Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pretraživač

96 pregleda · 6 odgovora · otvorena 10.11.2009. u 17:52

u školi sam dobio temu na koju trebam napraviti referat...tema jeste "Pretraživač" i nije bilo nikakve priče u vezi toga, sad kucam na guglu pretraživač i kada sam vidio prve 2 teme nije mi se više dalo, zapravo neznam ni o čemu se radi zato molim vas da mi pomognete,
unaprijed sam zahvalan, takođe molim da se glupi komentari ostavi za drugi put,

hvala svima
Samo takvu temu ti nije mogla zadat.

Morala je dat svrhu pretrazivaca, znaci TIP pretrazivaca..

Ima milion vrsta pretrazivaca.. koriste se u razlicite svrhe, tj za razlicite stvari.. kapis..

nisi slusala
Vidi, postoje dva termina povezana sa riječi "pretraživač".

Web-browseri ( u prijevodu "web pretraživač" ) je program pomoću kojeg ideš na internet (mozilla, opera, internet explorer etc ), a web search engine ( u prijevodu je isto nešto na fazon "web pretraživača" ) je engine pomoću kojeg tražiš nešto na internetu (google, ask etc).

Zaključak? Otiđi sutra profesorici/nastavnici i zamoli je da ti objasni tu temu, da li je mislila na program il' engine.

I kad dobiješ "hintove", imaš sve oko toga na wikipediji - samo potraži malo .
uNbeatablee je napisao/la:
Samo takvu temu ti nije mogla zadat.

Morala je dat svrhu pretrazivaca, znaci TIP pretrazivaca..

Ima milion vrsta pretrazivaca.. koriste se u razlicite svrhe, tj za razlicite stvari.. kapis..

nisi slusala
neke od tih vrsta pretraživača?
amiNaaa je napisao/la:
neke od tih vrsta pretraživača?
nije meni postavila zadatak, koristi google.ba(on je ujedno i vrsta pretrazivaca) XD
Pretrazivac ti moze bit lik koji pretrazuje smece -.-

Rekao ti je armani barem ono iz web dijela , browser i seach engine . .
odes sutra profesoru i kazes " pretražio sam o pretraživaću al' nisam ništa našao "

pa odes sutra do njeg' i pitas sta obuhvata sve taj pojam

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.