Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Portugal - BiH 1:0

1.735 pregleda · 117 odgovora · otvorena 14.11.2009. u 06:24

Baraz za SP u Africi 2010 - Mec 1 / 2

Portugal - BiH

Satnica: 21:20 h
Stadion: Estadio da Luz
Kapacitet: 65.647 gledaoca
Grad: Lisabon

Sudija: Martin Atkinson (Engleska)

Sastavi timova (nezvanicni):

-> Portugal

Eduardo (GK)
Bruno Alves
Deco
Duda
Liedson
Miguel
Nani
Pepe
Raul Meireles
Ricardo Carvalho
Simao

-> BiH

Hasagic (GK)
Rahimic
Spahic
Nadarevic
Jahic
Salihovic
Ibricic
Ibisevic
Bajramovic
Misimovic
Dzeko

Prijenosi uzivo

- TV
BHRTV1
HRT2
EuroSport (repriza 15.11.)

- Radio
RSG 104.3 MHz(voditelj Marjan Mijajlovic)

- LiveStream
BHTV Live
livetvcenter.com
Google links

O utakmici

Prva od dvije najvaznije utakmice u historiji BiH nogometa ce se odigrati u glavnom gradu Portugala, u Lisabonu na stadionu Da Luz pred oko 65.000 gledalaca medju kojima i 3.500 navijaca BiH koji su osim iz BiH stigli iz svih krajeva svijeta, nebi li bodrili Cirine Zmajeve svih 90. minuta. Podrska sa tribina ce biti 12. igrac, a od nasih zmajeva na terenu ocekujemo da tresu Portugalsku mrezu barem jednom.

Prognoze kladionica

1 - Portugal - 1.40 / 1.50
X - Nerijeseno - 3.90 / 4.00
2 - BiH - 6.00 / 7.00

Prema prognozama kladionica sirom svijeta nasoj reprezentaciji se daju male sanse, ali u utakmici ovakve razmjere statistika nema znacaj.

- Gdje cete gledati utakmicu zivota ?

- Ako pobjedimo na koji nacin i gdje cete slaviti ?

- Iako je neukusno, vasa prognoza rezultata i strijelaca ?

Pozelimo srecu nasim momcima u Portugalu i ako Bog da, da se vrate u BiH sa punim plijenom ! ! !

Edit:

Portugal - BiH 1:0
- 31 min. Alves

Igraci koji nece igrati u 2. mecu zbog dva zuta kartona:

Spahic
Rahimic
Muratovic

Svaka cast zmajevima, preteska utakmica, Portugal je dominirao ali mi smo imali bolje sanse, dvije precke i stativa. Odlican uspjeh jer jedan razlike ne znaci nista.

Portugala ocekuje pakao u srijedu na Bilinom Polju, a nama sansa da pred domacom publikom u epskom mecu pobjedimo i osiguramo karte za Safari.

GJ BiH =)
Ma kakva pobjeda šta pričate
ako iščupamo bod na konju smo

Vi odma, ne igra Ronaldo i kontate da cemo pobjedit,ne ide to tako pogledajte ostale igrače
Gledam sa starim dole, imamo 4 litra kole, 4 litra karlovackog

LOM KAMAN JEB1 BR33333333
ZA BOSNOM TUGUJEM, BOSNI SE RADUJEM ! BOSNA JE DIO ŽIVOTA MOG, BOSNA TI SI ŠAMPION !
Jedva cekam, bit ce zestoka al nasi momci imaju podrsku diljem svijeta!
Prognoza rezultata Portugal:BiH 1:1
Strijelac za Nas Misimovi(Neznam zasto nisam stavio Dzeku, al et imam neki predosjecaj), za njih Deco. ;)
Gledat kod kuce,jer nisam jos punoljetan pa nemogu pred bbi,zato sto bi mogo gledat prvo poluvrijeme

Ja mislim da ce biti 1:2 za bosnu,bice ko utakmica protiv turske,obje ekipe ce imat dosta prilika,ko bude spretni i imo vise srece pobjedice

Over and out ...
allu je napisao/la:
Ma kakva pobjeda šta pričate
ako iščupamo bod na konju smo

Vi odma, ne igra Ronaldo i kontate da cemo pobjedit,ne ide to tako pogledajte ostale igrače
Slazem se upotpunosti !

Portugal je veoma jaka reprezentacija i bez Ronalda
Thx za pohvale za temu, jbg neigra se svaki dan mec zivota moro sam je detaljno napisat =D

Sto se tice utakmice bice totalno nepredvidiva, oba tima imaju i kvalitet i mane. Osim neigranje Ronalda dobar je podatak da su Portugalci klimavi na domacem terenu, nisu mogli razbit Albaniju. Naprotiv mi bas najbolje igramo po strani i to nam je sansa. Godi nam i to sto je Portugala favoriziraju. Volio bi vidjet Medunjanina, jak je fizicki. Ne znam kako ce se nasa odbrana nosit sa njihovom brzinom Nanija, al uz malo srece Portugalce bi trebali razbit nashe schwabe. Ako smo mogli razvalit Belgiju, Norvesku i Dansku, sto da ne i Portugal =)

Bog je uz hrabre, 1:3 za nashe
Za nas bi bilo idealno da rezultat bude :

- 2:1 za Portugal,

- 1:1 nerijeseno

a naravno josh bolje bi bilo kada bismo pobijedili!;)
Valjda uzima Bosna. Ako pobjede sve ce gorit kunem ti se :). Gledacu ga u nekom kaficu sa haverom..

GL BiH !
codex je napisao/la:
Thx za pohvale za temu, jbg neigra se svaki dan mec zivota moro sam je detaljno napisat =D

Sto se tice utakmice bice totalno nepredvidiva, oba tima imaju i kvalitet i mane. Osim neigranje Ronalda dobar je podatak da su Portugalci klimavi na domacem terenu, nisu mogli razbit Albaniju. Naprotiv mi bas najbolje igramo po strani i to nam je sansa. Godi nam i to sto je Portugala favoriziraju. Volio bi vidjet Medunjanina, jak je fizicki. Ne znam kako ce se nasa odbrana nosit sa njihovom brzinom Nanija, al uz malo srece Portugalce bi trebali razbit nashe schwabe. Ako smo mogli razvalit Belgiju, Norvesku i Dansku, sto da ne i Portugal =)

Bog je uz hrabre, 1:3 za nashe
Nani ne igra puno u zadnje vrijeme , nije baš u najboljoj formi , al kako god opasan je..

Btw. Ne igra Bajramović ( http://www.reprezentacija.net/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1113:iro-izdiktirao-imena-jedanaest-zmajeva&catid=1:latest-news&Itemid=63 )
yordo je napisao/la:
Nani ne igra puno u zadnje vrijeme , nije baš u najboljoj formi , al kako god opasan je..

Btw. Ne igra Bajramović ( http://www.reprezentacija.net/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1113:iro-izdiktirao-imena-jedanaest-zmajeva&catid=1:latest-news&Itemid=63 )
Ma dobro Nani ce zamjenit Ronaldovu ulogu. Znam da nece ono sam u 6 ujutru napiso 'nezvanicni sastav'.

Btw. jao sad nekog lika na tv-u kaze:

' Ko bi reko cuda da se dese pa da Ciro Portugal raznese '

Hahahaha lik je kralj =D
4rm4n1 je napisao/la:
Isto je bilo i za Španiju: "Uzet' ćemo, uzet' ćemo," pa nas podrali. :r

Nije da navijam za njih, navijam za Bosance, al' iskreno će nas ubit'.

Moja prognoza:

3:0/2:1 za Portugal.
Ti još nisi svatio da utakmica protiv Spanije nije bila od nekog znacaja i da se igralo upola snage i straha od zutih kartona...Jesi vidio Spahica na zemlji ikako ? Nisi ... Jesi ikog vidio na zemlji da je barem 1 uklizao ? Nisi....
Prvo: codex svaka cast na temi kako si sve napiso !!!

Drugo: BiH owna Portugal nema dalje!!!

Sretno Nasima <3 <3 <3 :)

Gledacu je home, doso sam sa posla umoran pravo ne dam mi se ici vani .....

A ako pobjede bijem radnog kolegu u ponedeljak jer je rekao da cemo izgubiti :( :P:P

Mozda 1 -0 za nas a mozda 3-2 :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.