Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gaming Guide by vioLeT

145 pregleda · 7 odgovora · otvorena 13.11.2009. u 03:05

Presented by vioLeT(RaZeR_01)

//-----------------Gaming Guide----------------\\

Ovaj tutorial je upucen pocetnicima!

Sadrzaj:
- Config
- Options
- Tips

Config

-Config je dadoteka u kojoj je moguce podesiti in-game opcije ali preko notepada.
-Kako podesiti Config?
-Config mozete podesiti tako sto dodajete neke bind-ove(kodove) ili ih prepravljate.
-Da mi imali dobar .cfg morate pravit bindove koji vama najbolje odgovaraju kao npr.
bind "MOUSE 3" "weapon_hegrenade" (Ovaj bind omogucava Vam da uzmete bobmu jednim klikom umjesto da kucate 4 + MOUSE1)
bind "MOUSE 5" "weapon_flashbang" (Ovaj bind omogucava Vam da uzmete flash jednim klikom umjesto da kucate 4 + 4 + MOUSE1, ali ovaj bind Vam moze posluziti jedino ukoliko imate vise tipki na misu)
bind "MOUSE 4" "weapon_smokegrenade" (Ovaj bind Vam omogucava da uzmete dimnu bombu jednim klikom umjesto da kucate 4 + 4 + 4 + MOUSE1, kao i predhodni, ovaj bind se moze koristiti ukoliko imate vise tipki na misu)
-Navedeni bind-ovi su veoma korisni i preporucavam da ih postavite!
-Sada cu vam navesti par kodova koji vam poboljsavaju Internet igru:
cl_cmdrate "101"
cl_updaterate "101"
rate 25000
fps_max "101"
-Ovo bi odprilike bilo zavrseno, ali ja cu vam dodat jos par korisnih kodova:
net_graph "1"
cl_radartype "1"
cl_dynamiccrosshair "0"

Options

-Kako podesiti opcije?
-Tesko je nekom reci kako podesiti opcije, zasto? Zato sto svako sebi opcije podesava kako njemu odgovora kao npr. velicina nisana(ja osobno koristim "Large", a mnoge osobe koriste i "Small" i "Medium", tako da je to vasa odluka.
-Kao sto sam gore naveo, tesko je nekom podesiti opcije ali u necemu vam mogu pomoci, a to je:
Da bi dosli do tih opcija morate uradit sljedece:
Options>Multiplayer>Advanced
I tu mozete promijeniti sljedece:
Buy Menu Style na Old Style, zasto? Zato sto Vam omogucava brzu kupnju i bez Laga.
Smoke grenade gas quality na Best Loking, slowest, ovdje nema sta objasnjavat zna se da poboljsava pogled i moguce je bolje opazii igraca u dimu.
I zadnje je Radar Type na Solid, zasto? Zbog boljeg snalazenja na Radaru, a radar je veoma vazan u igri.

Tips

-Napisat cu Vam par prijedloga kako da poboljsate svoju igru i unaprijedite skill.
-Najvaznije je pucanje. Mnogi pocetnici pucaju rafal sto je teska pogresna, najbolje je pucati 1 po 1, 2 po 2 ili 3 po 3 metka zbog vece preciznosti, rafal je jedino koristan na blizim distancama ali treba gadjati samo trup ako vec pucamo rafal.
-Morate poznavati sva oruzja(Bit ce Weapon Guide od mene sljedeci put, a mozete naci i Weapon Guide na g.ba)

Eto to bi bilo to, nije neki velik tut, ali nadam se da cu nekome pomoci.

GL & HF
Play for Fun, use no cheats!
Nice, bravo za trud jer rjetko da ko napise svoj tut =)

Btw. Jest da je bolji ping al visoki rate-ovi (cmdr, updr, rate) trose vise limita.
codex je napisao/la:
Nice, bravo za trud jer rjetko da ko napise svoj tut =)

Btw. Jest da je bolji ping al visoki rate-ovi (cmdr, updr, rate) trose vise limita.
Trose vise limita, al ako igras na malim rate-ovima igra te pocne zivcirat jer puno laga i onda izadjes, tako da ko hoce da se lijepo izigra bolje je da koristi vece rate-ove. ;)
Taman sam poceo raditi
Valjda ce mi nesto pomoci,cestitam za trud
Dobro, ali nije "Gaming" nego "Counter Strike Guide".
Chemical je napisao/la:
Dobro, ali nije "Gaming" nego "Counter Strike Guide".
A jbg. i CS je "Game" :P

Hvala svima za podrsku!
Iskreno nista posebno
Mislim da vise svako zna staviti rateove za svoju konekciju... Zapravo ovi su rateovi samo za jace konekcije. Ja ih stavljam al' mi laga tj. nije mi dovoljno jak net da ih koristim pa stavljam po 60.
Sve u svemu bindat neku komandu je 2 sec posla :

bind "F9" "quit" To bi svi trebali bindat

Neka prosjecnost i sto se tice weapon guidea tu se ne moras trudit jer vec postoji jedan i dovoljan je
Probaj napraviti tutorial kako da mjenjas dll-ove i resurse
RaZeR_01 je napisao/la:
A jbg. i CS je "Game"

Hvala svima za podrsku!
"weapon_hegrenade" nije potrebno, dovoljno je samo "hegren". To vazi i za ostala oruzja. Imas u cstrike ".txt" fajl sa svim nazivima.

Armor "vesthelm"
HE "hegren"
Flash "flash"
Smoke "sgren"

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.