Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kupovina Laptopa

139 pregleda · 9 odgovora · otvorena 07.11.2009. u 16:11

Pozdrav momci.

Imam pitanje u vezi laptopa kojeg planiram kupiti. Odma da kazem da se ne kurcim sa kupovinom. Ionako ga kupujem na kredit

Pa ako moze vase misljenje o ovom laptopu: http://www.av-markt.de/Computer/Notebooks/Notebook/Toshiba-Satellite-L555-10N.html

Kupujem ga u Njemackoj u ovoj prodavnici ciji sam link naveo. I da li se isplate dati ove pare za njega.

Gledao sam malo i u vezi ovo "Centrino" na netu. I kako sam skontao to je povezano sa Wireless-om ili tako nesto.
malo je reci da je predobar
Daj ba nemojte mi spamati.

Treba mi neko ko se fakat konta u ovo. Da mi moze fino objasniti sta valja, sta njevalja, isplati li se i tako to.

Kad nema sad ni cannabisa na g.ba :S
Stvarno ima sve sto ti je potrebno...Ali laptop je napravljen za neki posao ili tako, za ured, a ako planiras igrat na njemu onda se ne isplati, imas komp. za igranje a loptop sebi slabiji kupi...To je moj savjet! ;)
Nećeš se pokajat ako uzmeš, konfiguracija prejaka i vrijedi te pare.

Konfiguracija glasi:
CPU:Intel Core2Duo 2.53 GHz, 3MB Level-2-Cache
RAM: 4GB DDR3
GPU:ATI Radeon Mobility HD 4650 mit 1GB DDR3-VRAM
Display:43,94 cm (17,3') HD+ 16:9 TFT Display mit LED Backlight Technologie, 1600 × 900 Pixel
HDD:400 GB
Super Multi DVD+/- RW Brenner mit Double Layer
4-in-1 Card Reader
USB 2.0
799,00 €

Mislim da nečeš nači bolju konfiguraciju za te pare, što mi se sviđa kod ove konfe je OS i memorija, ovo je namjenjeno za posao i tako te stvari, iskoritiga u dobre stvari nemoj samo igrat igre.
TOO ŠIBAA ko ludoo

sala, pa najbolje ti mozes znati valjal ti ili ne, ti znas svoje potrebe, kod tebe su pare, pogledaj mozes li naci takve peformanse jeftinije, ja mogu samo reci da je Toshiba odlican proizvodjac laptopa i da bi i ja od njih kupio laptop, naravno da imam vise para uzeo bi bolji laptop manje - losiji

i da - najgore je kad ti se laptop pokvari, mnogo je lakse kad je u pitanju desktop PC tj. obrati paznju da ima vise godina garancije pa makar plati i stoju vise

najbolje reci za sta ti konkretno treba laptop?
Pa ono nije bas određeno za sta mi treba. Ono za normalnu upotrebu, mada ne planiram gomilati igre na njega i igrati po citav dan. To mi nije ni na kraj pameti. Ono sto volim jeste da radim na dosta programa odjednom. A to sada na ovom sranju ne mogu. Jer otvorim Photoshop i onda kada hocu uporedo i Firefox cekam 3 minute da otvori. Ili muziku pustiti, ono 5 minuta jos da otvori WMP. xD

Mislim ono normalno da cu instalirati koju igru, npr. cs 1.6 ali to je maximalno sat-dva na dan da igram. Ne vjerujem da mu to moze nesto naskoditi.

A naisao sam na jedan komentar na jednom forumu o toshibi koji glasi ovako:
"Toshiba me totalno razočarala...njihova računala su totalno neizbalansirana, kvaliteta tipkovnice, touchpada, zaštita ekrana i ostatak kućišta su na razini jednog Acera ili ispod. Isto tako, Toshiba voli uštedjeti na komponentama (pogotovo kad je u pitanju odabir kartica, diskova i DVD snimača). Iako ima stvarno dobrih Toshiba računala, za njih treba masno platiti, podrazumjevajući da se možete nositi sa standardnim Toshibinim nedostatcima (užasna tipkovnica, užasan touchpad, plastično kućište, trubrite (sinonim za isprane boje, užasan kut gledanja i refleksija), i softverski paket prepun bloatwarea). Jest da su neka Toshiba računala zaista lijepa, ali imam blagi dojam da se Toshiba pretvara u ono što je Samsung za proizvođače mobitela."

Koji vrag da sada mislim o tome :S

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.