Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

GRAFFITERSKA RADNJA

211 pregleda · 26 odgovora · otvorena 24.10.2009. u 22:09

zdravo svima!...zanima me gdje mogu kupiti opremu za graffite u sarajevu .. NPR : http://artprimo.com/catalog/index.php
.Treba mi tacnija lokacija,i ako nego zna sajt od nekog tog shopa iz sarajeva... ako neko zna zamolio bih ga da objavi..HVALA!
Lol ? udjes u prodavnicu sa bojama uzmes 2 spreja (ili vise) i to je to, samo treba znati praviti graffite.
Madness Shop iza BBI Centra.

http://www.myspace.com/madnessbih
~ Posto i ja wrajtam .. ja bih ti preporuchio

Madness Burton shop .. nalazi se ?

Iza BBI Centra il' iznad neon-a ..

Gl
znaci madness shop, bavio sam se i ja crtanjem.....
to ti dode kod BBI-a s druge stranje ima velika prodavnica....
Belton (najbolji sprejevi) se prodaju, direktno iz njemacke :D

Cijena jednog: 9,90 km
vLexinho je napisao/la:
Lol ? udjes u prodavnicu sa bojama uzmes 2 spreja (ili vise) i to je to, samo treba znati praviti graffite.
ma vidi,,,treba mi marker da ti iskreno kazem :D...hahaha ma znam,da ne znam ne bih ni kupovao..
vLexinho je napisao/la:
pasha ako nisi znao imas posebne spreyeve za crtanje grafita . post je osamario vLexinho
Da bi crtao prvo uzmes fino svesku olovku pa vjezbas mjesec dana onda uzmes marker negdje stavljas tegove onda se tek prelazi na grafite i crtanje "umjetnici"

Trcali bi 1000 metara a nemogu ni 100
unazZ je napisao/la:
pasha ako nisi znao imas posebne spreyeve za crtanje grafita . post je osamario vLexinho
Ali nema potrebe bacati pare na to.. pa ovi graffiti u mom gradu pravljeni svi obicnim sprejevima, prejebeno izgledaju
vLexinho je napisao/la:
Ali nema potrebe bacati pare na to.. pa ovi graffiti u mom gradu pravljeni svi obicnim sprejevima, prejebeno izgledaju
pa aj boqa ti reci mi ko su ti likovi , jel ti mislis na auto lak or ?
vLexinho je napisao/la:
Post dobio aplauz od ACE-a

Tacno tako brate. Uzimaj prvo obicne sprejeve ili Caparol (malo bolji). Trsi se ovih montana i molotowa, to tek kasnije koristi
Vazan ti je style i ko god zna crtati prvo ce pogledati slova a ne jel' montanom ili caparolom crtano. Ovo ce ti svako reci ko crta pa ti vidi

Sto se tice markera i toga, nemoj sam praviti one od krema i toga. Odes u skate shop i kupis sebi molotow marker

@ostalo cu ti na msnu objasniti

Post dobio aplauz od vLexinho

unazZ je napisao/la:
pa aj boqa ti reci mi ko su ti likovi , jel ti mislis na auto lak or ?
E ko je pravio grafite to ne znam... auto lak da..
eCk0 je napisao/la:
ma vidi,,,treba mi marker da ti iskreno kazem :D...hahaha ma znam,da ne znam ne bih ni kupovao..
u ovom kako vec madnes shopu iza BBI ima i markera od najtanjih do najdebljih !!!
vLexinho je napisao/la:
E ko je pravio grafite to ne znam... auto lak da..
mah pusti momka po komentarima mu vidis da nezna napisat slovo a :S

bolje bi ja kredom uradio nego on spreyem
ako ces montane uzimat onda idi kod rek-a on prodaje po 10 KM a imas i capova uzet kod njega
ako ga neznas a znas nekog drugog writera onda pitaj njega gdje mos uzet
Miss Irbina 14 ili ti ga Madness.
Beltoni(9.5km), Ironlakovi(6.0km)...

^^
- Ako ti trebaju markeri kako rece, preskoci te radnje sa sprejevima, vrajterske markere mozes naci po knjizarama "svjetlost sarajevo". Imao sam par jarana koji su se bavili tim, i znam da su tamo uzimali, a sto se tice sprejeva, ako imas para uzmi montanu, jer koliko znam crazycolor i ostalo se razlijeva i vise nego nenormalno gl
eCk0 je napisao/la:
ma vidi,,,treba mi marker da ti iskreno kazem ...hahaha ma znam,da ne znam ne bih ni kupovao..
~ Ako ti treba marker ..
~ Imas ih raznih ugl svi su MOLOTOW markeri imas cetkice velike oko 30mm onda mozes ih i ti punit kad se istroshe .. imas refill isto nez kolko bjashe rapa ja mislim 16 ugl drama boja
vLexinho je napisao/la:
Covjek je u pravu nemas ti potrebe bacati pare na to ! Ti si ionako amater te ti ni ne treba nista bolje. Kad steknes skill, onda mozes da nabavis iskljucivo MONTANINE sprejeve :D
ne znam da li ih ima u sarajevu..u tuzli ima 1000 %

http://www.mtncolors.com/

- Izvini momak zbog citata ! :D
ima markera i ostalih zajebancija al nema boja nista sve nestalo nece doticni gospodin da nabavlja, nema kapica nista.:S

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.