Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Droga, ovisnost

780 pregleda · 67 odgovora · otvorena 20.10.2009. u 21:33

Evo jedna fina tema od menee..

Droga, ovisnost

Droga je veoma opasna kao što svi znate. Sigurno 80% vas govori kako nećete nikada uzeti ništa takvo. Međutim, sigurno u vašem društvu ima nekih " prijatelja " koji to koriste. Najbolji mogući savjet je da se takvih prijatelja klonite. Ništa, ali baš ništa vam neće dobro donijeti.. Primjer: Odete u diskoteku sa takvim prijateljima, ti si sad u elementu. Plešeš, pjevaš, radiš kojekakve grimase. "Odbrana" za drogu ti je veoma slaba. Upravo u tom trenutku, vaš dobri prijatelj može vam ponuditi drogu. Iako ste prije govorili da to nikada nećete uzeti, sad je dobra mogučnost da hoćete. Vi ste pijani, ono boli vas ku**c za sve i uzeće te malo. Mislite u sebi, šta fali. On se drogira koliko već i nije mu ništa, mogu i ja uzeti malo. To je samo jedan od mnogih primjera.. Vaša znatiželja vas može dosta koštati u tom po vama bezazlenom trenutku.

(Ovo je sada uzeto sa jednog članka, ali nije c/p, i ja sam nešto dodao :))

- Postoje tzv 3 opasna koraka:
Prva faza: proba
Uzimaš drogu da bi vidio kako to izgleda. Kako izgleda taj svijet. Nadate se boljem. Mislite da će to sve srediti. Da će srediti sve nevolje u vašem životu. Međutim tako se počinje stvarati "rupa" u vašem mozgu i drugačije ponašanje..
Druga faza: navika ( po meni tad ste j*b**i ježa u leđa)
U ovoj fazi dešavaju se sljedeće promjene. Ostajete bez prijatelja. Gubite "dah" u školi. Uzimanje droge vam postaje svakodnevna navika. Kao što vam je navika da jedete, pijete i spavate. Jednostavnim rječima, gubite kontakt sa stvarnošću i sve vas nervira..Nestaje vam novca i neće vam biti teško opljačkat nekoga da bi ste imali za novu dozu..
Treća faza: Ovisnost
Treća faza je ujedno i najeb****a faza. E tad ste stvarno potonuli. Veoma su male šanse da se vratite u stari život. Ne pada ti na pamet da tražiš posao, ili da ideš u školu. Prijatelja više nemaš. Samo možeš imati prijatelje koji su također ovisnici. Droga ti više ne pruža zadovoljstvo, al' je jednostavno moraš uzimati. Dolazi i do sukoba u obitelji.

(c/p)

Droga ostavlja duboke tragove i na tijelu.
Jasni i svima vidljivi znakovi uzimanja droge:

1. Crvene oči.
2. Zanemarivanje osobne higijene.
3. Gubljenje težine (kod nekih droga).
4. Poremećaji u spavanju.
5. Umor ili hiperaktivnost.

Želiš li da se to i tebi dogodi?

Ako si pametan, klonićeš se toga, i neće ti pasti na pamet da uopšte pomisliš na to.

Eto jedna fina tema, ostavite neki pametan komentar. Ako ćete nešto sad srati, zaobiđite temu.

Temu odobrio Jason <3<3
Mogu samo nešto reći.
Trava nije ovisna 100%.
Svaku noć smo zaredom jedno 20 dana al fkt svaku noć pušili nas 3 i samo smo jednom rekli odmorit ćemo se i 13 dana evo ništa nit želje nit ičega.
Stoga weed is good, ostalo nikad, ikad.
BLAZZE je napisao/la:
Ma sta vi znate ba :S smijesni ste droga je nesto najjbolje sto je bog dao u zivotu to i zene :]

Hwala bogu prestao sam pusiti nisam 3 mjeseca niti planiram ...

Ako se nekome svidja da pusi drogira se neka radi to ... nemozete mu to zabraniti :]

Hwala cya
ako ti mislis da je pusenje trave drogiranje ..e onda se sine grdno varas
I ako se neko drogira pije, nije u tom samom cinu stvar. Svi gledate proizvod, ono sto je na sonu, zbir, niko ne gleda faktore, razloge. Upravo zbog ovog razloga svi alkoholicari su podcjenjeni i karine su, i smokeri, drogerasi itd...
Svako sudi prema onome sto vidi kao zavrsni cin :/
Niko nece pocinit samoubistvo da vidi kakvo je, just like that. Za sve mora postojat je***i razlog.
nidje veze ba djechije su ovo price. .
nazalost pusim (godinu +), pijem, i nisam uopste navucen na vuvu, u skoli normala prolazim, imam 100 havera, nidje veze ocami
<3 Drogom Protiv Sporta.
Šala maLLa : )
Droga je nešto najgore in this fucking world :$
Sve je to wanna be faca.. Utališ se sa lošim društvom i ti si sada frajer jel' kao što bi stariji ljudi rekli oštafler.
DROGA=Kompjuter :P
st0k3 je napisao/la:
ako ti mislis da je pusenje trave drogiranje ..e onda se sine grdno varas
meni retos kaze da sam sin :S nemozes da vjerujes ja ispusio trave kilama ti meni nasao ovde pricati ... smijesan si

trava je lahka droga od trave se sve pocne ako pusis travu normalno neces nikad ni sta jace preci hwala cya i ne citiraj me

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.