Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Vježbe za tijelo

577 pregleda · 40 odgovora · otvorena 15.11.2009. u 01:06

Dakle počeo sam vježbati ima oko 2-3 mjeseca i rezultati se vide ali prijatelji mi govore kako pretjerujem i da ne radim neke vježbe pravilno te mi je razvoj mišića čega već usporen.

Ne idem u teretanu , jer sam mlad i vježbam kod kuće sam.

Vježbam ona obične vježbe tipa: Sklekova , trebušnjaka i čučnjeva i tomu dodam tegove (bučiuce).

Eh sad , pošto me uništava taj način vježbe , odnosno izvođenje , zamolio bih vas da mi kažete ili nađete na youtube-u video gdje se pravilno izvode neke određene vježbe.Masu imam mislim da sam solidno građen.

Pločica nemam , jer ne vodim računa o ishrani , jedem masno , hljeb itd.

Vježbe , izvođeneje za sve što se sjetite i što bi mi moglo pomoći pri razvoju.

72KG / 185CM

Pošto sam vidio da ima iskusnih ljudi , nebih da se brukam tamo na teretana.ba i ostalim bodybuilding forumima/portalima.

Hvala , ostavite temu makar do ujutru da mogu pročitat kvalitetne odgovore , da šta naučim.

TRCANJE I PLIVANJE jarane to je ono bash jesi zdrawu hranu tipa owih "[sranja] " kasika hu ha nastawiti raditi te vjezbe koje si radio ne pretjeriwati 30 min na dan vjezbe tempom koji si dosad radio ni malo vishe jer mozes naglo izrast i onda che biti komplikacija ET TO JE MOJ SAVJET GL "
PRESTANI JESTI HAMBURGERE KOD MUNEVERE I ODLICAN
Trbusnjake: uske, siroke, sa podignutim nogama, sa spustenim nogama. Stavis u torbu od skole knjiga ili tegova ako imas i radit, ali zategnes torbu tako da je na gornjim ledjima, da je tezina na rukama.

Trbusnjake isto imas 100x vrsta...

Ugl ako imas vise od 14 godina idi u teretanu slobodno
Bez puno filozofiranja obzirom da u teretanu ne ides,radis neke osnovne stvari kod kuce,bez pravilne ishrane ti ne mozes vidjeti rezultate radio ti pravilno ili ne.Teretana.ba taj sajt vode najobicniji papci ,ako ocesh link cu ti sendat forum strashno dobar vode pravi ljudi koje nebaljezgaju gluposti,reg se i pomoci ce ti Od kardio /teretane/borilackih vjestina/do obicnog kucnog vjezbanja sto je tvoj slucaj.

Edit: Ovaj gore ti je najbolje rekao pusti se ti teretane,idi plivaj ,najbolji izbor

Hajte pojedinci tako vam bogA vise nemojte djelit savjete
Baviš se parkour-om, dižeš bučice, radiš sklekove, jedeš ne masnu hranu i za pola godine si perfekt
ne bojimo se bildera jos manje onih sto dizu tegove !
185 cm ? Onda je tvoja "optimalna" tezina 85 kg, po mom misljenju sve ispod je premršavo :)
sto se tice vjezbi, zajebi jarane ba, kako je moguce nepravilno raditi trbusnjake i sklekove ? ha nije atomska fizika. sto se tice tih plocica, to mozes izganjat za mjesec dana, znaci pridrzavat se orderjene ishrane (sto je veoooma zamorno) , radi trbusnjake sa bucicama sa "izbacajom" na stranu, znaci stavis bucice na prsa i kad se dizes trznes bucicama na stranu, znaci radis tako jednom lijevo jednom desno. a da ti kazem odmah, ne ganjaj plocice osim ako si bas opterecen time, jer i kad ih steknes za tih mjesec dana, prestani se pridrzavat te ishrane, iako ti budes radio vjezbe, opet se vrati koliko-toliko. btw. koje si godiste ? ne mora znaciti da si premlad za teretane, jer neke dijelove tijela ne mozes "srediti" bez rada na butterfly'u ili slicno.
ako te sta jos zanima pitaj, imam neko iskustvo.
bavio sam se godinu dana time, imao trenera, dosta popamtio :)
visok 180 cm a imao (naglasak na imao) 95 kg, znaci bio ono bash :)
dok sada recimo imam 115 kg, znaci zdroco se pravo :D pozdrav :)
nAN3 je napisao/la:
Svi bi mi da bildamo
mora ovaj nesto progovorit :r

@ topic

evo kao sto ti kazu, samo jedi jedi jedi sto vise, al pripazi na ishranu! jedi sto vise mozes na dan, 5 do 6x na dan. uz to radi sve sto radis, znaci sklekove, trbusne (imas ih 10000 vrsta), cucnjeve sa nekim teretom..

to sam ja sve radio prije nekih godinu i po... samo jeo i radio :D evo finu figuru imam sad :P (A)

aj pusa i uzivaj
sandzo je napisao/la:
mora ovaj nesto progovorit :r

@ topic

evo kao sto ti kazu, samo jedi jedi jedi sto vise, al pripazi na ishranu! jedi sto vise mozes na dan, 5 do 6x na dan. uz to radi sve sto radis, znaci sklekove, trbusne (imas ih 10000 vrsta), cucnjeve sa nekim teretom..

to sam ja sve radio prije nekih godinu i po... samo jeo i radio :D evo finu figuru imam sad :P (A)

aj pusa i uzivaj
sa tvojim savjetima nece dalje dogurat od liposukcije je***i balavac gtfo
nAN3 je napisao/la:
sa tvojim savjetima nece dalje dogurat od liposukcije je***i balavac gtfo
bravo bravo

pa procitaj, ja sam ovo samo radio i imam finu figuru, atletsku ... i josh sam aktivni kosarkas..

zato psst i pusa ti :P
sandzo je napisao/la:
bravo bravo

pa procitaj, ja sam ovo samo radio i imam finu figuru, atletsku ... i josh sam aktivni kosarkas..

zato psst i pusa ti :P
ahahahhaah tup glup cao cao
185 cm 100 kila upomoc :(
za svaki urađeni sklek ćeš debelo da otkihaš ramena stradaju znam po sebi a i po drugima ... trbušni vremenom kukovi počinju da se sjebavaju ako ih imalo nepravilno radiš nekad kad pravilno radis ledja mogu mesa ufatit bolovi oči ispadaju ( kao meni sad)... osjetices bol blagu u kukovima ... bucice da ...
ako nepravilno radis nesto nece te odma bolit nebrni ali ce itekako kasnije
ned je napisao/la:
185 cm 100 kila upomoc
pocni ici na utkamice i pjevat
72KG / 185CM ???

dje te bolan ima hhahaha nema tebe nidje :D
slobodno ti jos hamburgera i pizza i svega masnog i naguraj slobodno na 85kg.

sa sklekovima i trbusnjacima ces samo "izdefinisat" tijelo i biti u formi, misicna masa ti nece porasti (istopit ce se masno tkivo) i bit ces ono sto se u narodu kaze ZILO xD moras unositi DOSTA, citaj MNOGO, proteina ... znaci riba, banane ... da hranis misice, i bijelo meso jesti - piletina.

a sve vjezbe mozes naci na stranica sa tom tematikom za koje ti nece trebati sprave ... i sta sve mozes sa bucicama raditi nisi ni svjestan (sise, ledja, ramena, triceps, biceps). a da izgledas ko bilder, onaj razvaljeni, il kakav vec zelis biti budi spreman izdvojit mjesecno za teretanu 40-60km i za preparate oko 80

imas sklekove uske, siroke, na 1 ruci, pa da dignes noge na neku "uzvisinu", pa da se jos odredjenom tezinom "podebljas" ... masti na volju
trbusni isto tako ... digni noge radi (radis gornje), spusti noge radis donje, radis ih nakoso (u jednu pa drugu stranu), pa onda legnes i noge dizes do 90stepeni takodje vjezba za trbusne ...
pa se dizi o stok na vratima xD mozes tako raditi ledja i gornji dio sise a uz te vjezbe radis i biceps ...
daj si masti na volju i bez teretane mozes da radis 923480924 stvari ... samo da te ne prodje volja, jer mene prodje nakon 2-3 mjeseca
;):D
Shufflaj pi***k[za noge fkt predobra vjezba], trci svako jutro[ zakazi sebi termin dobar] i radi svake noci sve vise i vise sklekova i trbusnjaka, basic only ...
i jos ko ti kaze za mjesec se nesto moze postic od toga nista nema ... mozes ti nesto postic a izgubit sve to za 10 dana

http://img151.imageshack.us/img151/4011/iliopsoas1il3.jpg

kad radite kose trbusne 90% nepravilno razvijate i ovaj unutarnji misic a to je jake jako lose

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.