Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Database Error

96 pregleda · 10 odgovora · otvorena 06.11.2009. u 20:55

Pozz Gameri
Ovako:
Aktivirao Sam Svoj hosting u BHTelecomu!
Upload Sam vBulletin!
Ali mi Se POjavio Error Kad Sam Zavrsio Instalaciju!
Ako Mi Iko Moze Pomoci ,
Bio Bi Mu Pono Zahvalan
Hvala
:D
Aplikacija za pomoć treba ovako izgledati.

Ime skripte koju koristiš :
Verzija :
Da li si editovao config.php :
Da li si kreirao prije tog bazu i usera ( mySQL ) :
Da li si dodjelio određene permisije useru mySQL baze :
Da li si dodao bazu (mySQL) određenom useru :
Jason
Mozes Li Mi Reci kako To Da Uraidm Pravio Sam Svasta NEsta ali izgleda da nisam napravio nista!
Skripta: vBUlletin
Verzije: 3.8.4 Nulled
a ti dalje Jason Sta trebam opet Cu da upload Ako treba
Hvala
Milos_Bih je napisao/la:
Jason
Mozes Li Mi Reci kako To Da Uraidm Pravio Sam Svasta NEsta ali izgleda da nisam napravio nista!
Skripta: vBUlletin
Verzije: 3.8.4 Nulled
a ti dalje Jason Sta trebam opet Cu da upload Ako treba
Hvala
U tom web panelu koji imaš. Mora bit to da napraviš mySQL bazu , usera i odabereš pw. Eh kad si to uradio:

Uđi u folder "includes" od vBulletin-a. Pa onda nađi file "config.php.new" , rename ga u "config.php"

Otvori ga u notepad-u i nađi ovo :

// ****** DATABASE NAME ******
// This is the name of the database where your vBulletin will be located.
// This must be created by your webhost.
$config['Database']['dbname'] = 'forum';

// ****** TABLE PREFIX ******
// Prefix that your vBulletin tables have in the database.
$config['Database']['tableprefix'] = '';

// ****** TECHNICAL EMAIL ADDRESS ******
// If any database errors occur, they will be emailed to the address specified here.
// Leave this blank to not send any emails when there is a database error.
$config['Database']['technicalemail'] = '[email uklonjen]';

// ****** FORCE EMPTY SQL MODE ******
// New versions of MySQL (4.1+) have introduced some behaviors that are
// incompatible with vBulletin. Setting this value to "true" disables those
// behaviors. You only need to modify this value if vBulletin recommends it.
$config['Database']['force_sql_mode'] = false;

// ****** MASTER DATABASE SERVER NAME AND PORT ******
// This is the hostname or IP address and port of the database server.
// If you are unsure of what to put here, leave the default values.
$config['MasterServer']['servername'] = 'localhost';
$config['MasterServer']['port'] = 3306;

// ****** MASTER DATABASE USERNAME & PASSWORD ******
// This is the username and password you use to access MySQL.
// These must be obtained through your webhost.
$config['MasterServer']['username'] = 'root';
$config['MasterServer']['password'] = '';

I edituj to sa tvojim detaljima.
StarsOnly je napisao/la:
Kralj postavlja nullovan vbulletin na bihnet hosting.
pa? :D
Milos_Bih je napisao/la:
pa? :D
Pa nista, dobro je da ako dodje tuzba bihnetu od vbulletina, nece imati tvoje ime, adresu stanovanja, broj telefona, ime roditelja i broj kondoma u tvojoj ladici.
StarsOnly je napisao/la:
Pa nista, dobro je da ako dodje tuzba bihnetu od vbulletina, nece imati tvoje ime, adresu stanovanja, broj telefona, ime roditelja i broj kondoma u tvojoj ladici.
Pa neće on imat nikakav uspješan forum. Hahahaah , j**i mi sve ako bude im'o više od 100 članova. Kao da će Jelsoft kontaktirati njega radi 100 članova, možda ako dobije preko 5k članova pa i nekako. A + što je na free domeni. 'oće se ku**c mučit'.
Jason je napisao/la:
Pa neće on imat nikakav uspješan forum. Hahahaah , j**i mi sve ako bude im'o više od 100 članova. Kao da će Jelsoft kontaktirati njega radi 100 članova, možda ako dobije preko 5k članova pa i nekako. A + što je na free domeni. 'oće se ku**c mučit'.
Pa ako nece imati nikakav uspjesan forum, zasto ga postavlja na bihnetov hosting a ne na neki free host? (ako samo uci kako ga instalirati). Sigurno nece ljudi iz vbulletina kontaktirati njega, nego bihnet, a svi znamo kakvi ljudi tamo rade. Ljudi koji ne znaju sta je forum a ne nesto nullovano. Kada vide obicnu tuzbu od Vbulletina sa kojom mogu obrisati guzicu (i uplatiti 100km grupaciji green zbog pravljenja otpada) nece im biti vazno sto taj forum ima 1k clanova, nego ce to shvatiti krajnje ozbiljno.
StarsOnly je napisao/la:
Pa ako nece imati nikakav uspjesan forum, zasto ga postavlja na bihnetov hosting a ne na neki free host? (ako samo uci kako ga instalirati). Sigurno nece ljudi iz vbulletina kontaktirati njega, nego bihnet, a svi znamo kakvi ljudi tamo rade. Ljudi koji ne znaju sta je forum a ne nesto nullovano. Kada vide obicnu tuzbu od Vbulletina sa kojom mogu obrisati guzicu (i uplatiti 100km grupaciji green zbog pravljenja otpada) nece im biti vazno sto taj forum ima 1k clanova, nego ce to shvatiti krajnje ozbiljno.
Vjerovatno zato što nije upućen lik. I ne zna da ovo nije offshore zemlja, već onshore. I mislio je da ga ne mogu tužiti radi nulled stvari.

Istina je da rade moroni u našim firmama. Al' eto, nadajmo se da mu neće ništa bit'. ionako je bila sticky tema u development and web o nulled skriptama. Mog'o je pročitat' a 'vako. Sam se be bruka ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.