Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

AMD iLi Intel

123 pregleda · 15 odgovora · otvorena 01.10.2009. u 11:43

e ovako, planiram uzeti sebi neki novi procesor, sad ne znam za koji da se odlucemi, neki mi govore amd a neki intel. sta mi vi preporucujete.
samo ne smarajte glupim postovima:@
Prvo moras vidit oce ti odgovarat na maticnu al ja ti preporucujem intel e sad da li ti zelis dualcore to je na tebi al uglavnom intel...9-)
ahh :D ... drug .. .svako ima svog miljenika ... sto se tice toga :) ....

po nekim karakteristikama ....

AMD - Gaming (3d sposobnosti bolje )
INTEL - Poslovno ( ostale stvrari ... )

mada se to ne razlikuje vise ... tu je to u 2 grama :D
click
google amd vs intel ...
Moj glas : intelxD
Intel u potpunosti.

Jesu skuplji od AMD-ovih al sa razlogom. Puno stabilniji, dugotrajniji tj. kvalitetniji.
AMD ofc

sad zavisi kolko ces love riknut za to
Ako uzmes AMD proces dosta jeftinije.U svakodnevnim poslovima neces imati neke velike razlike.E sad ako ti hoces imati najbolji procesor u kvartu, onda Intel I7
Alija je napisao/la:
Ja bih uzeo Intel. ;)
Nemozes tako, ja bio uzeo ovo ja bi ono prvo moras da znas odredjene karakteristike nekog procesora.

AMD- Amd ima svojih prednosti u odnosu na intel kao i mana,
Amd se manje moze overclockovati, imaju manje L2 Cacha, i radjeni su na vecoj arhitekturi (45-60nm) Naravno ovo zavisi od modela koji hoces da kupis ja bi preporucio sve iznad 5200+ ako hoces dual core jer su oni 45nm, Brisbane Modeli.

Prednosti AMD-a su te jer on trosi znatno manje struje od intela i, a slican CPU intelovom mozes dobiti i za 50% manju cjenu, to je glavna prednost AMDa nad konkurencijom.

INTEL - Intel je dobar u svakom pogledo, imaju dobre procesore, mogu se dosta overclockovati, po 8 mb l2 Cache memorije, No svakako za ovo moras da platis i do 50-60% vise da bi dobio mozda 10% jace u odnosu na AMD-ov equivalent, po meni se neisplati uzimati. Radjeni su na 32nm arch noviji modeli.

Evo recimo ja sam kupio komp sa AMD Athlon 5200, clocko ga na 3GHZ i guram sve najnovije igrice kao Resident Evil 5 Sve na ultra high.

Znaci ako hoces moja preporuka ti je da uzmes AMD, proces jeftinije, ako neces da overclockujes onda je ovaj Brand za tebe.
Ako imas para, uzmi intel, ako bi volio iscjedit najbolji moguci pc za neke odredjene pare, uzmes AMD . .

Dakle ako ti je tata bogatun, neka ti zbavi dobar intel . .
Intel više daje,manje dura.

Amd obratno.

ne treba puno diskutirati o tome..
Intel , mada se malo razumijem u ova sranja Al cuo sam da ja Intel ftw
Pare nisu problem, para nema. xD salim se.

meni stabilan procesor treba, nema veze koji je to bilo da je amd ili intel, sad trenutno imam amd phenom2, ali ja zelim nesta bolje. za intel trebaju dobre pare :r za amd koliko znam ne trebaju. zelim maksimum od svog kompjutera
Moj glas ide amd jer ga imam ,a imo sam intel nekad davno
Neonyzieee je napisao/la:
ovo vec mozes potpuno zanemarit' jer je izaslo puno jacih stvari od ovoga, ali ako zelis prosjecan racunar posluzi se sa tim .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.