Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] Justice (SmiLLie)

459 pregleda · 32 odgovora · otvorena 18.10.2009. u 02:27

Pozzic!
Predstavljam vam novi rad, tacnije 2 rada.
Jedan drawing:

Autor ovog crteza nisam ja vec moj frend Ismar. Stoga da je zabranjeno upotrebljavanja ovog, kao i sljedeceg rada u bilo koje svrhe.

I drugi rad obojena verzija drawinga:

Rad je obojen od strane mene.

Pohvale, kritike, sve je dobro doslo.  

Onako , nije loš , mada treba još rada i truda  Al biće bolje 

Post dobio šamar od torQ7u_

Ma prejako braca

1. 10/10
2.10/10
3. 7/10

sve u svemu extra qme 
gott je napisao/la:
Ma prejako braca

1. 10/10
2.10/10
3. 7/10

sve u svemu extra qme 
thx, mada nisi trebao da ocjenjujes ovo trece.
To je samo potpis 

Post dobio aplauz od torQ7u_

Meni je super, gledao sam tvoje radove na devianartu, i stvarno mi se sviđaju, vidi se da imaš talenta, a i ovaj prijateljev crtež je odličan. keep it up!! ; ) : )

btw. sviđa mi se tvoja zurka : D :$
Justice je napisao/la:
thx, mada nisi trebao da ocjenjujes ovo trece.
To je samo potpis 
pa dobar potpis :*
ono zenska ko slika 10 a zenska ko zenska 1
iLike ! 
malo je reci da prejako radis ,a i taj ti drug bgm dobro crta 10/10
- Svidja mi se ovaj rad doticnog Ismara  ima smisla za crtanje definitivno. A i tebi bojenje ide od ruke  hahaha 10 ))
Drago mi je kad vidim da se neko bavi grafikom jer sam se i ja nekad bavio aktivno:)

1. 7/10

Drug (ismar) ti ima jako dobar osjecaj za linije - jacinu i debljinu. Detalji su odlicno uradjeni kosa, oci, brisovi nosa, odlicna pravolinija slusha. Medjutim faca nije simetricna, citavo covjekovo tijelo je geometrijski podjednako, a on je ovdje pogrjesio u razdaljini brada - nos predug - celo, te desni obraz ima cudan presjek do brade. Uglavnom vazno je da dobro barata linijama, nadam se da ne koristi linijar  i da ne koristi previse mrljanje prstima nego samo olovkom. Ako ti je taj haver mladji bilo bi fino da nadje na googlu tutove a posto ima talenta da uzme casove kod nekog da nauci simetriju, mjerenje itd. i kad se izvjezba mogo bi nesto i ozbiljnije uradit kao portreti, mrtva priroda itd. Ako je mlad nek pokusa moze samo dobit.

2. 8/10

Nisam nesto upucen oko boja, al izgledaju ok kosa ok, boja koze mozda bi mogla bit malo svjetlija, oci isto tako, dodat na nekim mjestima malo bijele boje tj svjetlije da bi izgledalo malo staklenije, mislim npr. na vrh nosa, na kostima lica izrazit malo.

3. 9/10
Malo bljedo izgleda malo kontrast pojacat al ok je iako nisam ni u ovo upucen. Al odlicno uradjeno.

Nastavite tako i samo vjezbom se nesto postize 

Post dobio aplauz od torQ7u_

Nisam nesto iskusan u tome ali po meni izleda lijepo uradzeno

Svaka cast 
codex je napisao/la:
Drago mi je kad vidim da se neko bavi grafikom jer sam se i ja nekad bavio aktivno:)

1. 7/10

Drug (ismar) ti ima jako dobar osjecaj za linije - jacinu i debljinu. Detalji su odlicno uradjeni kosa, oci, brisovi nosa, odlicna pravolinija slusha. Medjutim faca nije simetricna, citavo covjekovo tijelo je geometrijski podjednako, a on je ovdje pogrjesio u razdaljini brada - nos predug - celo, te desni obraz ima cudan presjek do brade. Uglavnom vazno je da dobro barata linijama, nadam se da ne koristi linijar  i da ne koristi previse mrljanje prstima nego samo olovkom. Ako ti je taj haver mladji bilo bi fino da nadje na googlu tutove a posto ima talenta da uzme casove kod nekog da nauci simetriju, mjerenje itd. i kad se izvjezba mogo bi nesto i ozbiljnije uradit kao portreti, mrtva priroda itd. Ako je mlad nek pokusa moze samo dobit.

2. 8/10

Nisam nesto upucen oko boja, al izgledaju ok kosa ok, boja koze mozda bi mogla bit malo svjetlija, oci isto tako, dodat na nekim mjestima malo bijele boje tj svjetlije da bi izgledalo malo staklenije, mislim npr. na vrh nosa, na kostima lica izrazit malo.

3. 9/10
Malo bljedo izgleda malo kontrast pojacat al ok je iako nisam ni u ovo upucen. Al odlicno uradjeno.

Nastavite tako i samo vjezbom se nesto postize 
Svidja mi se tvoj komentar.

Naime, Ismar je malo starija osoba (oko 20 god) te se kao i ja bavi slikarstvom jos od malih nogu.
Spomenuo si da su konture lica ti cudne, ali zna on dobro baratati sa konturama i nekoristi nista sem grafitne olovke, samo stvar je u tome da on testira neki novi stil. Te mu je za ovaj rad trebalo 10-ak min.;)

A sto se tice bojenja, pa to je bio speedpainting misem. Takodjer oko 10-ak mozda 15 min pa nisam puno radio na detaljima. Da bar imam tablet bilo bi puno brze i lakse (ali finansije nisu neke).  Cak nisam znao koju boju izabrati za kosu, oci i jos par detalja. 

I jos jednom napominjem da trecu sliku ne komentarisete.
TO JE TAG i nema potrebe komentarisati ga.;)
brao ocami baš fin rad 9/10

GG

Svidja mi se baš evo save image as :D:D

1. 9/10
2.10/10
3.POTPIS XD
U par zadnjih dana zapazio sam kako napredujes , rad za radom . Znači da si uporan , želiš da postignes dobre rezultate , sto mi je drago radi tebe, trudis se . Ovaj rad ti je perfekt !
~ ma qme nista radovima nefali
~ za mene prejako 10/10;)

Post dobio aplauz od bak1r

Odlicni radovi, skinuo sam onaj prvi na mobitel sad cu i ovaj 
10/10 za oba rada.Stroj crtas pokusacu i ja nesto ovako.

i samo da te pitam scim farbas ove radove.:D
oba rada vrh, potpis mi se jos vise svidja  

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.