EDIT: Ne moze ni jedan!!
Driveri
Nemoj se peglat sa driverima ako imaš garanciju odnesi u imtec i kad to sve napave traži drivere od ploče jer ti moraju dati.neznam kako ti nije došlo uz pc.
Skini Driver Detective

LINK: http://www.drivershq.com/

Skeniraj sa njim PC i vidi za sta nisi instalira drivere odnosno koja ti je mrezna kartica. I onda skines za nju drivere sa neta. Vrlo jednostavno.
Eh rijesen problem a nigdje boba jesi namazan
Dabogda ti djeca u rikveric hodala
GA1065 je napisao/la:
Eh rijesen problem a nigdje boba jesi namazan ;)
Dabogda ti djeca u rikveric hodala
ma bit ce bodovi!!! samo meni jos ne radii!!
ma bit ce bodovi!!! samo meni jos ne radii!!
e jebiga kume donesi ga vamo na kanal pa da sredimo samo nemoj rano moram se naspavat
skile je napisao/la:
Nemoj se peglat sa driverima ako imaš garanciju odnesi u imtec i kad to sve napave traži drivere od ploče jer ti moraju dati.neznam kako ti nije došlo uz pc.
Kako vidim, rekao je da je formatirao comp. Garancija mu ne vrijedi vise.
Posjeti stranicu manufacturera, nadji plocu i download-uj driver koji ti treba.
Gigabyte
AAAAAA SVI ISTO GOVORITE!!! Gigabyte driveri koje skinem za lan i ostalo NE RADE!!!!!
AAAAAA SVI ISTO GOVORITE!!! Gigabyte driveri koje skinem za lan i ostalo NE RADE!!!!!
Ako si uzeo nov comp, onda moraš imati CD-ove sa svim driverima, ukoliko ih nisi zagubio naravno, međutim, ako si sve uradio kako treba sa dizanjem sistema, onda je najmanji problem naći drivere, evo ti svi potrebni driveri za tvoju konfiguraciju sa oficijelni stranica proizvođaća, znači 100% sigurni i nestavljaj nikakve druge:
Sa ovog linka skini sve i install osim drivera VGA, znači audio, čipset i LAN drivere instaliraj, za primjer sam uzeo operativni XP 32 bit. ako imaš drugi operativni samo promjeniš pod opcijom "Please choose your OS"

LINK:
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2961&ost=xp#anchor_os

Driveri za grafičku karticu serije9 nVidia, takođe XP OS za primjer, promjeni ako imaš drugi operativni

LINK:
http://www.nvidia.com/object/winxp_191.07_whql.html
USPIO SAM SAAMM!! ali evo dat cu bodove onom ko se najvise trudio..preko msna pokusavao..;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.