Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 30 bodova

Asus EEE PC

208 pregleda · 18 odgovora · otvorena 18.10.2009. u 17:30

Pozdrav

Zanima me da li neko sa ovog foruma posjeduje laptop čije je ime navedeno u naslovu. Znam da nije za igre laptop ( nisu mi ni potrebne ) i da nije previše napucan da bih ja mogao stavljati programe i sl. što imam na PC.

Kont'o da uzmem neki mobitel što ima Wi-Fi pa se skonta da uzmem ovo, ima Wi-Fi, 4gb HDD ...

Šta vi mislite da li se isplati uzimati pošto znam da ovdje ima informatičara, a neću đabe da pitam u prodavnici jer znam da će ga lik samo nahvaliti da bi prodao.
Imam ja donio ga stari iz njemacke ... Al nisam mu digo sistem jer je sve nan jemackom ... Sta ti treba .. xd
Po meni nevalja ne uzimaj .. xd ISkreno .. Lijep jest .. Sve to stoji al nevalja mozda meni jer je na njemackom a i ovako komplikovan bios u PM
Pa ako ti treba stvar za surfanje internetom i neku laksu obradu podataka onda uzmes ili tog Asusa ili Acer one, Acer je bolji jer je jeftiniji. Koristio sam ta mala cuda i mogu ti reci da su pravo "sposobni".
acer aspire one ti je najbolji i najisplatniji za kupiti od svih ovih mini laptopa aa to ce tako biti dok ne izadje od nokie onaj njihov koji ce da podere sve ove
4 GB:r

Acer Apsire One, trenutno ti je to klasa,svak će ti to potvrditi
700KM(cjena je problem)
Al gledaj dole...
* Screen: 8.9″ at a 1024×600 resolution, with LED backlit
* CPU: Intel Atom at 1.6GHz
* Solid State Drive: 8GB
* RAM: 512MB DDR2
* Connectivity: Ethernet, Wifi 802.11B/G
* VGA output
* 3 x USB
* 2 Memory card reader: MMC/SD/SDHC/xD/MS/MS Pro
* Operating System: Linpus GNU/Linux
* Weight: About 2 pounds, or 900gr
* Dimensions: 9.8″x 6.7″x 1.14″
* 1.3 megapixels webcam
* 3G Sim card reader
* On sale: July 10
cannabis4posho je napisao/la:
Pa ako ti treba stvar za surfanje internetom i neku laksu obradu podataka onda uzmes ili tog Asusa ili Acer one, Acer je bolji jer je jeftiniji. Koristio sam ta mala cuda i mogu ti reci da su pravo "sposobni".
Pa gledam na web stranici od imteca, asus eee pc je 520km a acer aspire one 820 Znam da je bolji ovaj od acer-a al' 820

Znam da je bolji što jes' jes', al' meni fakat ne treba ta "mašina", zanima me da li je dobar ovaj asusov i to je to ...
ReptoR je napisao/la:
acer aspire one ti je najbolji i najisplatniji za kupiti od svih ovih mini laptopa aa to ce tako biti dok ne izadje od nokie onaj njihov koji ce da podere sve ove
Kako se zove ono čudo od nokie, onaj netbook, zaboravio sam:S
united je napisao/la:
Pa gledam na web stranici od imteca, asus eee pc je 520km a acer aspire one 820 Znam da je bolji ovaj od acer-a al' 820

Znam da je bolji što jes' jes', al' meni fakat ne treba ta "mašina", zanima me da li je dobar ovaj asusov i to je to ...
nedavno meni momak nudio aspire one nov za 600km pa pogledaj na piku ima raje donosi te laptope negdje iz inostranstva ili im neko posalje pa prodaju

@sanjin: booklet 3G ovako se zove
united je napisao/la:

Jest ali je dosta bolji.
~ ja sam ga imao priliku koristiti, jaran mi ga je posudio kad sam isao na more i dobro me sluzio
~ ako ces ga i ti koristiti za surfanje, citanje mailova, chat i za te stvari onda ga uzmi neces se pokajat

GL

Post dobio aplauz od bak1r

Imao sam ga, i nije cemu . Jest praktican i samo za ove osnovne stvari
To brate nije laptop nego notebook , imas vise verzija 4 G itd .. samo ukucaj na google koju hoces verziju i google ti da podatke trazene-
MaraSalvatrucha je napisao/la:
To brate nije laptop nego notebook , imas vise verzija 4 G itd .. samo ukucaj na google koju hoces verziju i google ti da podatke trazene-
Notebook=laptop to sto si ti mislio je netbook.
Notebook=laptop to sto si ti mislio je netbook.
LOL dado LOOOOOOLLLLLLLLLLLLL
LOL dado LOOOOOOLLLLLLLLLLLLL
Na engleskom jeziku notebook je teka koliko ja znam ali za laptope drugi naziv je notebook.
http://en.wikipedia.org/wiki/Netbook

U pravu je cannabis .
Na engleskom jeziku notebook je teka koliko ja znam ali za laptope drugi naziv je notebook.
Ček, ne znaš ti, ja ću :D:D

Laptop=bilo koji preklopni uređaj, prenosivi, mobilni(notebook-poslovni laptop ali u biti se koristi za sve prenosive=isto gov*o samo drugo pakovanje)
netbook(mali, jeftini, ultraprenosivi)=laptop manji od 12 inča,primarna namjera= surfanje, može se prepoznati po Atom procesoru koji su u početku bili namjenjeeni samo za netbookove...

Post dobio aplauz od cannabis4posho

Acer ima veci HDD, i RAM cini mi se, nisam siguran, ljepsi je (po meni).
Ali, jedna stvar. Asus podsjeca na MacBook sto mi ga cini drazim. Najbitnija stvar, ima SSD. Ako ce ti sluziti kao prenosni, dakle, ako ces ti putovati sa njim, nosati ga u torbici, SSD tu ima ogromnu prednost. Da ti sad ne bih referat o SSD (Solid State Disc) pisao, ukratko, ne mozes ga "stresti". Ako ne znas sta SSD- i "stresanje" znaci, proGoogle-aj malo.
PinkyBa je napisao/la:
Acer ima veci HDD, i RAM cini mi se, nisam siguran, ljepsi je (po meni).
Ali, jedna stvar. Asus podsjeca na MacBook sto mi ga cini drazim. Najbitnija stvar, ima SSD. Ako ce ti sluziti kao prenosni, dakle, ako ces ti putovati sa njim, nosati ga u torbici, SSD tu ima ogromnu prednost. Da ti sad ne bih referat o SSD (Solid State Disc) pisao, ukratko, ne mozes ga "stresti". Ako ne znas sta SSD- i "stresanje" znaci, proGoogle-aj malo.
aa najvaznija karakteristika koju si zaboravio je manja potrosnja jer je to flash memorija to sa stresanjem i nije neka osobina jer su i oni "elektro-mehanicki" diskovi od 2.5" bez problema izdrzavali do sad stresanje

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.