Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Premiuo patrijarh srpski Pavle

1.617 pregleda · 88 odgovora · otvorena 15.11.2009. u 15:51

Patrijarh srpski Pavle preminuo je danas u 10:45 časova, u 95 godini života, nakon dve godine lečenja na Vojno-medicinskoj akademiji, potvrdio je mitropolit Amfilohije.

"Patrijarh srpski Pavle preminuo je jutros", potvrdio je mitropolit Amfilohije. On je preneo da je sveštenik jutros pričestio patrijarha i da je Pavlovo "sveto hristoljubivo srce prestalo da kuca".

Trodnevna žalost u Srbiji
Povodom smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla Vlada Srbije je na današnjoj sednici proglasila trodnevnu žalost u Srbiji, saopšteno je iz Vlade. Dani žalosti su 16, 17. i 18. novembar 2009. godine.
I lekarski konzilijum VMA i zvaničnici Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve potvrdili su da je patrijarh Pavle preminuo jutros, navodeći da očekuju dolazak mitropolita Amfilohija, kao i da će informacije u vezi sa sahranom uskoro biti objavljene. U Patrijaršiji je rečeno i da su sve vladike obaveštene o smrti patrijarha i da će Sinod SPC održati sednicu u ponedeljak, rano ujutro.
"Uprkos svim preduzetim merama nege i lečenja, njegova svetost patrijarh srpski gospodin Pavle preminuo je danas u 10.45 časova u svojoj bolničkoj sobi, u snu", navodi se u saopštenju VMA.
Zvona Saborne crkve u Beogradu oglašavaju se, na 15 minuta pre punog sata, povodom smrti patrijarha. Područje oko Saborne crkve je privremeno blokirano za saobraćaj - kako je rekao starešina te crkve protojerej stavrofor Petar Lukić, telo patrijarha Pavla će biti preneto u Sabornu crkvu, danas posle 14 časova.
Posmrtni ostaci patrijarha Pavla najpre će, prema pravoslavnom običaju, biti na kratko uneseni u Srpsku patrijaršiju, gde je živeo do odlaska na lečenje na VMA, a potom će biti preneseno u Sabornu crkvu.
Pomen patrijarhu Pavlu služiće članovi Svetog arhijerejskog Sinoda.

Mene jutros drug obavijestio, srce mi stalo. :/

Molim bez glupih postova na nacionalnoj osnovi i iskazivanja žalosti na nekim engleskim / francuskim / hindu jezicima.

Umro je čovjek koji je veći nego svi mi zajedno.

Vječna ti slava patrijarše!

Ne mogu da vjerujem kakvi idioti postoje na ovom portalu!
Vječna mu slava ... :(
Počivao u miru, ode naš patrijarh :'(
Neka mu je vjecna slava
Musliman sam, ali neka mu je vjecna slava. velika steta za Srbiju. Neka mu je pokoj dusi.
Moje saucesce svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti,nek mu je laka crna zemlja :* !
I ja danas prebaci na utakmicu mladih Srbija - Norveska , ono minut cutnje, ja kontam zbog Enkea , kad komentator rece da je to zbog smrti patrijarha , bas sam ostao zatecen

Nek mu je vjecna slava !
"Kad se covek rodi, ceo svet se raduje , a samo on place . Ali treba da zivi tako da kad umre , ceo svet place,a samo se on raduje". Patrijarh Pavle ... Vecna ti slava

Laka mu zemlja bila ko Trebevic
zER0 je napisao/la:
Moje saucesce svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti,nek mu je laka crna zemlja :* !
chuj srbske vjeroispovjesti, kakav danak ne iskustvu

R.I.P
prvo procitam temu neznam sta da napisem drugi put isto i sad iz 3 puta dodje mi u glavu sta napisat

Nek počiva u miru.

(valjda tako treba reci neznam stvarno )

Ono sto hocu da kazem je za pripadnike druge vjreoispovjesti nemojte da ova tema preraste u nacionalisticku svadju
Molio bih da se suzdrzite takvih komentara
v3Tr0x je otvorio temu da informise ljude a ne da nekog uvrijedi isl.

btw. RIDDLE VIDI SVE
Neka počiva u miru.
Nisam nista po vjeroispovijesti, ali neka mu je vjecna slava
Vječna mu slava !
zER0 je napisao/la:
ispravka : "pravoslavne vjeroispovjesti" , takodje i moje saucesce

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.