Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Brčko: Srbija se može javno gledati, BiH ne može

845 pregleda · 45 odgovora · otvorena 08.10.2009. u 00:24

Ako sam koga uvrijedio ovom temom, onda je brisite, mada mislim da nema razloga za to. I ne zelim da podstaknem nacionalisticke postove i prepirke na ovoj temi, to ostavite za sebe a modove molim da se postaraju za to ako dodje to toga.

Stvarno nemam komentara na ovo sto, jedna velika sramota i nista drugo. Stvarno smijesno. Zivim u Brckom, moj grad u mojoj Bosni i ne mogu da gledam svoju drzavu.

Evo tekst iz avaza:

Navodno zabrinuti za sigurnost, a dozvolili okupljanje navijača iz susjedne države koji su prošlog mjeseca divljali po gradu
07.10.2009. 12:00

Nevjerovatno?! Brčacima bi u subotu moglo biti zabranjeno da javno i zajednički prate utakmicu reprezentacije vlastite države i to zbog toga što je istovremeno predviđeno okupljanje navijača druge države.

Susrete fudbalske reprezentacije BiH protiv Ermenije i Turske Brčaci su pratili na stadionu malih sportova Blatuša u Brčkom. Ova prošlomjesečna okupljanja, na kojima je bilo nekoliko hiljada osoba, protekla su bez ijednog incidenta.

Međutim, predstojeću utakmicu selekcije naše zemlje protiv Estonije Brčaci u svom gradu, izgleda, neće moći gledati zajedno i organizirano, pa čak ni u ugostiteljskim objektima.

Šta se to dešava? Naime, Mjesna zajednica Grčica će u saradnji s brčanskim neformalnim navijačkim grupama beogradske Crvene zvezde i Partizana na stadionu malih sportova Blatuša organizirati praćenje utakmice reprezentacije Srbije sa selekcijom Rumunije.

Ovaj skup policija je već odobrila, bez obzira na to što je nakon septembarskog susreta između Srbije i Francuske povorka navijača iz susjedne zemlje paradirala ulicama Brčkog, skandirala nacionalističke slogane i kamenovala policiju. Epilog je 27 prekršajnih prijava protiv huligana zbog ometanja reda i mira.

Osim toga što je odobrila javno okupljanje navijača Srbije na Blatuši, policija Distrikta je iz sigurnosnih razloga Vladi ovog grada uputila, u najmanju ruku, čudan zahtjev da zabrani rad ugostiteljskih objekata u subotu od 15 sati do nedjelje ujutro, tobože, zbog sigurnosti u gradu.

http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/brcko-srbija-se-moze-javno-gledati-bih-ne-moze

Eto samo da cujem vase komentare na ovo, i jos jednom molim bez nacionalisticke prepirke.

je napisao/la:
tako je !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
masssiv je napisao/la:
tako je !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jesam rekao da ne spamate, nego da fino komentarisete, jel' morate svaku temu ba upropastit. Nisam htio otvoriti u IF da bi i ostale cuo, ali izgleda da je nemoguce.
Pa pasha nema se tu sta komentarisati, bila proekcija ili ne bila, fino se okupite, gdje ste se do sada okupljali, i trazite da wam se prenos utakmice obezbjedi, ne budu li wam udowoljili zahtjewima, blago receno : *ebite mrtwe politicirima koji su wam to zabranili, i onim cuwarima zakona koji wam ne daju da gledate tekmu...
Owo goworim , jer i budala widi da se wise nista na finjaka ne moze rijesiti...
archie je napisao/la:
Jesam rekao da ne spamate, nego da fino komentarisete, jel' morate svaku temu ba upropastit. Nisam htio otvoriti u IF da bi i ostale cuo, ali izgleda da je nemoguce.
Trebao si staviti u IF ionako ima 90% korisnika u IF !

Mislim da to ne bi trebali uraditi svako ima pravo da gleda utakmicu gdje hoce !E sad najgore da tu ne dodje do neke frke jer sad posle smrti navijaca u sirokom politicari i ovima sto smeta BIH liga i navijaci i ostalo pokusace na sve moguce nacine da se zakuva izmjednu naroda kako bi onda rekli huligani zapoceli prvi !

Vi se okupite gledajte svoju utakmicu oni svoju i dobro ko i svagdje u svijetu a zalite se vlastima da to nemoze tako
venge je napisao/la:
Pa pasha nema se tu sta komentarisati, bila proekcija ili ne bila, fino se okupite, gdje ste se do sada okupljali, i trazite da wam se prenos utakmice obezbjedi, ne budu li wam udowoljili zahtjewima, blago receno : *ebite mrtwe politicirima koji su wam to zabranili, i onim cuwarima zakona koji wam ne daju da gledate tekmu...
Owo goworim , jer i budala widi da se wise nista na finjaka ne moze rijesiti...
Brate okupljali smo se na ovom mjestu gdje ce se sada okupiti navijaci Srbije. Znaci do sada smo mi tu 2-3 utakmice gledali, bez ijednog incidenta. Oni su jednom gledali na trgu, i polupali su auta, pretukli jednu curu sto je nosila dres BiH i jos svasta nesto. I evo znaci zahtjevaju da na dan kad se igra utakmica, svi lokali ( gdje bi se mogla gledati utakmica) zatvore u 3 sata poslije podne i da ne rade do Nedjelje ujutro. Znaci ciganluk stvarno.

Edit: @mirofa. Pa to i kazem. Niko njima ne brani da gledaju utakmicu. Ali ako i oni gledaju, onda trebaju i nama dopustiti da gledamo, a ne da zatvaraju kafice i to da mi ne bi mogli.
archie je napisao/la:
Brate okupljali smo se na ovom mjestu gdje ce se sada okupiti navijaci Srbije. Znaci do sada smo mi tu 2-3 utakmice gledali, bez ijednog incidenta. Oni su jednom gledali na trgu, i polupali su auta, pretukli jednu curu sto je nosila dres BiH i jos svasta nesto. I evo znaci zahtjevaju da na dan kad se igra utakmica, svi lokali ( gdje bi se mogla gledati utakmica) zatvore u 3 sata poslije podne i da ne rade do Nedjelje ujutro. Znaci ciganluk stvarno.

Edit: @mirofa. Pa to i kazem. Niko njima ne brani da gledaju utakmicu. Ali ako i oni gledaju, onda trebaju i nama dopustiti da gledamo, a ne da zatvaraju kafice i to da mi ne bi mogli.
distrikt brcko spada u Bosnu i Hercegovinu kolko se ja kontam oko ovoga. znaci nije ni Srbija ni Hrvatska ni Slovenija niti bilo sta drugo..
Znaci to je BiH i naravno da trebaju da prenose utakmice reprezentacije BiH a ne Srbije..
Ti Srbi nek idu odakle su pa nek gledaju utakmice svoje drzave ,mada cisto sumnjam da su primirisali u srbiju ikada jer su to Bosanci i Hercegovci samo sto su oni Kršćani (katolici, pravoslavci) pa sebe nazivaju hrvatima/srbima ...
archie je napisao/la:

Nista onda, ako oni gledaju na wasem mjestu, fino se skupite, ti pocni sutra lijepiti plakate, da je skup nashih nawijaca na trgu gdje su se oni jednom okupljali, zamjenite mjesta, i cao ...
A sto se tice tih zabrana, dobro je sto su mediji na wasoj strani... (ne reklamiram nikog, al je Avaz kao najtirazniji list u BiH na wasoj strani, i taj was problem nece proci neopazeno)
Realno mislim, da nece zatworiti kafice, nece imati razlog da ih zatwore, nit ce ih moci zatworiti ni po kom drugom osnowu...
Swe owo ce se desiti owako kako ti ja kazem (nece zabraniti gledanje utakmice) samo ako mediji budu adekwatno propratili razwoj situacije, a ako se o owome bude sutilo, swe cete morati na silu... :$
Ma sta vise komentarisati, kada je sve jadno.
Trebaju da dozvole da se gleda utakmica izmedju Estonije i BiH jer je to historijska tekma za ovu drzavu. Ne blatim Srbiju, Boze sacuvaj, naravno da navijam za njih protiv Rumuna jer su do neki dan cinili cijelokupnu drzavu u kojoj sam i ja nastao i vecina vas i vasih roditelja i porodice. Sramota je da se ovakve stvari desavaju i sramota je da to organi drzavne vlasti odobre.
ma zalosno Bogami et nez sta vise rade sa BiH propadamo skoro svaki dan :(.....
Ovo sto pise je velika sramota za državu Bosnu i Hercegovinu ..
Neznam sta bi reko ljudi hoce opet rat da izazovu..
Nas ba stranci ukopase i onaj peder Dodik.
Rade ljudi sta hoce imaju vlast dok se jednom ispred vlade ne skupi 150.000 - 200.000 hiljada boraca , penzionera , invalida itd.
Da ovu bandu rastjeraju, eto sad je bilo na televiziji za ove navijace i Vedrana, nista jos ne rjesavaju nisu našli krivca, a momak koji je nažalost završio sa životom vec treba da bude sahrana.
Znaci ovo je mizerno sto se dešava svaki dan sam sve više i više razočaran.
Čuj nedaju pratiti gradjanima BiH utakmicu u Brčkom, pa to je nama jedna od najvaznijih utakmica u historiji ove je***e države koju lopovi sve više i više kradu.
Sto se tice ovoga ovo nije nikakvo iznenadjenje. Politika i politika...
Dovoljno je napisati - PATETIČNO!! :/

EDIT: Nacionalista jesam(volim svoju zemlju..nacionalista je onaj koji voli i poštuje svoju državu), a ŠOVINISTA..NE!!To nisam(to su oni koji vole svoje, a vrijeđaju druge, na bilo koji mogući način).

Eh sad..ovo što se dešava u cijeloj Bosni i Hercegovini, pa i u mom gradu je stvarno veliki apsurd, da jednostavno veći ne može biti. Zamislite samo, da npr. skupine navijača iz Bosne organizuju gledanje utakmice BiH u susjednoj nam Srbiji.. Šta bi onda tek bilo??hm..ne želim ni pomisliti.

Još jednom(ako se neko našao uvrijeđenim): NISAM ŠOVINISTA I POŠTUJEM, KAKO SVOJE, TAKO I TUĐE.
Opet policija nesto muti tj. izvrsava naredjenja nekoga, hmm, prvo su u sirokom zajebali stvar a sad i ovo. Izgleda da neko ozbiljno hoce da destabiliziju stanje u drzavi i iskoristi rupe u zakonima.

Okupite se u nekom lokalu, mirno pratite mec, nepravite sranja da nebi opet na vas svalili da ste nesto zapoceli, ako policija vas bude htjela rastjerat slobodno dignite tuzbu protiv mup-a jer nece bit jedina, i protiv hercegovackog mup-a vec spremaju nekolko tuzbi.

Zivite u BiH a ne u nekog drugoj zemlji, okupite se i slobodno gledajte.
samo cu reci da je smijesno...ovog ljeta sam bio po 1 puta u brckom i super mi je bilo...dobra atmosfera...a ko njih kara....idemo Bosno i Hercegovino... Ovo je Historijski mec za nasu drzavu...nedaj te da vam neko sjebe to......Srce na teren
A stas mu .. citava je bosna syebana ( Bez Hercegovine jer smo vidjeli da oni imaju sve isplanirano ~~ Smrt Vedrana ) pa tako i tay prenos ..

ugl FUJ !!
nista tjudno :D tjetnici u politici, tjetnici u policiji, tjetnici u gradu i boli ih qrac,, rade sta hotje :)
Ja nebi dopustio da postoji fudbal u ovoj drzavi...:*
Kao prvo ovo je Bosna i Hercegovina a ne Srbija.Znaci MORA ali MORA se gledati nasa utakmica.Sramota za nasu drzavu to sto dopusti da se gleda Srbija umjesto Bosne nemam rijeci ali sta drugo ocekivat od ovakve drzave,volim je moja je ali stvarno nista me nemoze vise iznenadit od nje.SRAMOTA FUJJJJJ:
SRAMOTA !

Mrzim ovu nasu drzavu i one koji je vode... iz dana u dan tonemo dublje... bruka !
Kako retardirana policija i vlada. Nula brate

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.