Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 45 bodova

ugradnja graficke

168 pregleda · 4 odgovora · otvorena 07.10.2009. u 11:55

Ovako kupio sam graficku gigabite 9600gt sad imam problem ako se neko razumije ja sam nju postavio ali treba dodatno napajanje nije mi jasno dodje kabal manji sto ide u grafu prikopcam to i sad imaju dva izlazna djeka od tog kabla sad jeli treba od napojne prikopcati samo taj jedan djek ili oba djek ima 4 rupe i jos jedan problem dodje jos jedan prikljucak samo 2 zice razdvojene crn. i crvena sad me zanima gdje u maticnu da ukopcam te dvije zice maticna je p5gcmx green da nebi sta zezno nadam se da ce neko od vas objasniti dajem skromnih 45 bod ko pomogne
treba ti taj kabal ici iz napojne jedinice imaju posebne napojne (malo skuplje uglavnom) 99% napojni iznad 600W imaju taj dodatni kabal za PCI-e

drugi dio: taj kabal ti je vjerovatno od ventilatora, imas na maticnoj negdje da ga mozes ukljuciti, nebrini nemos pogrijesiti nemozes ga ubaciti u pogresan utor
Sve možeš riješiti adapterom PCIe na obični Molex konektor koji je cca 20KM.
Rješenje

Kako sam skontao imas ovaj kabal koji si spojio na graficku. Ova dva bijela konektora spoji na napajanje i to je to. Onaj kabal sa 2 zice ne treba.
nc je napisao/la:

Kako sam skontao imas ovaj kabal koji si spojio na graficku. Ova dva bijela konektora spoji na napajanje i to je to. Onaj kabal sa 2 zice ne treba.
zahvaljujem drug radi sad

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.