Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Strah, trauma

726 pregleda · 55 odgovora · otvorena 31.10.2009. u 18:05

Pozdrav svima.

Tema dopustena od moderatora!

Evo jos jedne teme u kojoj mozete razmijenjivati misljenja, iznositi vase price vezane za ovu temu. Dakle radi se o strahovima. Molio bih spamere da zaobidju temu. Pa da pocnem:

Svi se ako ne sad, onda prije ste se bojali necega, ili imate neku trauma iz vaseg djetinjstva. kako ste se tada osjecali. Naravno bilo vam je tesko. Sada je vas zadatak da napisete jedan primjer toga i kako ste se osjecali za vrijeme toga.

Naprimjer, mozda, kada ste bili manji, roditelji su vas plasili sa nekim stvarima. A vi ste mislili da je to stvarno. Ili mozda cak ste bili prisutni za vrijeme nekog mucenja, tuce, nasilja, zlostavljanja koje je ostavilo traga na vama.

U nekim slucajevima, strahovi nastaju iz snova. Imali ste nocnu moru, neki kosmar, nebitno. Dakle, ruzno ste sanjali. I sada se sjecate tog straha koji moze prerasti u traumu itd. Eh sada vas je zadatak da napisete primjere takve, ako ih imate, a mozete navesti i primjere vasih frendova koji imaju veze sa tim.

Ocekujem vase odgovore u velikom broju i naravno bez glupih postova.

Pozz!

Prije svega, da pohvalim temu. Dobra diskusija.

Evo i moga primjera. Kad sam bio mladji imao sam 9 godina. Jedne noci izasao sam u mahalu sa frendom, mi se igrali fudbala sa ostalom rajom. I kada smo krenuli kod njega u stan, mi se dog da kod njega nocim. Mi ulazimo u stan kad cujemo neke zvukove iz njegove spavace sobe. Njegovog oca nije bilo kuci. Iz spavace sobe se culi glasovi neki kao krikovi i mi smo kroz staklo da vidimo sta je. Kad vidimo neki debeli cojek vuce njegovu kewu za pod ona skoro naga, moli ga da je pusti, a on spominje nekakve dugove sa kaisem je mlati i siluje je. Cist primjer zlostavljanja. Mi bili mali prepali se, istrcali na ulicu vristimo ljudi dolaze da vide sta radimo, kad njegova mati izlazi iz stana u spavacici uplakana, prica uso neki bandit i silovao je. I dosli drotovi, ali je ovaj pobjegao. Kasnije, ga je policija uhvatila i on je bio u zatvoru neko vrijeme ali je izasao kasnije. Bilo se ispostavilo da je to bio neki poznanik oca od mog frenda i da su oni njemu dugovali mnogo novca i nisu mu vratili, to sam saznao od svojih staraca kasnije. Eto to je bila trauma od moga druga a i ja kada se danas toga sjetim, iako mi je u magli hvata me jeza. Ziva istina :(
Evo i jednog mog primjera. Kada sam bio klinac bojao sam se mraka i tisine. Kada bi cuo i najmnji zvuk bojao bi se. A najgore kada bi se probudio u noci i imao kosmare ufff strasno mi je to bilo
Strah od PASA

Prije 4 godine napao me je Doberman veliki, od tada se bojim skoro svih pasa, ne bas onih malih ali ovih vecih DA

Nije svejedno kada te napadne takav pas, kontao sam da sam vec mrtav u trenutku!
poslije svakog pregledanog horrora (a gledam ih često) navečer kad legnem i zaspim uvijek nešto strašno sanjam. Ujutro-popodne-navečer se probudim mokar k'o čep. Ali meni je to kao poput droge ili nečeg sličnog, bezobzira šta se desilo i šta ja sanjao ja moram pregledati neki drugi, ili taj isti .

Zato horrori For The Win

~ A što se tiče fobija ili nekih strahova do sad ih otkrio nisam.
Bojim da ce o5 biti rata i da ce biti djece koja nikad nece upoznati oca ili majku...
Prije par godina , tačnije 3-4 godine jako me bilo strah hadati sam navečer , kad je mrak i gdje god sam išao , trečeći sam išao.

I to je je misteriozno prošlo , odjednom sam shvatio da me više nije strah i imam veeelike traume od ljekara :/
najgore mi je kad sanjam da sam u avionu i da se desi neki kvar
i da se avion pocne obaratii...ili da gledam kako avion prema meni pada..toga se bojim a i visine

BLAZZE je napisao/la:
E ovako :

Imao 13,14 godina i mi krali nakom liku tresnje ... Nas 3 : Cenga, fare i ja i kad lik poce trcati za nama i pustio kerove i poce pucati iz vatrenog oruzija, ja sam se inache bojao Visine, al od tada se ne bojim jer sam skocio sa kuce visoke 10 metara neznam ni sam kako sam prezivio al sam tu :]

Bolje da nogu slomim nego da me upuca :]

Svak ima svoje strahove... i svi sanjaju te strahove... Nepostoji covjek bez straha !
Aj ocami kolko se smijem nemogu da dodjem sebi
HAHAHA !
Hmmm , bojim se keme ! Najveca trauma ..... zezam se hh...Pa imam neke strahove , bojim se ,horor filmova , poslije njih tesko zaspim pa ih ne volim gledati ..... itd...Takodje sanjam da me kemo banovo i onda se probudim mokar ko cep.hhh.
E ovako. Ja sam još "mali" , imam samo 13 godina. Međutim, kad ostanem sam u kući i ona tišina i sve to, izludi me. Čim nešto počne da kucka, šušti, mene strah od lopova.
Pred-prošle godine sam prebrodio strah od uboda noža i primanja batina, jer sam shvatio da će me to snaći kad-tad.
Duboka voda, aaaa, shrah previše.

Hvala na čitanju, valjda se nisam izofir'o !
Bojim se duboke vode.. Ali pomalo savladavam i taj strah.. znaci nista toliko strasno.. I ne volim tisinu, nije da se bojim, ali je ne volim! (najvise zbog lopova, ali sam se pomirio sam sa sobom.. ako bilo sta bude, bar cu mu oko iskopati )
Sto se tice nochih mora i slicnih stvari.. Rijetko imam te nocne more, odnosno rijetko sanjam ista. Mozda i sanjam ali kada ustanem, ja se toga ne sjecam.. Jednostavno se pred spavanje "iskljucim".. kada legnem, nemam nikakvih misli u glavi iako (npr.) imam 1000 briga ovamo.
Jos prije par godina sam par puta imao jednu nocnu moru i nisam mogao da zaspim ponovo bez tablete. ALI SAM SAM SEBI JEDNOM REKAO, "zasto mi to treba, mogu ja i bez toga.. to je samo moja masta i nista vise" od tada se pred spavanje jednostavno "iskljucim" i ne sanjam nishta..
Nema horora koji me sada moze natjerati da ne zaspim.. jednostavno mislim o nicemu.. gledam tv i citam shta pise tamo
Imam jedan strah, ali to nije za javnost ovdje.
Traume:

-Psi! Definitivno najveca trauma za mene. Uvjek sam ih se bojao. Nikad se nisam bojao umiljatih, treniranih i kucnih pasa, koji te nikad ne bi povrijedili. Bojao sam se lutalica, i onih monstruma (pit bull, doga..)

Cudni snovi?

-Do prije 2 godine dana barem jednom u sedam dana sam sanjao da trcim niz ulaz u zgradi i da skacem od pocetka do kraja stepenica na svakom spratu. Ali ne skacem, nego letim u zraku. To ce mi uvjek ostat ne objasnjeno.. Al je bilo cool ^^
chameesykt3r je napisao/la:
Aj ocami kolko se smijem nemogu da dodjem sebi
HAHAHA !
sto? bate moj pa istina je jbg skako sam ko spiderman hhh al prpa me uhvatila
Moji strahovi :
Kada sam zivio na grbavici , prije nekig 5-6 god
Najvise sam se boja ici do druga i cuka!
Morao sam da prolazim kroz tako zvani "narko kvadr "
Sve do jednom dok me narkoman nije zaganjao , ma kakav spajdermen i ferari
Noge su me nosile do , pff nezz nija dokle , al sam pobjegao :$
To je ziva istina!

Traume : Svaku noc sanjam skolsko igraliste , kako nadzem neke pare , pa krenem da izadzem , ona se kapija zatvori sam u mraku , mrkla tisina!
odjednom eto cuke na mene :$ i probudim se sa 2litra znoja :$
BLAZZE je napisao/la:
sto? bate moj pa istina je jbg skako sam ko spiderman hhh al prpa me uhvatila
znam da je istina nego mi smjesno brate nmg doc sebi

To je bilo ono mistično biće kojim me nana plašila kada sam bio mali...

"Nemoj na terasu poješće te karakondžula" XD XD
eN je napisao/la:
Najgore je kada sanjas da ti je neko umro... iz porodice, nema goreg.
dijelimo isto mišljenje

eN je napisao/la:
Najgore je kada sanjas da ti je neko umro... iz porodice, nema goreg.
upravo sam htio da napišem :/

A kad sam mali bio imao sam traume od autobusa jer sam imao tešku saobraćajnu nesreću i preživio sam je , tako da mi je moja Allarahmetile nana salila stravu i sad se više ne bojim toga.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.