Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 15 bodova

komp zuji

298 pregleda · 20 odgovora · otvorena 03.11.2009. u 22:04

Ovako imam jedno vazno pitanje.

- Moze li se ista uraditi sa kompjuterom da se ne cuje i da ne huci :S. Mozda je i glupo pitanje, al jbg kad se ne razumijem u ova sra*a.
Samo nemojte govoriti da nesto kupim, neki dio za komp i tako to. Ako se moze nesto popraviti na kompu, nekim izmjenama il sta ja znam recite, a ako nemoze Boze zdravlja.

Ne smeta meni sto se on cuje, nije to sad neko zujanje, al smeta navecer kad mi stara legne..
- Probaj malo ocistiti kuler i sl. Uglavnom je to do kulera i rjesava se upravo kupovinom ))
otvori komp i pogledaj ventilator na grafickoj kartici ili na procesoru vjerovatno je do toga!
Rastavi racunar , uzmi usisivac i usisaj svu prasinu iz njega .

watafak 5 odgovora u 22:05
Rješenje
Ocisti detaljno kompjuter tj. kuchiste, ako ti to ne pomogne, onda odnesi na serveris, ako imas garanciju jos uvijek ? Odnesesh kod njih i oni ti fino poprave

- Ako imas onu naljepnicu na kucistu od garancije nemoj odljepljivati jer ce ti garancija onda otichi !
Imas 3 opcije:

1. Da zamjenis ventilator

2. Da stavis klimu pored njega

3. Da ga operes ventilator

Šta ti je isplatnije
nemoze on zaustavit zvuk okretanja ventilatora na napojnoj

mos ocistit prasinu da se manje cuije, ali uvijek ce se cuti fan
I meni zujii svako 10 min sve zaledi, nestane konekcije pa postepeno zaledi taskbar pa ostalo znate li u cemu je problem mozda
Meni je bilo tako otiso mi cooler na grafi od nvidie , i nema nigdje kupit tih coolera moro novu grafu uzimat
Pa pogledaj mozda ti je puko cooler...
mozda ti je hladna prostorija u kojem ti je kompjuter, imao sam isti problem, ugrij tu prostoriju. pa vidi cujelli se onda.
Ja kad sam svoj otvorio imao sam sta i vidjet.
Uhvatila se prasina ne samo po cooleru ,vec i po svemu ostalom

Uzeo cackalicu ,izvadio one "krupne" dijelove prasine iz kulera i malo usisao.

Evo sad radi super.
Jos je meni 1 kabal bio preblizu coolera ,pa je udarao.

Samo otvori ocisti i super
imao isti problem

x rijesenje:

x usisivac ili krpa
x ocistis ventilator
x vise ne zuji

ziva istina,i meni je pomoglo =)
Uzmeš teke usisivač pa očistiš, sigurno se ne sjećaš kad si zadnji put čistio
nothing3 je napisao/la:
mozda ti je hladna prostorija u kojem ti je kompjuter, imao sam isti problem, ugrij tu prostoriju. pa vidi cujelli se onda.
Nema to veze zagrijati ce se komp. poslije pola sata - sat ..

Prasina najvjerovatnije.

@Anim0s : hahahahahaha
ma vjeruj mi vech 2,5 godine ako ne i vishe
zuji ne moze prestat ..
ja nikako nisam rijesio problem..
a nea se love za new komp xd
Meni je znalo zujiti prije nego je hard disk umro
Ma vjerovatno ti je do zadnjeg kulera (tj, napojnog) i meni taj po nekad zuji mislim skoro svaki 2-3 dana...jedino sto trebas jeste da prvo ugasis pc i onda na kraju sarafcigerom ili prstom gurnes ventilator unitra...znaci dovoljno je samo 1 mm i on ce prestat zujat....a i drugi naci je da pomaknes pc ili da odignes 2-3 cm u zrak i pusti i prestat ce zujat :)
Sva 3 100% rade ja sam ih koristio :)
otvori komp i vidi mom jaranu je neka zica zapiljala za vent. od graficke :P pa vidi

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.