Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Win32 application

75 pregleda · 8 odgovora · otvorena 05.10.2009. u 15:45

imam veliki problem
naime kad uprem na nesto(msn npr.) pise mi ...not valid win32 application
da udjem na mozzilu moram otvoriti bilokoji fajl u kojem mi otvori mozzilu i tek tada mogu surfat:D
probao sam otvoriti backup ali i to mi not valid:D
nothing3 je napisao/la:
Formatiraj odma kompjuter, ili vidi imali virus koji
nekoliko minuta prije nego sto mi se ovo pocelo pojavljivat
ja sam skeniro i pobriso te fajlove sto su zarazeni bili
mozda sam pobriso nesto vazno:D
GREBATOR je napisao/la:
nisi ba, jeli jos uvijek taj problem
nothing3 je napisao/la:
nisi ba, jeli jos uvijek taj problem
jes:D:D
skini CCleaner , Spybot S&D, i AVG...obavi sva skeniranja , restart komp i to je to :))
GREBATOR je napisao/la:
Vjerovatno i jesi pobrisao nešto "važno". Jer virusi i ostali malware se obično i lijepe za nešto "važno". Još ako si scan radio kao administrator ili scan van Windowsa uz pomoć nekog antivirusnog BOOT sec-a, da si obrisao nešto "važno"još je i izglednije.

Preporučujem repair instalaciju Windowsa koja će nadomjestiti sve "važno" za bezbolan rad OS-a. A nećeš morati brinuti o postojećem sadržaju na disku. Sve će ostati netaknuto. Osim sistemskih datoteka, tj.

@EDIT

A može biti da se ustvari i nisi riješio virusa. Jer, možda se neki zalijepio i za Mozzilu i za Messenger (njihove esencijalne datoteke), a možda su samo dali novi path shortcut-ima kojim ih pokrećeš a koji cilja na app nekog malware-a. Jer kako kažeš, možeš bez problema otvoriti HTML file Mozzila browserom. Jer *.HTM datoteke uvijek ciljaju na zadati default browser, nikada na nešto drugo.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.