Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zastita

267 pregleda · 20 odgovora · otvorena 06.11.2009. u 21:17

pozz

Zanima me kako zastititi server od tzv. hakera
Sta kako ?

Kako skontaju password i koje je passworde najbolje staviti kako bi zastitito svoj Server ?
uzmi kondom i stavi na modem !

Post dobio šamar od vLexinho

emYR je napisao/la:
@ KRALJ!!!9-)

Server je nemoguce hackovati...

Moze da ti upeca admina ako odes na drugi server i neskines setinfo ...a on zatim dodje na tvoj server i banuje igrace
...

NEMOJ DAVATI SEBI NI OSTALIM ADMINIMA FLAG "L" I SKIDAJ SETINFO !!! I sve ce biti ok

Toliko od mene :)
Naravno da je moguce, edit za 2 min...

Ako na masini na kojoj ti se nalazi gameserver ima instaliran LAMP (99% slucajeva ima) vrlo lahko je iskoristiti bilo koji php/mysql vulnerability. Naracotio ako je ugasen safe_mod ili register_globals stavljen On (postaviti shell scrptu tipa c99 ili r57 je sala za djecu) i samim tim dobiti pristup svim fileovima na serveru , ukljucujuci ne samo gameserver fileove nego i server.cfg (gdje ako se ne varam pise rcon password).

Tu je jos prisljuskivanje TCP-a a i sniffanje, brute forcanje root shh accessa i tako dalje.

Zapamti da na ovom svijetu nije nista sigurno a kamo li internet i serveri.

Post dobio aplauz od Jason

Hahahhahahaha kondom stavi ahahah jako jako svaka čast ^^

To je veoma kompleksno pitanje na koje savrsen odgovor ne postoji.Medjutim ukoliko prosiris svoj spekar znanja mozes se donekle zastititi bar od kiddya.Dakle br0 use [color=red]GOOGLE[/color] and learn.

EDIT:

izdvojio bih ovaj savjet :
Sve passworde unosi preko virtualne tastature radi keyloggera, i instaliraj spybot i pazi da ne uleti trojanac
Stavi pw na server,tako su logosoft i europronet uradili prije nekoliko godina,da bi zastitili server,jer ih obaro neki "hacker" sa Kosova..

Posto ti raja nece moc znat pw,stavi pw u ime servera npr Gamers.ba Public Server pw gba
eN je napisao/la:
Hahahhahahaha kondom stavi ahahah jako jako :D svaka čast :D ^^
ti si lijep

StarsOnly je napisao/la:
Naravno da je moguce, edit za 2 min...

Ako na masini na kojoj ti se nalazi gameserver ima instaliran LAMP (99% slucajeva ima) vrlo lahko je iskoristiti bilo koji php/mysql vulnerability. Naracotio ako je ugasen safe_mod ili register_globals stavljen On (postaviti shell scrptu tipa c99 ili r57 je sala za djecu) i samim tim dobiti pristup svim fileovima na serveru , ukljucujuci ne samo gameserver fileove nego i server.cfg (gdje ako se ne varam pise rcon password).

Tu je jos prisljuskivanje TCP-a a i sniffanje, brute forcanje root shh accessa i tako dalje.

Zapamti da na ovom svijetu nije nista sigurno a kamo li internet i serveri.
Thx tebi

naravno sto si gore naveo sve sam te " skonto "

hvala tebi ...
emYR je napisao/la:
ku**c ti zabodem ;3 :$:$:

vagina je napisao/la:
Stavi pw na server,tako su logosoft i europronet uradili prije nekoliko godina,da bi zastitili server,jer ih obaro neki "hacker" sa Kosova..

Posto ti raja nece moc znat pw,stavi pw u ime servera npr Gamers.ba Public Server pw gba
Ma netrebas zakljucavati LOL ...

Samo skidaj setinfo i pazi da ti neko neuvali stealer..
CLARION_WOLF je napisao/la:
Ma netrebas zakljucavati LOL ...

Samo skidaj setinfo i pazi da ti neko neuvali stealer..
Ja sam samo reko jarane,kako je epn i lol to odradili da im ne obara servere.. mozda ima neki i laksi nacin.. al ovo je jedan od nacina..
"Neko mi je zapretio da mu platim/dam admina inace ce mi hakovati server!"

"Neki haker mi je upao na server i banovao sve! Sta da uradim da se to vise ne ponovi?"

"NEKO MI JE UPAO NA SERVER I ZAKLJUCAO GA! POMAGAJ!"

To su neke od poruka koje sam dobio od "zrtava" hakovanja ...
Odmah da razjasnim nesto:

NE POSTOJI PROGRAM ZA HAKOVANJE CS SERVERA I NE POSTOJI NACIN HAKOVATI GA TEK TAKO !
Znaci sve one gluposti koje se na YouTubu mogu videti su LAZNI !

"Pa ako su lazni, kako je onda meni hakovao ?!"

CS server se hakuje tako sto ispadnete glupi negde ... ili vi ili neki drugi admin ... "Haker" (uglavnom dete od 13-15 godina) na neki nacin uspe da dodje do vaseg setinfa ...
postoji mnogo nacina za to, kao na primer:

-neki vam ponude besplatnog admina ili slot na svom serveru, pa vi stavite isti _pw i onda ste naje*ali ...
-pozovu vas na svoj server i ukradu vam setinfo (necu objasniti nacin na koji se to radi, ali je moguce vrlo lako!)
SKIDAJTE SETINFO KAD NE IGRATE NA SVOM SERVERU !
setinfo _pw sldfjsdalfjhaslkfjhsfa
ili
setinfo _pw ""

ili na primer ovo, ali da bi naseo na ove fore stvarno moras biti rtd:

-neki vam daju server.cfg da okacite na server (ovo sam samo cuo, i zaista smatram za retarda ljude koji nasednu na ovo)
-neki kazu da im se CS zakucao i da nemaju CD-ove za reinstal pa vas zamole da im posaljete config.cfg iz cstrike foldera da bi mogli da igraju (u config.cfg se nalazi vas setinfo!)

i ko zna kolko jos metoda ima, ko zna cega se sve nece setiti ...

Da biste sto bolje zastitili server, pazite da niko nema flag "L" (pa ni vi! Sta ce vam flag L ?)

I svojim adminima pokusajte da prenesete ovo, ili na vasem forumu/sajtu da okacite link ka ovoj temi da procitaju ...
"hakeru" je dovoljno i obicnog admina da ukrade da napravi dzumbus ...
banuje i kickuje sve sa servera i eto vama posla ...

COPY BY KGB
CLARION_WOLF je napisao/la:
"Neko mi je zapretio da mu platim/dam admina inace ce mi hakovati server!"

"Neki haker mi je upao na server i banovao sve! Sta da uradim da se to vise ne ponovi?"

"NEKO MI JE UPAO NA SERVER I ZAKLJUCAO GA! POMAGAJ!"

To su neke od poruka koje sam dobio od "zrtava" hakovanja ...
Odmah da razjasnim nesto:

NE POSTOJI PROGRAM ZA HAKOVANJE CS SERVERA I NE POSTOJI NACIN HAKOVATI GA TEK TAKO !
Znaci sve one gluposti koje se na YouTubu mogu videti su LAZNI !

"Pa ako su lazni, kako je onda meni hakovao ?!"

CS server se hakuje tako sto ispadnete glupi negde ... ili vi ili neki drugi admin ... "Haker" (uglavnom dete od 13-15 godina) na neki nacin uspe da dodje do vaseg setinfa ...
postoji mnogo nacina za to, kao na primer:

-neki vam ponude besplatnog admina ili slot na svom serveru, pa vi stavite isti _pw i onda ste naje*ali ...
-pozovu vas na svoj server i ukradu vam setinfo (necu objasniti nacin na koji se to radi, ali je moguce vrlo lako!)
SKIDAJTE SETINFO KAD NE IGRATE NA SVOM SERVERU !
setinfo _pw sldfjsdalfjhaslkfjhsfa
ili
setinfo _pw ""

ili na primer ovo, ali da bi naseo na ove fore stvarno moras biti rtd:

-neki vam daju server.cfg da okacite na server (ovo sam samo cuo, i zaista smatram za retarda ljude koji nasednu na ovo)
-neki kazu da im se CS zakucao i da nemaju CD-ove za reinstal pa vas zamole da im posaljete config.cfg iz cstrike foldera da bi mogli da igraju (u config.cfg se nalazi vas setinfo!)

i ko zna kolko jos metoda ima, ko zna cega se sve nece setiti ...

Da biste sto bolje zastitili server, pazite da niko nema flag "L" (pa ni vi! Sta ce vam flag L ?)

I svojim adminima pokusajte da prenesete ovo, ili na vasem forumu/sajtu da okacite link ka ovoj temi da procitaju ...
"hakeru" je dovoljno i obicnog admina da ukrade da napravi dzumbus ...
banuje i kickuje sve sa servera i eto vama posla ...

COPY BY KGB
THX !

Sprijeciti hakera da ti hakuje FTP je nemoguce (sem ako si Bil Gates ) Ali niko ko to moze nece se je*****i sa tvojim FTP-om stoga si miran.. Samo nemoj nekoj djeci davat FTP podatke i siguran si
od pravog hakera, samo te bog moze spasit ♥.

tip.

u pw stavi koji ! tu i tamo ; )

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.