Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

CS Lan help

108 pregleda · 7 odgovora · otvorena 07.10.2009. u 21:49

TEMU ODOBRIO VLEX (hvala mu) (L)

Pozz...

E ovako,ja i buraz smo se umrezali,znaci soba do sobe je,umrezali smo 2 racunara,sada,ocemo igramo cs 1 na 1,ali... Zelim da bude kao u igraonici ono,da kreiram,samo idem New game,mapu i kreiram,a on ode na svoj komp i nadje u LAN server i da igramo.

To sam pokusavao malopre ali nece,pokusao sam i preko Dedicated server,nece ni to...

Da li treba neki cable,ili sta vec...da mozemo da igramo LAN,umrezani smo...!

Unapred Hvala...

molim da se tema NE brise...
Instalirajte patch obojica ..

Tako sam ja zaboravio patch, mucio se po' sata .
podesite default gateway u postavkama mrezne da vam bude isti.
sharaj valve folder
instal patch
spojite se lanom, nek jedan napravi server, ako ga ne vidis na find server ukucaj u konzolu 'slist' , i onda ce ti izbacit lan servere.
onda connect 1 po defaultu
to je to ;)
Moj savjet ti je ja isto imam racunar i laptop i igrao sam sa drugarom cs znaci ni na racunaru ni na laptopu nemam instaliran patch po meni ti netreba nikakav kabal ima jedan kabal zove se Cross cable... on se malo razliku je od enthernet kabla malo mu je promjenjen redosljed zica itd. ja laptop i racunar umrezavam tako da ih spojim bezicno na modem jer imam bezican modem a ti i tvoj brat ga mozete spojit zicno znaci samo zice od interneta spojite u modem i onda neko od vas ide na new games kreira mapu a ovaj drugi ode na LAN u CS-u i trebalo bi da radi ja tako radim kod kuce i sve radi a nemam ni patch ni nista ubiti taj kabal ti je ako zelis prebacivat slike sa jedno racunara na drugi a u ovom slucaju vi zelite da igrate CS onda se samo spojite preko MODEMA koji imate ako treba jos nesto slobodno mi salji poruke na PM?????

valjda sam ti donekle objasnio.....:D:D:D:D:D
delwa5 je napisao/la:
Moj savjet ti je ja isto imam racunar i laptop i igrao sam sa drugarom cs znaci ni na racunaru ni na laptopu nemam instaliran patch po meni ti netreba nikakav kabal ima jedan kabal zove se Cross cable... on se malo razliku je od enthernet kabla malo mu je promjenjen redosljed zica itd. ja laptop i racunar umrezavam tako da ih spojim bezicno na modem jer imam bezican modem a ti i tvoj brat ga mozete spojit zicno znaci samo zice od interneta spojite u modem i onda neko od vas ide na new games kreira mapu a ovaj drugi ode na LAN u CS-u i trebalo bi da radi ja tako radim kod kuce i sve radi a nemam ni patch ni nista ubiti taj kabal ti je ako zelis prebacivat slike sa jedno racunara na drugi a u ovom slucaju vi zelite da igrate CS onda se samo spojite preko MODEMA koji imate ako treba jos nesto slobodno mi salji poruke na PM?????

valjda sam ti donekle objasnio.....:D:D:D:D:D
umrezani smo mi,sve to, IP nam je : moja IP ide 192.168.1.2,a njegova 192.168.1.3 ....
Corrector je napisao/la:
umrezani smo mi,sve to, IP nam je : moja IP ide 192.168.1.2,a njegova 192.168.1.3 ....
pa i meni se na laptopu i racunaru razlikuju IP-ovi nema to veze bitno da su vam racunari spojeni na modem i po pravilu bi ste trebali biti automatski umrezeni...
A kojom ste se metodom umrežavali i jesi li siguran da ste uopšte umreženi?

A ako misliš da jeste, CS prek' LAN-a bi trebao da ide k'o podmazan (tj. ako ste ispravno umreženi). Jedini problem može biti Windows Firewall (opet ponavljam, ako ste ispravno umreženi). Isključi ga među servisima ili dodaj hl.exe na exception listu (ali radije ga isključi, ta na LAN-u ste).

Znači, mislim da si zapeo kod umrežavanja. Napiši kako ste fizički spojili kompove i šta ste onda štimali oko protokola.

@EDIT

A gdje se zagubila 192.168.1.1? Da to nije LAN adresa routera?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.