Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Utjecaj muzike na život

474 pregleda · 50 odgovora · otvorena 13.11.2009. u 22:35

Muzika

Ogroman pojam, brata m'.
'Ajmo malo pričati, dosadno mi. Za temu nisam nikoga pitao, šta me briga, i vi dižete tolike idiotluke od tema, da mi muka nekad bude.
Cilj ove teme je da meni ubijete dosadu finim, konkretnim postovima.
Kakvu muziku slušate? Koji je razlog toga što ste odabrali baš tu muziku da slušate i posvetite se njoj, ukoliko se bavite istom?

Ja se lično bavim repom. Nije vala da se hvalim, nane m', ali tako je. Uglavnom, neću reći kao većina vas da mi je to ŽIVOT kad nije. Ne mogu se brkati dva pojma, mada vjerovatno mislite na to kako muzika ispunjava život. Repom mogu reći šta god mislim, ili imam potrebu da kažem.

Izvolite.

Nemoj da bi mi se javili ovi techno/house/iostalasranja freakovi, jer to se ne može nazvati muzikom, bar ne kvalitetnom. Ustvari, to jeste muzika, al' neću da slušam vas koji to slušate, jer takva muzika nema poentu baš kao i ovi turbofolkeri.

EDIT:
reLoaded: pa možeš ti, ti si mi VIP. :$
Ja navijem Jovana Perišića i samim slušanjem njegovih pjesama ja moram spamat :$
Slusam svasta, jbg uglavnom zavisi od raspolozenja.Subotom naravno narodnjaci.Sta's uz to je najbolji provod ma sta ti rekao
HAHAHAHA

hoce fifty da te bije xD

techno,house,trance ...

to je carolija, ne muzika :D

eno ti snoop dog cisti cipele u titovoj :D
Jarane da slušam rap ja se ne bih hvalio, ja sam ga slušao (bio nafuran nekih 2-3 godine) i kasnije me bilo stid reci da ga slušam... Ne znam zašto ali navike se mjenjaju.
Sad slušam većinom rock, pretežno onaj stari, oldiese - Queen, Men at Work, ABBA itd.
Većina tih pjesama je dosta poticajnija od rapa, iako to ne bi trebalo biti (danas je svaka druga rap pjesma - "I wanna taste your pussy" ili neka druga nebuloza) umjesto da se rapom izraze osjećanja, mišljenja, pogledi na svijet to nije tako.
Što se tiče mog raspoloženja kad slušam muziku, zavisi, ima pjesama u kojima se nalazim, moja životna priča je pjesma Bohemian Rhapsody - Queen

Sad slušam pfff... Queen - One Vision, Radio GaGa, Hammer to Fall, Men At Work - Down Under, Overkill, Underground, ABBA - The winner takes it all, Berlin - The Metro

I da nemam ništa protiv Turbaša, daleko im kuća od moje

I da na računaru imam nekih 2.000 pjesama
R'n'R
Nema bolje muzike
slusam i domaci i strani rock
najbolji bendovi su mi:
Green Day, Nickelback; AC DC, Linkin Park, Zabranjeno pusenje i mnogi drugi...........
preporucujem svima
slusam samo rap/reggae
i naravno mozarta,betovena,verdija i ostale likove iz renesanse/baroka/klasike.

ovo rock i pop sta vec ne slusam,jer vise volim ono liriku jebote,sto kaze marchelo :
'ne kontas nase umotvorine? e onda de facto dovidjenja' ^^
slusam techno / trance
Ma buraz only Sinan.
Ihh kako se ja razvalim uz njega i Džeja <3

Opcenito slusam sta mi se svidi sem narodnjaka

da narodnjak dobije nobelovu nagradu ja je nebi poslusao

Btw muzika nema uticaj u mom zivotu imam 100 pjesama na racunaru i upalim ih jednom sedmicno
Slusam Hardstyle - [techno,trance,rave,hardcore skupina] i to slusam radi toga sto jednostavno uzivam maximalno u tome i to me jako opusta, znam par puta kad slusam mp3 i hodam kroz grad pa me opali ritam i pocnem plesat po gradu...Nije me stid, uzivam u tome i bmk jel neko misli da sam lud ili ne :)
Planiram dok se jos stelnem malo, da plesem sa haverom ispred bbi, duo-shuffle dance[hardstyle dance].

Toliko od mene, zop.
Slusam sve ,od - do.
A najvise me opustaju pjesme Dine Merlina i Zdravke Colica

Bosnom behar probeharao :$
Slusam ono sto mi odgovara,u datom trenutku to moze biti fifti sent,semsa suljakovic,halid beslic,mira skoric,juice,tiesto,antoine...samo da me ne smara muzika,znaci da je onako kako mi godi u tom trenutku
rock / punk / pop .

Bojan Marovic , Simple Plan , Parni Valjak , Vatreni Poljubac itd .

3 najbolja muzička izvođača :

• Marko Šelić
• Toma Zdravković
• Armand van Helden

Što se Marka tiče, Bog lirike. Možem ga slušati baš ono ... Mudro zbori u svakoj. Izdvojio bih "Jedan" i nešto malo novije, "Ponos".

Toma.. Tu je i kad je svijetlo i kad je mrak. Nema pjesme, osim Markove "Jedan", koja se može porediti sa "Kafana je moja sudbina".

Armand mi je omiljeni DJ. Naročito zbog njegovog malo starijeg uratka, "My my my". To sam slušao jedno 3-4 mjeseca bez prestanka, dok sam igrao OGame.

Jedino što ne mogu slušati je ovaj Punk / Rock / Metal i tome slične stvari, u kojima dominira električna gitara. Podsjeća me na one abominacije u Martinkama što se vucaraju po gradskim parkovima.

I moram ga stvarno spomenuti. NAJVEĆA SELJAČINA PO DEFINICIJI SELJAKLUKA, DADO POLUMENTA!!!
Uprava slusam fegete sa Granda,i pucam mix

Post dobio aplauz od bak1r

Nekad mi se slusa, nekad nemogu organski.
Oraspolozi te nekad, a nekad ti nije ni do cega
ah je***e ti teme i totalno glupe rece dosadno ti pa get a life izadji vani petak je ... ja bi iso al bolestan
- Utice dosta, pogotovo one tuzne pjesme i one za srce tipa Tome
ma kakav hip hop, ceca maaajka :$

ajd sad stranu na salu ^^ :D

I ja slusam Hip Hop, ono jednostavno nemogu onih sto mi pocnu " NEMOOOOJ DA MI PLACESS NA KUCNOME PRAGUUU DA MI VRATA NE POVUKU VLAGUUUUU" ili "JEDVA CEKAMMM DA SA'RANIMMM MAJKUUU PA U KUCU DA DOVEDEM RAJKUUU"
'arane po meni je Hip hop stil pomocu kojeg se mozes potpuno izraziti. Ja ne kazem da je rock muzika i sl. losa, samo kazem da ja licno preferiram Hip Hop. Nemam nikakvog problema sa rokerima, cak naprotiv :)

Jedino mrzim emo klince ko sto je ovaj shaadY :(
reze se jadnik

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.