Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Konfig info

138 pregleda · 19 odgovora · otvorena 04.11.2009. u 19:50

Pozz, interesuje me koliko bi me izasla ova konfiguracija:

[B]Intel Q9550 @ 3.4Ghz,
8GB DDR800 CL-5 G-Skill DDR2,
Kingston SSDNow! V+ 128GB MLC,
Nvidia GeForce 8800GT[/B]

i da li postoji neka bh stranica gdje mozes unijeti komponente racunara pa ti izbaci full cijenu i da moze na rate naravno da se uzme racunar.
ma plus.ba teh best
Q9550 je 500 km.. bolje ti intel core i5 kosta nesto manje a jos je bolji od Q9550
FireFist je napisao/la:
ma plus.ba teh best
Q9550 je 500 km.. bolje ti intel core i5 kosta nesto manje a jos je bolji od Q9550
Stim da za i5 treba drugu maticnu koja je puno skuplja od ovih koje trebaju za Q9550
Tiara je napisao/la:
Stim da za i5 treba drugu maticnu koja je puno skuplja od ovih koje trebaju za Q9550
slazem se
Ispod 2k sigurno nije

i usput...

Sta ce ti to ?

Da dazajnirash svemirske brodove za NASU
kenaN_ je napisao/la:
Ispod 2k sigurno nije

i usput...

Sta ce ti to ?

ne, vec da uzivam u igrama sljedecih 5-8 god
kenaN_ je napisao/la:
Ispod 2k sigurno nije

i usput...

Sta ce ti to ?

Sta znas narod se svacim danas bavi
Justice je napisao/la:
ne, vec da uzivam u igrama sljedecih 5-8 god
sa 8 giga rama bićeš miran 10 godina minimalno

Samo cesh morati graficku mjenjat za jedno 3-4 godine
kenaN_ je napisao/la:
sa 8 giga rama bićeš miran 10 godina minimalno

Samo cesh morati graficku mjenjat za jedno 3-4 godine
ma uzmem nvidia 295gtx i miran sam 10 god 100% xD
Odlicno sve samo grafa slaba
Tiara je napisao/la:
S tim da kad uzme Q9550 haman pa nema mogucnost nadogradnje jer 775 socketu istice rok trajanja.

i5+ploca su skuplji nekih 30-40KM od Q9550+ploca s tim da ces te pare vratiti za godinu dana jer i5 manje trosi a dobijes bolju platformu (DDR3, mogucnost nadogradnje). Meni je smijesno ciganciti zbog 30-40KM a davati 600-700KM za procesor i maticnu.
nc je napisao/la:
S tim da kad uzme Q9550 haman pa nema mogucnost nadogradnje jer 775 socketu istice rok trajanja.

i5+ploca su skuplji nekih 30-40KM od Q9550+ploca s tim da ces te pare vratiti za godinu dana jer i5 manje trosi a dobijes bolju platformu (DDR3, mogucnost nadogradnje). Meni je smijesno ciganciti zbog 30-40KM a davati 600-700KM za procesor i maticnu.
Znam ja sve to, ali ako mijenja plocu, morace i preci na DDR3, a on je trazio 2.
Ja samo govorim sta ljudi traze, nista vise. ;)
Tiara je napisao/la:
Znam ja sve to, ali ako mijenja plocu, morace i preci na DDR3, a on je trazio 2.
Ja samo govorim sta ljudi traze, nista vise. ;)
Ne mijenja plocu nego kupuje novi racunar. A nema sta traziti DDR2 ako moze dobiti DDR3 za skoro iste pare.
Iskren da budem, ljubitelj sam nfs serijala, a nfs serijali zaista zahtjevaju jak racunar. Na sadasnjoj konfiguraciji ne bi mogao igrati nfs Shift 100% te bi volio bar nadograditi racunar da mogu normalno igrati shift (tj. grafa da je na medium). A i neke druge jace igre. Te neznam koja je najbolje isplativa solucija.
Justice je napisao/la:
Iskren da budem, ljubitelj sam nfs serijala, a nfs serijali zaista zahtjevaju jak racunar. Na sadasnjoj konfiguraciji ne bi mogao igrati nfs Shift 100% te bi volio bar nadograditi racunar da mogu normalno igrati shift (tj. grafa da je na medium). A i neke druge jace igre. Te neznam koja je najbolje isplativa solucija.
Moja

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.